Barcelona i les ciutats d'Eurocities demanen a la Comissió Europea més capacitat per regular les plataformes digitals

Barcelona i les ciutats d'Eurocities demanen a la Comissió Europea més capacitat per regular les plataformes digitals

La reunió amb Margrethe Vestager va estar organitzada per Amsterdam i la xarxa Eurocities en el marc d’una estratègia d’incidència sobre la Digital Services Act.

La tercera tinenta d’alcaldia d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet, va participar el 17 de setembre en una reunió de ciutats europees amb la vicepresidenta de la Comissió Europea a càrrec de l’agenda digital, la liberal danesa Margrethe Vestager. La reunió va estar organitzada per Amsterdam i la xarxa Eurocities en el marc d’una estratègia d’incidència sobre la Digital Services Act, que ha d’establir la regulació de l’economia digital a nivell europeu, i l’agenda digital europea en general.

Laia Bonet va instar a la Comissió Europea a dotar les ciutats de més capacitat per regular les plataformes digitals i a “desenvolupar, a nivell europeu, un model digital al servei de l’interès general”. La tinenta d’alcaldia va fer tàndem amb l’alcaldessa d’Amsterdam, Femke Halsema, amb qui va compartir la seva visió política de la transformació digital i el paper de les ciutats. La secretària general d’Eurocities, Anna Lisa Boni, va moderar la sessió, que també va comptar amb la participació de l’alcalde de Florència i vicepresident d’Eurocities, Dario Nardella, de l’alcalde de Brussel·les, Philippe Close, i del tinent d’alcaldia d’Habitatge de París, Ian Brossat, entre d’altres.

La representant de Barcelona també va oferir a la Comissió Europea “l’ajut, el coneixement i la col·laboració de les ciutats europees per convertir la transformació digital en motor de progrés social” i va instar a Margrethe Vestager a “optar per un model tecnològic que fomenti la innovació, els drets i la inclusió a les ciutats i no redueixi la capacitat dels governs locals de modelar la vida urbana”. “La transició digital funcionarà per a tothom o no funcionarà en absolut. Si no som capaços de posar la digitalització al servei de l’interès general només afegirem una nova capa de desigualtat a les nostres societats”, va dir Bonet.

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital