Esteu aquí

Declaració institucional per commemorar l’arribada del poble gitano a Catalunya

Commemoració. Una declaració institucional reconeix la impossibilitat de concebre la història i la cultura de la ciutat sense el fet gitano.

El Plenari de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat una declaració institucional per commemorar els 605 anys de l’arribada del poble gitano a Catalunya.

Manifesta el compromís de la ciutat de Barcelona en la lluita contra l’antigitanisme i tota altra forma de racisme i discriminació existent.

L’Ajuntament reconeix el treball realitzat per les entitats que formen part del Consell Municipal del Poble Gitano en la lluita per reduir les desigualtats i per promoure la cultura gitana a la ciutat. Per acabar, la declaració també ressalta la importància de commemorar aquesta datael 26 de novembre de 1415, per posar en relleu la impossibilitat de concebre la nostra història i la nostra cultura sense el fet gitano. 

El Consell Municipal del Poble Gitano de l’Ajuntament de Barcelonaen qualitat d’òrgan de seguiment i coproducció de polítiques afirmatives socials, culturals i de reconeixement cap al poble gitanoinsta els governs locals i l’autonòmic a donar continuïtat a les accions que promoguin combatre l’antigitanisme social i institucional.  

I en l’àmbit de la promoció i difusió de la cultura gitana, el consell inicia un grup de treball per debatre i valorar les diferents dates assenyalades de la història del poble gitano.

Comparteix aquest contingut