Oficina Municipal de Dades

Descripció / Objectius

L’Ajuntament crea una oficina per a la gestió unificada de dades públiques.

Gràcies a tota la infraestructura tecnològica i de sensors desplegada per la ciutat, generem, recollim, rebem, emmagatzemem, processem o compartim moltíssimes dades que tenen un gran valor intrínsec.

Les dades esdevenen una infraestructura d’interès públic, un recurs compartit i per al bé comú. Són la clau de la ciutat i es poden utilitzar per prendre decisions de manera més ràpida i democràtica, per promoure la innovació, per aconseguir millors serveis públics i per apoderar les persones.

Amb aquesta premissa, el consistori va considerar prioritari obrir l’Oficina Municipal de Dades (OMD), que avui és responsable de la gestió, la qualitat, la governança i l’explotació de les dades en propietat i/o custodiades per l’Ajuntament de Barcelona i tots els seus ens associats (públics o privats).

L’actual volum d’informació que la ciutadania i el mateix Ajuntament genera amb les seves activitats, combinat amb la tecnologia existent i la ciència de dades, permet fer un salt endavant i ser més eficient en capturar-les, emmagatzemar-les i analitzar-les i extreure'n conclusions que ajudin en la presa de decisions per a noves mesures públiques.

Notícies

Conferència anual del Fòrum Digital d'Eurocities, Madrid, octubre de 2022

Barcelona tanca dos anys de presidència del Fòrum Digital d’Eurocities i passa el relleu a Rotterdam

dv., 02/06/2023 - 09:01

Les prioritats de Barcelona han estat la inclusió digital, l’ús de les tecnologies emergents per fomentar la innovació urbana i la promoció dels drets digitals i l’ús de les dades com a bé públic.

Barcelona i vuit ciutats europees més estableixen estàndards per a la creació de registres d’algoritmes locals

dc., 08/02/2023 - 14:44

Drets digitals. Barcelona i vuit ciutats europees desenvolupen un model comú de registre d’algoritmes que garanteixi l’ús adequat de les dades.

Èxit del projecte pilot d’inclusió digital Connectem Barcelona

dc., 25/01/2023 - 19:28

Inclusió. Durant més d’un any s’han proporcionat dispositius, connectivitat i un servei d’acompanyament i de capacitació digital a 348 persones.

L’Hora del Codi aterra a Barcelona

dc., 14/12/2022 - 14:41

Drets digitals. És una part de les activitats de sensibilització i divulgació de conceptes tecnològics per eliminar la bretxa d’informació que hi ha al voltant de les ciències de la computació.

Agenda

Sense resultats

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital