L’Espai Consum Responsable és el nou equipament de ciutat que pretén estendre una nova cultura del consum, més conscient i compromesa a incidir de manera positiva en les persones i el medi ambient.

Per aquest motiu, durant tot l'any, des de l'espai s'informa i s'assessora a les persones usuàries sobre les alternatives de consum existents i s'organitzen tota mena d'activitats per donar a conèixer altres maneres de consumir.

També destaca el seu paper com a punt de trobada entre experiències i agents del consum per promoure els seus vincles amb el consum responsable. Des de l’Espai Consum Responsable fomentem el treball en xarxa entre els diversos agents vinculats al consum: ciutadania, entitats i empreses, centres educatius, serveis i equipaments de la ciutat de Barcelona, comerços i tota persona o organització interessada en les alternatives al consum.

Està situat al Palau Foronda, a la Ronda de Sant Pau 43-45, on conviu i s’enriqueix amb l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC), que ofereix serveis d’informació i tramitació de reclamacions sobre temes de consum.

Si vols conèixer i participar en altres maneres de consumir, contacta amb nosaltres a espaiconsumresponsable@bcn.cat

 

 

Què us ofereix aquest equipament

T'animem a descobrir aquest nou equipament, a participar-hi i a omplir-lo de vida!

 

Xerrades, tallers i exposicions

Consulta les activitats sobre consum responsable que organitzen durant tot l'any l’Espai Consum Responsable i entitats del sector i participa-hi. Per assistir-hi, cal fer-ho a través del formulari.

Si estàs interessat a organitzar activitats, et pots posar en contacte amb nosaltres directament a l'adreça electrònica espaiconsumresponsable@bcn.cat.

Punt d’informació en Consum Responsable (NOU)

Fer un consum responsable no sempre és fàcil... però ara, ho és una mica més! El Punt d’informació en Consum Responsable és un nou servei especialitzat i personalitzat adreçat a la ciutadania, entitats i empreses, que té com a objectiu resoldre dubtes i trobar recursos per fer un consum responsable: amb criteri, sostenible i transformador. Entre d'altres, podràs consultar revistes especialitzades, fullets i propostes de les diferents activitats que es duen a terme a les sales de l'Espai Consum Responsable. 

Com funciona?

T’hi esperem per a resoldre els dubtes i les preguntes que tinguis i acompanyar-te en els teus projectes. Escriu-nos a espaiconsumresponsable@bcn.cat per fer les teves consultes o demanar cita prèvia.

Cessió d’espais

Les entitats, els grups de persones consumidores, els serveis municipals i els agents de consum que ho sol·licitin tenen a la seva disposició i gratuïtament dues sales on dur a terme actes i activitats que vulguin organitzar vinculades amb el consum responsable. Les activitats poden ser de caràcter intern o obertes al públic; en aquest últim cas també oferim suport en la difusió.

Espais disponibles:

  • Sala Polivalent: capacitat per a 60 persones. De dilluns a divendres de 15.00 h a 21.00 h
  • Aula: capacitat per a 25 persones. De dilluns a divendres de 9.00 h a 21.00 h

La cessió d’espai no té cost econòmic, però demanem que les entitats proposin un retorn social per l’ús de l’espai i en funció de les capacitats i recursos de cada una. El retorn social pot ser participar o oferir una activitat oberta, fer un assessorament, cedir una exposició, un recurs, etc.

L’agenda de l’Espai Consum Responsable

Data/Hora
Títol
Organitza
On
16 de gener de 12 a 21 h. Punt informatiu Consum Responsable fins les 14 h.

Tast hivernal de la Festa Major de Sant Antoni

Des de l’ECR participem del teixit associatiu del barri de Sant Antoni, per això enguany tornem a col·laborar amb la comissió de Festes Majors per commemorar el dia de Sant Antoni. Totes les activitats estan subjectes a les mesures sanitàries vigents en el moment de l’activitat.
Organitza:
On:
Festa Major de Sant Antoni
27 de gener, 17.30 h

Per una vida digital educativa sana

La crisi sanitària ha col·locat les TIC al centre de la nostra vida i sobretot de la rutina educativa dels més petits i petites de la casa. Com podem acompanyar en el bon ús de les tecnologies i les telecomunicacions als infants?
Organitza:
On:
Xerrada online
10 de febrer, 18.30 h

Cinefòrum: “Sob a pata do boi” – Bajo el peso del ganado

L’Amazones té 85 milions de caps de bestiar, tres per cada habitant humà. A la dècada dels 70, gairebé no havia ramaderia i la selva estava intacta. Des de llavors, una porció equivalent a França ha desaparegut, de la qual el 66% es va convertir en pastura. L’activitat es pot veure afectada per les mesures sanitàries vigents. Activitat oberta i gratuïta. Entrada per ordre d’arribada fins a exhaurir entrades.
Organitza:
On:
Cinemes Zumzeig Cooperativa – Carrer de Béjar 53, 08014, Barcelona
17 de febrer, 17.30 h

Taller de pa artesanal.

Qui diria que elaborant pa de forma artesanal es poguessin treballar aspectes com la sostenibilitat, la transformació social, l’agroecologia i la sobirania alimentària? Vine al taller de pa artesanal de la mà d’Aresta cooperativa i empodera’t per a elaborar el teu propi pa, fer salut i deixar enrere els aliments ultraprocessats.
Organitza:
On:
Aula Ambiental Sagrada Família – C/Lepant 281, 08013, Barcelona
Si vols conèixer les darreres notícies, xerrades, activitats o convocatòries d’interès de l’economia social i solidària a Barcelona subscriu-te al butlletí mensual i rebràs tota la informació periòdicament.