Us informem que per tasques de millora en les infraestructures tecnològiques de l'Ajuntament de Barcelona, la Seu Electrònica, Guia BCN, l'Oficina Virtual de Tràmits, el Servei d'Atenció en Línia al Ciutadà i l'Agenda 500 estan fora de servei. També es poden veure afectats altres serveis d'aquest web.

Disculpeu les molèsties que us puguem ocasionar.

Laia Bonet reivindica Barcelona com a referent europeu d’una transició digital justa

Laia Bonet reivindica Barcelona com a referent europeu d’una transició digital justa

L'objectiu de la jornada: avaluar l’impacte de la transformació digital a les ciutats i els riscos que comporta.

La tinenta d’alcaldia d’Agenda 2030, transició digital, esports, coordinació territorial i metropolitana de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet, va inaugurar el 15 de novembre la primera jornada “Humanism in the digital age: the urban contribution”. També van intervenir en la inauguració Carme Artigas, secretaria d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial del Govern d’Espanya, i Cristina Colom, directora de Digital Future Society. Organitzada per l’Ajuntament de Barcelona i Digital Future Society, la jornada va oferir onze sessions amb pensadors i líders de primer nivell de diversos països, amb l’objectiu d’avaluar l’impacte de la transformació digital a les ciutats i els riscos que comporta.

Laia Bonet va reivindicar Barcelona com a referent europeu d’una transició digital justa, -l’humanisme tecnològic-, i va defensar el paper de lideratge que vol exercir en el debat sobre l’impacte de la digitalització a les ciutats. “Volem liderar amb fermesa el model europeu d’humanisme tecnològic que situï les persones, els drets humans i el progrés social al centre”, va dir, i segons va detallar, això significa treballar per a una transformació digital que superi l’existència de bretxes, que garanteixi un tractament de dades responsable i que tingui en compte la protecció del medi ambient. Després de lamentar que la COP’26 de Glasgow “hagi fracassat en assolir els ambiciosos objectius que necessita el planeta”, Bonet va destacar que la transformació digital i la transició ecològica son els dos grans reptes actuals que van estretament lligats i interrelacionats.

Sessió amb ciutats europees. Laia Bonet va moderar la sessió “Transformació digital i ciutats”, on va compartir visions i experiències amb tinents d’alcaldia de París, Rotterdam i Bordeus. Va remarcar que “des de la inclusió digital fins a la IA ètica, les ciutats europees estan actuant per una transformació digital justa”.

Participació del comissionat Michael Donaldson. El comissionat d’Innovació Digital, Administració Electrònica i Bon Govern de l’Ajuntament de Barcelona, Michael Donaldson, va participar en la sessió “Polítiques públiques contra la bretxa digital” i en la cloenda institucional de la jornada.

 

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital