Esteu aquí

Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust 2021

Memòria. Se celebra enguany al Saló del Tinell (plaça del Rei) a partir de les 18 hores.

Dijous 28 de gener se celebra l’acte institucional per commemorar el Dia Internacional en memòria de les víctimes de l’Holocaust.

La tradicional Cerimònia del Record se celebra enguany al Saló del Tinell (plaça del Rei) a partir de les 18 hores, i comptarà com sempre amb la participació de les comunitats jueva, gitana i homosexual i familiars de persones assassinades i deportades, i serà presidit per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau i la consellera de Justícia, Ester Capella.

Es podrà seguir per streaming aquí.

La cançó “Arvoles yoran por luvyas”, una peça sefardita que cantaven els jueus espanyols als camps d’extermini, obrirà l’acte abans d’encendre les set espelmes del record.

Cadascuna de les espelmes ret homenatge a diferents col·lectius. La primera, als sis milions de jueus assassinats pels nazis. La segona, en record de la resistència jueva, i una tercera per al milió i mig de nens i nenes que van patir la barbàrie nazi. Tres espelmes més s’encenen per recordar les víctimes del poble gitano, els republicans i les republicanes deportats als camps nazis i a tots els altres col·lectius que van patir la persecució. Finalment, la setena recorda els “Justos entre les Nacions”, homes i dones que van arriscar la seva vida per salvar jueus i jueves perseguits. Durant l’encesa d’espelmes s’interpretarà “El malei rachamim”, pregària jueva pels difunts.

L’encesa donarà pas a un minut de silenci per les víctimes de l’Holocaust, la lectura de textos i la interpretació de “Gelem Gelem”, himne del poble gitano, i “El cant dels ocells”.

Més informació

Comparteix aquest contingut