52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

A taula! (des de casa)

CC El Sortidor
Durant el confinament sanitari
  • Gastronomia

El CC El Sortidor entrevista professionals de la gastronomia

El cicle de cultura gastronòmica i culinària A taula! del CC El Sortidor continua la seva tasca divulgativa dels bons hàbits alimentaris.

Entre receptes de plats deliciosos, els programes especials dels Radioactius del Poble-sec i altres recursos habituals al cicle, el centre estrena un seguit d'entrevistes a professionals de la cuina per promoure l'alimentació solidària i sostenible.

La Chiara Monterotti, veïna del barri i col·laboradora del centre, és la primera protagonista d'aquests diàlegs gastronòmics que van més enllà de la cuina. En aquesta ocasió, parla de l'impacte que tenen els hàbits de consum sobre el planeta, dóna algunes pistes de com actuar des de casa i afirma que el canvi de consciència ecològica serà possible gràcies a les noves generacions.

La xerrada amb la dietista Maria Alcolado aclareix com gestionar la gana emocional provocada per l'estrès i de la vital importància de la higiene a la cuina.

La tercera conversa és amb en Ricard Marí, tresorer de la FAGIC (Federació d'Associacions Gitanes de Catalunya) i un dels xefs de la comunitat romaní que va col·laborar en la creació del receptari Halar, cuina gitana a Catalunya. Ell i la Judit Balasch, coordinadora del cicle A taula!, parlen del pes que té compartir els àpats per crear vincles i de com es viu la crisi sanitària en la comunitat.

Dilluns 25 de maig, a les 12.30 h i des del perfil d'Instagram del centre, podreu assistir a la conversa amb l'escriptora i periodista especialitzada en patrimoni gastronòmic Carmen Alcaraz de Blanco.

A banda de les entrevistes, que se'n publicarà una cada setmana, si teniu falera per la cuina i voleu compartir les vostres creacions més reeixides, no dubteu a participar en el concurs de receptes que organitza l'equipament del Poble-sec. Només fins al 24 de maig!

Poden ser plats molt elaborats o senzills, salats o dolços, de temporada, per omplir el rebost, de qualsevol racó del món, que us hàgiu inventat o bé que hàgiu rebut en herència de l'àvia... el més important és compartir-la! Aquí teniu un recull de les que ja han rebut. Les receptes més votades seran les protagonistes d'un taller a la tardor. Podeu votar fins al 10 de juny.

Activitats relacionades