Davant de les mesures posades en marxa per l'Ajuntament de Barcelona per contenir l’expansió del COVID-19 i protegir els col•lectius vulnerables, us comuniquem que la Segona Setmana del Consum Responsable queda suspesa.

Lamentem les molèsties que aquest fet pugui ocasionar a les entitats i persones que hi han estat treballant setmanes i mesos. Tan bon punt la situació ho permeti estudiarem noves maneres de poder tornar a programar bona part de les activitats previstes.

Direcció de Serveis d’Economia Cooperativa, Social i Solidària

Barcelona t’ho posa fàcil, afegeix-te al consum responsable!

El Dia Mundial de les Persones Consumidores i del Consum Responsable va ser declarat el 15 de març de 1983 per l’Organització de les Nacions Unides com a reivindicació pels drets de la ciutadania com a persones consumidores. Des de l’Ajuntament de Barcelona volem emfatitzar aquests drets i apostar perquè el consum sigui sostenible i responsable.

D’aquí neix la Setmana del Consum Responsable, que en la seva segona edició ofereix més de 100 activitats organitzades per part diverses entitats de la ciutat i de l’Espai Consum Responsable. Volem fer visible que és fàcil consumir de manera responsable, que hi ha moltes opcions i que els nous paradigmes de consum han de prioritzar el bé comú.

Bossa amb la imatge de la Fira

ELS PRINCIPIS DEL CONSUM RESPONSABLE


Prioritza la satisfacció de les necessitats de les persones per sobre del lucre i actua amb valors democràtics, sostenibles, de participació i inclusió, etc.

ECONOMIA SOCIAL I SOLIDÀRIA

Basada en una producció que respecta els drets de les persones treballadores, preserva els equilibris dels ecosistemes i posa en valor la cultura de la terra.

ALIMENTACIÓ AGROECOLÒGICA

Productes que venen de l’entorn proper i potencien el teixit econòmic local i la sostenibilitat ambiental.

PROXIMITAT

Posa les persones al centre, promou l’ocupació de qualitat i la integració de col·lectius vulnerables.

CURA DE LES PERSONES

Producte o servei que fomenta la pràctica d’estils de vida sostenibles i saludables.

BON VIURE

Promou una participació activa i igualitària de totes les persones membres de la iniciativa en la presa de decisions.

GESTIÓ DEMOCRÀTICA

Relació comercial justa, sobretot entre el nord i el sud, basada en valors socials i ambientals.

COMERÇ JUST

Incorpora la reducció del consum d’aigua, energia i matèries primeres i minimitza els residus.

PRODUCCIÓ SOSTENIBLE

Productes que eviten la generació de residus, ja que duren més, són reparables, de baix consum, amb el mínim envasat o amb l'embolcall de menys impacte.

PREVENCIÓ DE RESIDUS

Consum responsable per una ciutat i un planeta habitables

Aquest any, la Setmana del Consum Responsable se celebrarà del divendres 13 al diumenge 5 d'abril sota el tema central "Consum responsable i emergència climàtica".

Per descobrir i reforçar les opcions que tenim a l’abast per practicar el consum responsable com a eina fonamental per afrontar l'emergència climàtica.

Per experimentar el consum responsable en tots els àmbits: alimentació, tèxtil, serveis bàsics, consum digital, turisme, salut, etcètera.

Per conèixer els projectes i entitats que ho fan possible a la ciutat.

I, també, per explicar les polítiques públiques que ho fomenten.

Participa en les activitats!

La 2a Setmana del Consum Responsable inclou més de 100 activitats coordinades per l’Espai Consum Responsable i orientades a la ciutadania: a l’agenda les podràs consultar totes i inscriure’t a les que més t’interessin.

Durant tot l’any, l’Espai Consum Responsable informa i assessora les persones usuàries sobre quines alternatives de consum hi ha, i organitza tota mena d’actes per donar a conèixer altres maneres de consumir.

Plantes aromàtiques

Data/Hora
Títol
Organitza
On
13 de març de 12.00 a 13.00 h

[Xerrada] Obsolescència programada i les altres vides dels aparells tecnològics

Es presentarà la legislació i normativa actual sobre l’obsolescència programada, es parlarà de com podem abordar el tema, quines barreres ens trobem i quins exemples de bones pràctiques tenim de referència en altres països.
Organitza:
AICEC-ADICAE
On:
Espai Consum Responsable (AULA); rda. Sant Pau, 43-45
13 de març de 15.30 a 17.30 h

[Xerrada] Del mar al teu plat. Visita la llotja

Vine a descobrir la llotja de pescadors de la Barceloneta: coneix el procés de com arriba el peix al teu plat i aprèn a consumir-lo d’una manera més responsable i sostenible.Veurem com arriben les barques, aprendrem sobre l’ofici de pescador i els diferents tipus de pesca i reconeixerem les espècies locals. Per acabar, assistirem a la subhasta en directe del peix, exclusiva per a restaurants i majoristes. Grup: mín. 6 persones - Màx. 25 persones. Preu: 12€, menors 8€.
Organitza:
El Rusc Que Diu Sí!
On:
Confraria de Pescadors de la Barceloneta, c. Escar, 26
13 de març de 17.00 a 18.00 h

