El premi Punt de Llibre 2024 ja té guardonats i guardonades: descobreix-los!

El premi Punt de Llibre 2024 ja té guanyadors i guanyadores. S'han donat a conèixer en un acte celebrat aquest dimarts, 16 d'abril, al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona. Dels punts de llibre guanyadors de cada categoria se'n faran 200.000 còpies, que es repartiran gratuïtament als comerços de la ciutat a partir d'aquest 23 d'abril, coincidint amb la diada de Sant Jordi.

..
18/04/2024 - 11:10 h - Comerç i mercats Comerç

La Direcció de Comerç, Restauració i Consum de l’Ajuntament de Barcelona ja ha lliurat el premi Punt de Llibre 2024. En un acte al Saló de Cent, el guardó ha reconegut les millors il·lustracions fetes per alumnat de les escoles de Barcelona en el marc del programa educatiu El Comerç i les Escoles. El lliurament ha comptat amb la participació de Raquel Gil, regidora de Promoció Econòmica, Treball, Feminismes i Memòria Democràtica de l’Ajuntament de Barcelona i Pròsper Puig, president de Fundació Barcelona Comerç. Pots mirar les fotografies de l’acte, aquí. 

La proposta busca copsar la mirada dels infants i els i les joves, tot proposant-los que expliquin, a través del llenguatge plàstic, la seva visió del comerç de barri i de la ciutat. Per tant, vol ser un reconeixement al punt de vista de l’alumnat sobre la ciutat i un dels seus elements més essencials, el comerç de proximitat.

En aquesta edició, hi han participat 4.300 alumnes de 30 centres educatius de Barcelona. El premi proposa 7 categories de participació per a totes les edats i els 14 treballs millors valorats es convertiran en 200.000  punts de llibre impresos i distribuïts aquest Sant Jordi per tota la ciutat per associacions i eixos comercials, deixant l’empremta del binomi comerç i escola tot el territori.

Els guardonats i guardonades del premi Punt de Llibre 2024 han estat els següents:

  • Finalistes de 3r i 4t d’ESO, Batxillerat i Formació professional: Shiqi Li, Nicole Patricia Cibotaru i Gabirel Chapoñán del centre La Salle Horta; i Aitana Esteban Saldaña, del Col·legi Sant Lluís.
  • Finalistes de 1r i 2n d’ESO: Marley Rigg, de l’Institut Pau Claris; Laura Lluch Fernández, del Col·legi Jesús, Maria i Josep; Ingrid Muelas Leal, del centre La Salle Horta i Júlia Romero Merino, del FEP SAnta Teresa de Lisieux – Fundació Escoles Parroquials.
  • Finalistes d’educació especial: Jonc Mira Barranco, del Col·legi Paideia; Mert Hayran Hernández, del Centre Josep Pla; Hugo Peñaranda Sánchez, de la Fundació Estimia i Alfred Farran Álvarez, de l’Escola Lèxia.
  • Finalistes de cicle superior de primària: Xantal Cibran Mur i Nai Xia, del Col·legi La Salle Horta; Jan Anrés Chacón, del Col·legi Sant Lluís; i Ferdaus Alom, de l’Escola Rubén Dario.
  • Finalistes de cicle mitjà de primària: Manel Mogrovejo Todolí, del Col·legi Miró; Laia Díez Domínguez, del Col·legi Sant Miquel; Quim Cantero Carbajo, de l’Escola Bac de Roda; i Mar GArrigues Llevot, del FEP Sant Medir – Fundació Escoles Parroquials.
  • Finalistes de cicle inicial de primària: Max Valdés Asmus, de l’Escola Vila Olímpica; Irene Martínez Frank i Naeem Quesada Kratofil, de La Salle Horta; i Martina Roca Tinoco i Àgata Carmona Herreros, del Col·legi Miró.
  • Finalistes de segon cicle d’educació infantil: Mas Maymó Ros, de l’Escola Reina Elisenda Virolai; Fatiha Uddin, de l’Escola Rubén Dario; Aylen Giménez Aguilar, de l’Escola Vedruna Immaculada; i Dharya Barrezueta Torbenko, Carlota Di Pinto Bulacio i Lucas Antón Navarrete, de La Salle Horta.

Un programa d’èxit

El programa El Comerç i les Escoles té com a objectiu afavorir el coneixement de l’entorn cultural, social i històric entre l’alumnat, mitjançant el comerç de barri, i alhora educar en el consum actiu, crític i responsable. Per fer-ho, s’organitzen diferents activitats, des de visites guiades a comerços del barri, per donar a conèixer oficis i tasques relacionades amb l’activitat comercial de proximitat, fins a tallers de consum responsable, passant per la proposta educativa per donar a conèixer els comerços emblemàtics de la ciutat.

Les propostes van adreçades als i les alumnes de tots els cicles, des dels i les més petites d’educació infantil fins a adolescents i joves de cicles superiors, que veuen en aquesta activitat una possible sortida professional als seus estudis.