El CAACB estrena una nova eina per a la gestió integral dels animals acollits al centre

Des del 14 de febrer els professionals del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona compten amb un programa innovador en el sector.

..
15/03/2024 - 13:22 h - Benestar animal IMI

Aquest darrer mes de febrer el Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB) ha posat en marxa una nova eina de gestió integral dels animals totalment innovadora en el sector.

L’aplicació, desenvolupada en metodologia agile, suposa una millora en la gestió integral del CAACB i en el benestar dels més de dos mil animals que són atesos anualment al centre, amb els següents beneficis:

  •  Reducció dels temps que s’utilitza per a l’atenció veterinària: medicació dels animals, revisió d’animals, documentació associada a les revisions, etc.
  • Agilitació de les tasques administratives: elaboració de la documentació de les adopcions, cerca d’expedients, etc.
  • Millora dels processos d’adopció, gràcies a un ajustament de la cerca que permet trobar les famílies més adients per cadascun dels animals i fer seguiment de l’acolliment. L’aplicació s’integra amb el cercador d’animals en adopció de Benestar Animal de l’Ajuntament de BCN, mitjançant la qual la ciutadania pot consultar les fitxes actualitzades dels animals que estan disponibles per a l’adopció o perduts.
  • Optimització de la cura dels animals, gràcies a un millor control de les dietes.
  • Avaluació de la percepció de la prestació del servei del Centre per a identificar àrees de millora, obtenint feedback de les famílies d’acolliment, les d’adopció de tercers.

Aquest nou programa l’ha desenvolupat l’Institut Municipal d’Informàtica (IMI) amb l’assessorament directe i continuat per part de l’equip d’administració i veterinària del centre. Al CAACB hi treballen una vintena de professionals cuidadors, veterinaris, experts en medicina del comportament, dinamització del voluntariat i personal d’oficina, a més de 150 voluntaris que col·laboren amb el centre. Ara, gràcies al potencial d’aquesta eina, es produirà un gran canvi en la qualitat de la gestió del CAACB i, alhora, esdevé un model a seguir per altres centres.

El programa ha rebut el nom de Suri, en homenatge a un gos que va passar molts anys al centre i era molt estimat per tot l’equip del CAACB.