52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

A taula!, activisme i llibres

CC El Sortidor
14, 19, 22/10, 04, 09 i 11/11/2020
  • Art i exposicions
  • Ciències socials
  • Cinema
  • Gastronomia
  • Literatura
  • Rutes i visites
  • Tallers

Amb la gastronomia de fons

Coneixeu el projecte A taula! del CC El Sortidor, oi? És el programa cultural gastronòmic propi de l'equipament del Poble-sec des d'on broten les diverses propostes que ens arriben cada trimestre: tallers, conferències i xerrades, itineraris, cuinant vincles... aquest centre sempre fa xup-xup!

D'un temps ençà, es programen diverses activitats per difondre iniciatives sostenibles, que ajuden a prendre consciència del cost actual de l'alimentació, a propiciar un canvi d'hàbits personals i crear una societat més justa i igualitària. És des d'aquest objectiu que sorgeix el cicle Activisme gastronòmic. Aquesta tardor, es farà la sortida etnobotànica per identificar les plantes que tenim a l'abast, Montjuïc silvestre i comestible (14/10 – 16.00 h). Al cap d'uns dies es fa la xerrada Sobirania alimentària al Poble-sec (19/10 – 18.00 h) on podreu conèixer les associacions i cooperatives del barri que aposten per l'economia comunitària, social i solidària. El cost de la fruita (22/10 – 19.00 h Activitat ajornada) és el nom del documental que mostra les dificultats a les quals s'enfronten els pagesos de les terres de ponent, així com la precarietat amb què treballen els temporers al Baix Segre. Després de la projecció hi haurà un cinefòrum amb la Clara Barbal i en Pablo Rogero, que han dirigit el film. A més a més, durant tot el mes de novembre, el centre exposa la mostra fotogràfica col·lectiva Canvi climàtic i desenvolupament. L'exposició evidencia els efectes del canvi climàtic en països com Bolívia, el Senegal o Guatemala.

[Aquest cicle es fa en línia] Si sou lectors afamats i gurmets exquisits, us entusiasmarà el cicle literari Cuina per a lletraferits. Com aperitiu trobem el club de lectura, dirigit per la llibretera Carlota Freixenet de La Carbonera, a partir del llibre El camí de les aigües (04/11 – 18.00 h) que va escriure la Carme Martí. El primer plat és l'activitat formativa amb tastet El relat de Barcelona a través de la gastronomia (09/11 – 18.00 h), on podreu endinsar-vos en la tradició culinària i literària a Barcelona resseguint plomes com Manuel Vázquez Montalbán, Montserrat Roig, Montse Clavé o Víctor Nubla. De segon teniu la xerrada Autores i gastrònomes (11/11 – 19.00 h) on es dóna a conèixer el talent i esforç d'algunes autores gastrònomes, a càrrec de l'escriptora Carmen Alcaraz del Blanco. Ja a les postres, podreu degustar el taller impartit per l'Oliver Mancebo Intel·lectuals i hedonistes: la bona taula i la literatura de no-ficció (16/11 – 18.00 h), un viatge teòric pels mercats més literaris i els restaurants més bibliòfils de la ciutat amb un tastet inclòs!

Totes les sessions són gratuïtes i requereixen inscripció prèvia des del web del CC El Sortidor. Recordeu que hem hagut de reduir notablement la cabuda de les propostes culturals. Si teniu una reserva i finalment no vindreu a l'activitat, si us plau, retorneu l'entrada per tal que altres persones puguin accedir-hi. Aquí us expliquem com fer-ho.

Imatge: Arxiu Fotogràfic del Museu de la Vida Rural, fons María José Roca Vignote. Il·lustra el llibre El camí de les aigües de Carme Martí.

Activitats relacionades