L’Espai Consum Responsable és el nou equipament de ciutat que pretén estendre una nova cultura del consum, més conscient i compromesa a incidir de manera positiva en les persones i el medi ambient.

Per aquest motiu, durant tot l'any, des de l'espai s'informa i s'assessora a les persones usuàries sobre les alternatives de consum existents i s'organitzen tota mena d'activitats per donar a conèixer altres maneres de consumir.

També destaca el seu paper com a punt de trobada entre experiències i agents del consum per promoure els seus vincles amb el consum responsable. Des de l’Espai Consum Responsable fomentem el treball en xarxa entre els diversos agents vinculats al consum: ciutadania, entitats i empreses, centres educatius, serveis i equipaments de la ciutat de Barcelona, comerços i tota persona o organització interessada en les alternatives al consum.

Està situat al Palau Foronda, a la Ronda de Sant Pau 43-45, on conviu i s’enriqueix amb l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC), que ofereix serveis d’informació i tramitació de reclamacions sobre temes de consum.

Si vols conèixer i participar en altres maneres de consumir, contacta amb nosaltres a espaiconsumresponsable@bcn.cat

 

 

Què us ofereix aquest equipament

T'animem a descobrir aquest nou equipament, a participar-hi i a omplir-lo de vida!

 

Xerrades, tallers i exposicions

Consulta les activitats sobre consum responsable que organitzen durant tot l'any l’Espai Consum Responsable i entitats del sector i participa-hi. Per assistir-hi, cal fer-ho a través del formulari.

Si estàs interessat a organitzar activitats, et pots posar en contacte amb nosaltres directament a l'adreça electrònica espaiconsumresponsable@bcn.cat.

Punt d’informació en Consum Responsable (NOU)

Fer un consum responsable no sempre és fàcil... però ara, ho és una mica més! El Punt d’informació en Consum Responsable és un nou servei especialitzat i personalitzat adreçat a la ciutadania, entitats i empreses, que té com a objectiu resoldre dubtes i trobar recursos per fer un consum responsable: amb criteri, sostenible i transformador. Entre d'altres, podràs consultar revistes especialitzades, fullets i propostes de les diferents activitats que es duen a terme a les sales de l'Espai Consum Responsable. 

Com funciona?

T’hi esperem per a resoldre els dubtes i les preguntes que tinguis i acompanyar-te en els teus projectes. Escriu-nos a espaiconsumresponsable@bcn.cat per fer les teves consultes o demanar cita prèvia.

Cessió d’espais

Les entitats, els grups de persones consumidores, els serveis municipals i els agents de consum que ho sol·licitin tenen a la seva disposició i gratuïtament dues sales on dur a terme actes i activitats que vulguin organitzar vinculades amb el consum responsable. Les activitats poden ser de caràcter intern o obertes al públic; en aquest últim cas també oferim suport en la difusió.

Espais disponibles:

  • Sala Polivalent: capacitat per a 60 persones. De dilluns a divendres de 15.00 h a 21.00 h
  • Aula: capacitat per a 25 persones. De dilluns a divendres de 9.00 h a 21.00 h

La cessió d’espai no té cost econòmic, però demanem que les entitats proposin un retorn social per l’ús de l’espai i en funció de les capacitats i recursos de cada una. El retorn social pot ser participar o oferir una activitat oberta, fer un assessorament, cedir una exposició, un recurs, etc.

L’agenda de l’Espai Consum Responsable

Data/Hora
Títol
Organitza
On
28/11 a les 17.00h

'Dieta mediterrània i begudes fermentades. Patrons Nutricionals i d’estil de vida'

Xerrada a càrrec del Dr. Ramón de Cangas, dietista-nutricionista de la Universitat de Navarra, i amb la col·laboració d’Andrea Calderón García, dietista-nutricionista de la Societat Espanyola de Dietètica i Ciències de l'Alimentació (SEDCA).

Organitza:
CUS, Salut, Consum i Alimentació i ACPB
On:
Espai Consum Responsable (Ronda Sant Pau 43-45)
29/11 a les 19.00h

Cinefòrum 'Societat de Consum #BlackFriday'

Curts i documental sobre consumisme i debat posterior amb Albert Vinyals (professor de psicologia del consum ECOIM- UB i UAB).

 

Organitza:
Espai Consum Responsable i Ecologistas en Acción
On:
Cinema Zumzeig
04/12 a les 18.30h

Xerrada 'Desmuntant la Taxa Rosa'

La Taxa Rosa és l'import que exclusivament paguen les dones per la diferència de preu que té en el mercat un producte etiquetat per al públic femení respecte un d’igual però que no porta aquesta etiqueta. És a dir, l'import superior dels productes dirigits a les dones, pel simple fet de ser dirigits a les dones. En aquesta xerrada aprofundirem i desmuntarem el fenomen de la taxa rosa i debatrem el paper de la consumidora en tot això. Què podem fer com a consumidores?

Amb Tania Martín de FACUA Catalunya i la periodista Marta Molas de La Clara Comunicació.

Organitza:
Espai Consum Responsable
On:
Espai Consum Responsable (Ronda Sant Pau 43-45)
12/12 a les 18.30h

Cuidar el servei que cuida

Com fer contractacions de serveis de cures domiciliars justes i responsables? Quines opcions tenim?

Presentació de la Guia Cuidem qui ens cuida i taula rodona amb l’Associació Més Que Cures (Cooperasec) i Mujeres Pa Lante.

 

Organitza:
Espai Consum Responsable
On:
Espai Consum Responsable (Ronda Sant Pau 43-45)
Si vols conèixer les darreres notícies, xerrades, activitats o convocatòries d’interès de l’economia social i solidària a Barcelona subscriu-te al butlletí mensual i rebràs tota la informació periòdicament.