Esteu aquí

Els premis Barcelona 2020 becaran 225 projectes culturals, científics i educatius

Cultura i lleure. Enguany, els premis Ciutat de Barcelona es reconverteixen en un programa de beques que s’atorgaran a projectes de creació, de recerca o d’innovació en els àmbits de la cultura, la ciència i l’educació

Enguany, els premis Ciutat de Barcelona es reconverteixen en un programa de beques que s’atorgaran a projectes de creació, de recerca o d’innovació en els àmbits de la cultura, la ciència i l’educació

Les 225 beques tindran un valor d’entre 6.000 i 10.000 euros segons la modalitat, i es repartiran en tres àmbits: el cultural, el de l’educació i el de la divulgació científica i de les arts i les ciències.

El termini de les sol·licituds finalitza el 17 de febrer
i es poden presentar telemàticament 

pel web de suport a la cultura o a l’Oficina Ciutadana de la Cultura

La iniciativa s’emmarca en el tercer paquet de mesures que es va presentar el mes d’octubre per donar suport al teixit cultural de la ciutat. Amb les beques es pretén mantenir el dinamisme i el lideratge cultural, científic i educatiu de Barcelona i contribuir a la reactivació d’uns sectors que han patit molt els efectes de la crisi de la covid-19.

Un total de 225 beques repartides en tres àmbits

Les beques destinades a l’àmbit cultural es divideixen en dues línies. D’una banda, s’ofereixen 155 beques de 6.000 euros cadascuna per donar suport a la creació artística en què es valoraran projectes de les arts escèniques, visuals, musicals, audiovisuals o de la cultura popular, la creació literària o híbrids. Les iniciatives hauran de ser innovadores i de nova creació, i hauran de tenir en compte factors com la interculturalitat i la perspectiva de gènere.

D’altra banda, s’ofereixen 14 beques de 10.000 euros per a projectes d’innovació i recerca en espais patrimonials i en acció cultural comunitària, ja sigui per dinamitzar el públic jove que visita els museus o per innovar en projectes culturals comunitaris.

Pel que fa a les beques en l’àmbit de l’educació, es tracta de 34 beques de 10.000 euros cadascuna, destinades a projectes que generin coneixement a partir de pràctiques concretes o que millorin les possibilitats educatives i culturals.

Finalment, hi haurà 22 beques dotades amb 10.000 euros per a projectes de l’àmbit de la ciència, com ara sobre divulgació científica i de les arts i les ciències, amb l’objectiu de fomentar la creació de propostes de divulgació científica innovadores, la creació de continguts educatius digitals o audiovisuals i la creació de projectes artístics audiovisuals que posin en relació els territoris de l’art i de la ciència.

Comparteix aquest contingut