Fins al 12/09, termini per sol·licitar participar en la 10a Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària

La Fira s’organitza en el marc de les festes de Nadal -del 19 al 29 de desembre a la plaça de Catalunya)

..
15/07/2024 - 11:52 h - Empresa Ajuntament de Barcelona

Ja està obert el termini per sol·licitar participar en la 10a Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària en el marc de les festes de Nadal. Les organitzacions i empreses de l’ESS poden enviar la seva proposta fins al 12 de setembre a les 14 h de forma telemàtica.

Un any més, arriba la Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària, amb els objectius de:

  • Oferir productes de qualitat, fets amb i des del Consum Responsable i l’Economia Social i Solidària, en el marc de les festes de Nadal, que a la vegada posen en valor i ajuden a visualitzar que existeix un àmbit de l’ESS a Barcelona que ofereix producte, servei i activitat durant tot l’any i responent, en bona part, de les necessitats quotidianes de les persones, empreses i organitzacions.
  • Que organitzacions i empreses de l’Economia Social i Solidària i del Consum Responsable de Barcelona es visualitzin, expliquin i puguin oferir productes en un moment de l’any important per obtenir ingressos.
  • Visualitzar el Consum Responsable i l’Economia Social i Solidària de Barcelona, la seva diversitat i pluralitat, pràctiques, principis i valors.

Després de l’èxit de les nou edicions ja celebrades de la Fira, l’Ajuntament realitza una crida oberta a les empreses i organitzacions de l’ESS de la ciutat perquè mostrin el seu interès a participar en la nova edició de la Fira.

A qui busquem?

Empreses, organitzacions i projectes de l’Economia Social i Solidària i del Consum Responsable de Barcelona que puguin oferir productes i serveis de qualitat que promouen i permeten practicar un Consum Responsable i posen en valor l’Economia Social i Solidària a la ciutat.

Què oferim?

Espais, en casetes, a la Plaça Catalunya de Barcelona per oferir productes adreçats a la ciutadania en general, així com difondre els valors i les pràctiques econòmiques i socials i del Consum Responsable i l’Economia Social i Solidària.

Espais a la carpa d’alimentació: són els únics espais amb oferta gastronòmica per al consum a la mateixa Fira. La participació en la Fira en una carpa d’alimentació fresca implica el compromís de potenciar una alimentació sana, justa, sostenible i de proximitat.

Dates de la Fira

Del dijous 19 a diumenge 29 de desembre de 2024

Casetes i carpa obertes al públic d’11.00 h a 20.30 h

Horaris especials:

  • dies 19 i 20 (de 16.00 h a 20.30 h)
  • dia 24 (d’11.00 h a 18.00 h)
  • dies 25 i 26 – Fira tancada

Què demanem? 

El compromís de les empreses i/o organitzacions seleccionades a:

  • Oferir productes de qualitat, treballar adequadament i amb cura la seva presentació i exposició al públic, contribuint a generar una bona imatge del conjunt de la fira i les seves propostes, però sobretot a generar una bona imatge de la feina i les organitzacions de l’ESS a la ciutat i posar en valor les opcions i propostes des del Consum Responsable.
  • Actitud proactiva i col·laboradora per a contribuir a l’assoliment dels objectius de la Fira i en la difusió i prescripció del Consum Responsable i l’Economia Social i Solidària i els seus valors.
  • Ser agents actius en la comunicació de la Fira i les seves activitats, abans i durant la Fira per contribuir a incrementar el nombre de visitants, beneficiant així al conjunt de participants i a l’assoliment dels objectius de la fira.
  • Participar en les propostes de dinamització per les persones visitants i/o consumidores durant la Fira (orientat a fer augmentar la participació i el coneixement dels usuaris dels valors del consum responsable i de l’economia social i solidària de les participants).
  • Dur a terme les activitats proposades com a retorn social en coordinació amb l’Espai Consum Responsable.
  • Seguir i garantir l’operativa de la Fira:
  • Garantir la presència en els dies descrits anteriorment.
  • Decorar i vetllar per la imatge de la caseta, la presentació del producte i el projecte en general de manera que contribueixi a la bona imatge del conjunt de la fira i de l’ESS de la ciutat.
  • Mantenir la caseta o espai en perfecte estat de conservació (sense malmetre cap dels elements de la dotació oferta per l’organització).
  • Respectar i garantir l’horari d’obertura i tancament establert per l’organització (la participant garanteix la presència a la caseta durant l’horari establert. El tancament de la caseta o absència de servei sense justificació serà motiu de penalització per a futures edicions).
  • Respectar els horaris i espais, així com i l’operativa de càrrega i descàrrega establerts per l’organització.
  • Assistir a les reunions informatives (virtuals o presencials) de la Fira per garantir un correcte funcionament d’aquesta
  • Respectar els terminis d’entrega establerts per l’organització (de material, informació o documentació requerida).
  • Recollir diàriament els indicadors tal com determini l’organització.
  • Retornar la dotació cedida durant els dies de la fira en perfecte estat de conservació.
  • Disposar d’una assegurança que cobreixi desperfectes (incidències climàtiques, altres…) o sostraccions que pugui produir-se del producte exposat.

▪     Es tindran en compte els principis de consum responsable en la vostra activitat, servei i productes. En especial:

  • No es podran oferir bosses de plàstic.
  • S’evitaran els envasos superflus i, quan sigui possible, s’evitaran els de plàstic o els que no siguin fàcilment reciclables o compostables

L’organització de la Fira es reserva el dret de sol·licitar la retirada d’aquells productes que consideri que no compleixen els principis del Consum Responsable i l’Economia Social i Solidària.

L’organització es reserva el dret de convidar organitzacions concretes que completin el fil argumental/mix comercial i ajudin a complir els objectius de la Fira.

Com puc fer arribar el meu interès?

Les organitzacions interessades han de presentar el seu interès en el següent formulari abans de dijous 12 de setembre a les 14.00 h.

I si tinc dubtes?

Podeu contactar amb l’organització a través del correu firaconsumresponsable@bcn.cat

COM SE SELECCIONARAN LES EXPERIÈNCIES PARTICIPANTS?

Un cop tancat el termini, i en funció de les mostres d’interès rebudes, l’Ajuntament durà a terme una anàlisi i una selecció de propostes d’empreses o organitzacions per a la Fira. Durant la segona quinzena d’octubre es contactarà amb totes les seleccionades per tal d’acordar les condicions de la seva participació, que quedaran recollides i signades en una declaració responsable de compromisos d’obligat compliment.

.. ..