52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Un hivern de pel·lícula a La Sagrera

CC La Sagrera - La Barraca
15, 29/01, 12, 26/02, 05 i 19/03/2021
  • Cinema

Sis documentals per veure des de casa

Com ja sabeu, el CC La Sagrera – La Barraca té les portes tancades per reformar l'espai. Malgrat els entrebancs, la programació cultural no s'atura i se les han empescades per oferir un seguit de propostes que no cal fer-se al centre, entre les quals un bon grapat de documentals que podreu veure des de casa.

Els divendres d'hivern escarxofeu-vos al sofà i prepareu-vos per veure sis films que han format part de la cartellera recent dels DocsBarcelona i que toquen un ampli ventall de temàtiques.

Robots. Les històries d'amor del futur (15/01), que va ser el documental del mes de novembre del 2020, planteja si la societat està disposada a fer un pas més amb la tecnologia i acceptar els robots humanoides com a substituts de les relacions personals. Aquí en podeu veure el tràiler.

El documental següent, My stuff (29/01), és fruit de l'experiment que el seu director, el finlandès Petri Luukkainen, va fer durant un any després d'una crisi existencial. Les normes són molt simples: cada dia només pot recuperar una pertinència de tot el que guarda a un magatzem i no pot comprar-se res nou. Tot comença amb el director de pèl a pèl al seu pis buit. El resultat? Una reflexió entorn el què és indispensable per ser feliç. Aquí podeu consultar el bloc de la pel·lícula i aquí en teniu una prèvia.

Al mes de febrer arribarà la pel·lícula Renda bàsica (12/02), que es va poder veure al desembre de 2016. Free lunch society obre el debat entorn una possible assignació fixa mensual per a tothom. Un sou assegurat, faria les persones més mandroses o les esperonaria a desenvolupar tot el seu potencial? Mireu el tràiler aquí.

Seguidament, un film d'allò més actual: La teoria sueca de l'amor (26/02). Suècia s'alça com un dels països amb la qualitat de vida més alt de tot el món. Però és un país feliç? La població, que s'ha educat en l'autonomia personal, és reticent a demanar ajuda i a les relacions personals. Val la pena assumir l’aïllament i la soledat per tenir una vida autònoma i independent? Veieu-ne el tràiler aquí.

És necessari renunciar als propis somnis, per extrems que siguin, quan tens fills? Aquest és el plantejament de la proposta següent del cicle. Amazona (05/03), que va ser el documental del novembre de 2017, és una història fascinant entre dues dones, mares i filles, plena de converses que fan saltar espurnes, que ens situa davant d'un dilema moral sobre els límits de la llibertat i la responsabilitat. Aquí teniu un avançament.

Una lluita per la justícia climàtica és el que podeu veure a l'última pel·lícula del cicle. Gràcies per la pluja (19/03), el documental del mes de març d'ara fa dos anys, mostra el moviment comunitari d'agricultors que lluiten contra els impactes del clima extrem liderats per en Kisilu, un granger de Kènia. Si voleu veure'n un extracte, el trobareu aquí.

Les projeccions són gratuïtes i només cal que reserveu una entrada al web de l'equipament de Sant Andreu, set dies abans de cada sessió. Després d'haver-vos inscrit al formulari, rebreu un codi d'accés que estarà disponible durant setanta-dues hores.

Activitats relacionades