L’Espai Consum Responsable és el nou equipament de ciutat que pretén estendre una nova cultura del consum, més conscient i compromesa a incidir de manera positiva en les persones i el medi ambient.

Per aquest motiu, durant tot l'any, des de l'espai s'informa i s'assessora a les persones usuàries sobre les alternatives de consum existents i s'organitzen tota mena d'activitats per donar a conèixer altres maneres de consumir.

També destaca el seu paper com a punt de trobada entre experiències i agents del consum per promoure els seus vincles amb el consum responsable. Des de l’Espai Consum Responsable fomentem el treball en xarxa entre els diversos agents vinculats al consum: ciutadania, entitats i empreses, centres educatius, serveis i equipaments de la ciutat de Barcelona, comerços i tota persona o organització interessada en les alternatives al consum.

Està situat al Palau Foronda, a la Ronda de Sant Pau 43-45, on conviu i s’enriqueix amb l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC), que ofereix serveis d’informació i tramitació de reclamacions sobre temes de consum.

Si vols conèixer i participar en altres maneres de consumir, contacta amb nosaltres a espaiconsumresponsable@bcn.cat

 

 

Què us ofereix aquest equipament

T'animem a descobrir aquest nou equipament, a participar-hi i a omplir-lo de vida!

 

Xerrades, tallers i exposicions

Consulta les activitats sobre consum responsable que organitzen durant tot l'any l’Espai Consum Responsable i entitats del sector i participa-hi. Per assistir-hi, cal fer-ho a través del formulari.

Si estàs interessat a organitzar activitats, et pots posar en contacte amb nosaltres directament a l'adreça electrònica espaiconsumresponsable@bcn.cat.

Punt d’informació en Consum Responsable (NOU)

Fer un consum responsable no sempre és fàcil... però ara, ho és una mica més! El Punt d’informació en Consum Responsable és un nou servei especialitzat i personalitzat adreçat a la ciutadania, entitats i empreses, que té com a objectiu resoldre dubtes i trobar recursos per fer un consum responsable: amb criteri, sostenible i transformador. Entre d'altres, podràs consultar revistes especialitzades, fullets i propostes de les diferents activitats que es duen a terme a les sales de l'Espai Consum Responsable. 

Com funciona?

T’hi esperem per a resoldre els dubtes i les preguntes que tinguis i acompanyar-te en els teus projectes. Escriu-nos a espaiconsumresponsable@bcn.cat per fer les teves consultes o demanar cita prèvia.

Cessió d’espais

Les entitats, els grups de persones consumidores, els serveis municipals i els agents de consum que ho sol·licitin tenen a la seva disposició i gratuïtament dues sales on dur a terme actes i activitats que vulguin organitzar vinculades amb el consum responsable. Les activitats poden ser de caràcter intern o obertes al públic; en aquest últim cas també oferim suport en la difusió.

Espais disponibles:

  • Sala Polivalent: capacitat per a 60 persones. De dilluns a divendres de 15.00 h a 21.00 h
  • Aula: capacitat per a 25 persones. De dilluns a divendres de 9.00 h a 21.00 h

La cessió d’espai no té cost econòmic, però demanem que les entitats proposin un retorn social per l’ús de l’espai i en funció de les capacitats i recursos de cada una. El retorn social pot ser participar o oferir una activitat oberta, fer un assessorament, cedir una exposició, un recurs, etc.

L’agenda de l’Espai Consum Responsable

Data/Hora
Títol
Organitza
On
21 de maig, de 19.00 a 20.00 h

Xerrada “Consum Responsable i Canvi Climàtic”

Les nostres decisions afecten, directament, al canvi climàtic. Podem afavorir-lo o mirar d'evitar-ne els seus efectes. Coneixerem com afecta el nostre model de consum a l'emergència climàtica i què podem fer per frenar-lo.
Organitza:
Centre Cívic El Coll- La Bruguera. Amb la participació de l'Espai Consum Responsable.
On:
Sala Espai Consum Responsable a Jit.si
26 de maig, de 10.30 a 12.00 h

Presentació de la guia “12 passos per un càtering + sostenible”

Felipe Celis i Gaby Susanna presenten una guia en 12 passos per un càtering més sostenible a través de la capacitació dels equips de treball, fent còmplice el comensal i generant consciència! Tot amb l’objectiu d’alimentar el planeta sense carregar-nos-el.
Organitza:
Espai Consum Responsable. Amb Plataforma Aprofitem els Aliments i Centre universitari de referència de Turisme, Hoteleria i Gastronomia- UB (CETT). Col·laboració de BONAPROFIT.
On:
Sala Espai Consum Responsable a Jit.si
2 de juny, de 18.00 a 19.30 h

Xerrada “Vida lenta i simplicitat voluntària”

Diverses propostes de models de felicitat i d´èxit personal i social sostenible, i alternatiu al consumisme i la velocitat i el productivisme avui imperants. Espai per compartir experiències, dubtes i idees pràctiques. Amb la participació de Toni Lodeiro.
Organitza:
Espai Consum Responsable
On:
Sala Espai Consum Responsable a Jit.si
16 de juny, de 18.00 a 19.30 h

Xerrada “Decreixement energètic: Quanta energia necessitem?”

Cada cop més veus diuen que és el moment d’apostar de forma decidida per un procés de transició energètica i conseqüent decreixement energètic. Que implica i perquè és tan important? En quin punt estem? Quanta energia realment necessitem? Des de les nostres cases, què podem fer per sumar-nos en aquest procés de transició? Quines eines, recursos i possibilitats tenim? L'activitat compta amb la participació d’Alfons Pérez (Xarxa per la Sobirania Energètica) i Luis González Reyes (Garúa i Ecologistas en Acción). S'organitza en el marc de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible 2020.
Organitza:
Espai Consum Responsable
On:
Sala Espai Consum Responsable a Jit.si
Si vols conèixer les darreres notícies, xerrades, activitats o convocatòries d’interès de l’economia social i solidària a Barcelona subscriu-te al butlletí mensual i rebràs tota la informació periòdicament.