Els drons, eina de millora en els controls d’aforament de platges i concentracions de persones

Els drons, eina de millora en els controls d’aforament de platges i concentracions de persones

smart city. L’ús d’aquesta tecnologia ofereix totes les garanties legals pel que fa a la protecció de dades de caràcter personal

L’ús d’aquesta tecnologia ofereix totes les garanties legals pel que fa a la protecció de dades de caràcter personal, drets digitals i la gestió ètica de les dades

L’ús de drons permet analitzar les tendències d’afluència de persones a les platges, informar-les sobre el seu nivell d’ocupació en temps real i obtenir resultats d’alt valor afegit com, per exemple, la distribució de la gent per dies de la setmana o per horaris. El servei també permet controlar la qualitat de l’aigua i participat en la coordinació amb les forces i els cossos de seguretat i emergències de la ciutat.

Aquesta tecnologia s’ha donat a conèixer en una
de les activitats destacades de la Barcelona Innova Week,
que permet experimentar i viure la innovació de primera mà

L’ús d’aquesta tecnologia ofereix totes les garanties legals pel que fa a la protecció de dades de caràcter personal, drets digitals i la gestió ètica de les dades, ja que el sistema de processament d’imatges en temps real les anonimitza en el mateix procés de generació i elimina les originals immediatament després.

Aquest projecte és una de les primeres iniciatives del Laboratori d’Innovació Urbana de Barcelona, que gestiona la fundació municipal BIT Habitat, un servei que permet, d’una banda, facilitar el testatge de solucions innovadores orientades a les necessitats urbanes de la ciutat i, de l’altra, oferir a empreses i entitats la possibilitat de provar en entorns reals solucions en fase de desenvolupament.

Així mateix, s’han fet proves pilot més enllà d’aquest servei, que han permès utilitzar els drons per supervisar l’enderroc del Restaurant Boo Beach Club, situat a l’espigó de Bac de Roda, i fer un recull de fotografies que detallen l’evolució de l’enderroc del restaurant. El 24 de setembre de 2022, coordinadament amb l’Institut de Cultura de Barcelona, també es va realitzar una estimació d’aforament de persones participants en la Diada Gegantera de les Festes de la Mercè a la plaça de Sant Jaume de Barcelona. En aquesta ocasió, es va optar per fer servir el terrat de l’Ajuntament per evitar operar per sobre de les persones assistents.

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital