L’Espai Consum Responsable és el nou equipament de ciutat que pretén estendre una nova cultura del consum, més conscient i compromesa a incidir de manera positiva en les persones i el medi ambient.

Per aquest motiu, durant tot l'any, des de l'espai s'informa i s'assessora a les persones usuàries sobre les alternatives de consum existents i s'organitzen tota mena d'activitats per donar a conèixer altres maneres de consumir.

També destaca el seu paper com a punt de trobada entre experiències i agents del consum per promoure els seus vincles amb el consum responsable. Des de l’Espai Consum Responsable fomentem el treball en xarxa entre els diversos agents vinculats al consum: ciutadania, entitats i empreses, centres educatius, serveis i equipaments de la ciutat de Barcelona, comerços i tota persona o organització interessada en les alternatives al consum.

Està situat al Palau Foronda, a la Ronda de Sant Pau 43-45, on conviu i s’enriqueix amb l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC), que ofereix serveis d’informació i tramitació de reclamacions sobre temes de consum.

Si vols conèixer i participar en altres maneres de consumir, contacta amb nosaltres a espaiconsumresponsable@bcn.cat

 

 

Què us ofereix aquest equipament

T'animem a descobrir aquest nou equipament, a participar-hi i a omplir-lo de vida!

 

Xerrades, tallers i exposicions

Consulta les activitats sobre consum responsable que organitzen durant tot l'any l’Espai Consum Responsable i entitats del sector i participa-hi. Per assistir-hi, cal fer-ho a través del formulari.

Si estàs interessat a organitzar activitats, et pots posar en contacte amb nosaltres directament a l'adreça electrònica espaiconsumresponsable@bcn.cat.

Punt d’informació en Consum Responsable (NOU)

Fer un consum responsable no sempre és fàcil... però ara, ho és una mica més! El Punt d’informació en Consum Responsable és un nou servei especialitzat i personalitzat adreçat a la ciutadania, entitats i empreses, que té com a objectiu resoldre dubtes i trobar recursos per fer un consum responsable: amb criteri, sostenible i transformador. Entre d'altres, podràs consultar revistes especialitzades, fullets i propostes de les diferents activitats que es duen a terme a les sales de l'Espai Consum Responsable. 

Com funciona?

T’hi esperem per a resoldre els dubtes i les preguntes que tinguis i acompanyar-te en els teus projectes. Escriu-nos a espaiconsumresponsable@bcn.cat per fer les teves consultes o demanar cita prèvia.

Cessió d’espais

Les entitats, els grups de persones consumidores, els serveis municipals i els agents de consum que ho sol·licitin tenen a la seva disposició i gratuïtament dues sales on dur a terme actes i activitats que vulguin organitzar vinculades amb el consum responsable. Les activitats poden ser de caràcter intern o obertes al públic; en aquest últim cas també oferim suport en la difusió.

Espais disponibles:

  • Sala Polivalent: capacitat per a 60 persones. De dilluns a divendres de 15.00 h a 21.00 h
  • Aula: capacitat per a 25 persones. De dilluns a divendres de 9.00 h a 21.00 h

La cessió d’espai no té cost econòmic, però demanem que les entitats proposin un retorn social per l’ús de l’espai i en funció de les capacitats i recursos de cada una. El retorn social pot ser participar o oferir una activitat oberta, fer un assessorament, cedir una exposició, un recurs, etc.

L’agenda de l’Espai Consum Responsable

Data/Hora
Títol
Organitza
On
Des de 15/02

La cuina laboratori de Consum Responsable

L’Espai Consum Responsable presenta una nova exposició sobre consum responsable i alimentació sostenible, en el marc de la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021. Es podrà visitar al mercat de la Sagrada Família des del 15 de febrer.
Organitza:
Espai Consum Responsable
On:
Mercat municipal de la Sagrada Família
10 de març, 17.00- 18.30 hores.

Els teus Drets i alternatives ètiques als Crèdits de Consum

Abordarem els Drets i alternatives financeres vinculades als préstecs de consum de la mà de l’Agència Catalana de Consum, presentarem el Servei de Consultes sobre Productes Financers de l’OMIC, coneixerem el I Baròmetre de Préstecs al Consum realitzat per l’associació ASUFIN i coneixerem els beneficis de la banca ètica amb FETS.
Organitza:
Espai Consum Responsable i OMIC
On:
Virtual
17 de març, 17.30 a 19.00 h

Consum responsable de peix

Què és el peix de proximitat? Què és el peix de temporada? Com reconeixem la procedència del peix? Quins són els circuits de pesca tradicionals i més sostenibles? Quins són els circuits de la comercialització del peix? Què són les cistelles de peix de proximitat? En aquesta xerrada de 45 minuts respondrem aquestes preguntes de forma dinàmica i entenedora. A continuació, manipularem el contingut d’una cistella fresca de peix de temporada i proximitat i el compararem amb espècies de no proximitat.
Organitza:
Espai Consum Responsable amb La Platjeta
On:
Online
25 de març, 17.30 a 19.15 h

Xerrada-Acte Subhasta de peix

Com afecten les nostres decisions de consum l’ecosistema marí? Atreveix-te a descobrir la gran varietat d’espècies que existeixen, com es pesquen i quina importància té la teva compra en la conservació del medi marí. Simularem una subhasta tradicional de peix i, a través d’un joc, aprendrem a fer una compra més responsable, considerant aspectes com la procedència del peix, la temporada en què ens trobem o l’art de pesca usat.
Organitza:
Espai Consum Responsable
On:
Online
Si vols conèixer les darreres notícies, xerrades, activitats o convocatòries d’interès de l’economia social i solidària a Barcelona subscriu-te al butlletí mensual i rebràs tota la informació periòdicament.