[Xerrada] Consum de peix de proximitat: pescadors de la Barceloneta

La Platjeta és una iniciativa de pescadors de la Barceloneta per fer arribar el peix de temporada i de proximitat a casa teva i al teu restaurant.
Organitza:
La Platjeta
On:
Espai Consum Responsable (AULA); rda. Sant Pau, 43-45
13 de març de 18.00 a 20.00 h

[Taller] Taller de bijuteria reaprofitant tèxtils

Al taller de bijuteria aprendràs a crear complements creatius de bijuteria amb tèxtils recuperats de Roba Amiga. Prevenim residus tèxtils i ens conscienciem que un consum responsable és possible amb les noves polseres reciclades fetes per nosaltres!
Organitza:
Solidança / Roba Amiga
On:
Solidança / Roba Amiga de Sants. C. Galileu, 117
14 de març de 9.00 a 12.00 h

[Itinerari] Visitem espais de consum responsable

Una volta circular començant per Vil·la Joana i el projecte Xarxa Horts de Collserola; la cooperativa Cal Mandó i el projecte de recuperació de la gallina autòctona; coneixerem els projectes “Mercat de pagès 2.0” i “Cuina’m”; i acabarem a Can Pujades per conèixer els diversos projectes com ara l’espai mediambiental i pedagògic, l’hort comunitari o la planta de compostatge, entre d’altres.
Organitza:
CC Vallvidrera - Vázquez Montalbán i Can Pujades. Cooperativa de consum ecològic de Vallvidrera
On:
CC Vallvidrera - Vázquez Montalbán, C. Reis Catòlics, 16 (punt de trobada)
14 de març de 10.00 a 13.00 h

[Taller] Taller de cuina ecològica de temporada

Cuinarem amb productes ecològics de temporada que haurem adquirit a la visita que farem alMercat de Pagès de la plaça André Malraux. El taller és gratuït però els participants hauran de fer unaaportació pels ingredients. Inscripcions del 2 al 12 de març
Organitza:
Centre Cívic Parc Sandaru
On:
Centre Cívic Parc Sandaru.C. Buenaventura Muñoz, 21
14 de març de 10.00 a 15.00 h

[Trobada] Vermut i cuina comunitària sense foc, amb aliments recuperats!

Recuperem els aliments que els comerços descarten i els cuinem juntes. Compartim el procés i el menjar que en resulta entre nosaltres i amb les nostres veïnes, creant vincles de coneixement i suport mutus. Si t’agrada la idea de recuperar aliments, conèixer veïns i veïnes, cuinar i gaudir, apunta’t a participar a l’activitat!
Organitza:
Cuchara i Espai Ambiental Coop
On:
Aula Ambiental Sagrada Família, C. Lepant, 281
14 de març de 10.30 a 13.30 h

[Itinerari] 2a Ruta Musical del Bicicargo Elèctric de Transport Comunitari

Participeu en la Ruta Musical del Bicicargo de Transport Comunitari amb la vostra bicicleta, tot aturant-nos en diversos punts de l’itinerari per donar a conèixer comerços, cooperatives, entitats, equipaments, etcètera, que aposten per una mobilitat sostenible de les seves mercaderies com la manera més efectiva de fer front a l’emergència climàtica. Al final de l’activitat, es farà un càlcul de l’estalvi de CO2 al qual els/les participants hauran contribuït en aquella ruta pel fet de circular amb un vehicle no contaminant. Sortida: Carrer de Callao - Consell de Cent (<M> Hostafrancs) Destí: Passeig de Sant Antoni
Organitza:
Branca de Consum Responsable de la Coordinadora d’Entitats per la Lleialtat Santsenca Hi col·labora: Som Mobilitat, Biciclot i Economat Social
On:
Lloc de sortida de la ruta: Carrer de Callao - Consell de Cent (<M> Hostafrancs)
14 de març de 11.00 a 12.00 h

Presentació] PRESENTACIÓ DEL RECEPTARI DE CUINA INCLUSIU A CÀRREC DE L’ESCOLA MORAGAS I CARME RUSCALLEDA

Presentació del receptari inclusiu creat pels alumnes de l’Escola Moragas, i xerrada de Carme Ruscalleda sobre cultura culinària catalana i inclusiva.
Organitza:
Amb IPT JERONI DE MORAGAS SCCL Hi col·labora: CARME RUSCALLEDA. CUINA ESTUDI
On:
CC Joan Oliver “Pere Quart”, C. Comandant Benítez, 6
14 de març de 12.00 a 14.00 h

[Hort] Visita guiada als tres horts: Porta’m a l’hort, hort de Can Valent i horts de Maladeta

Visita guiada als tres horts (Porta’m a l’hort, hort de Can Valent i horts de Maladeta). Després anirem a la Calçotada Popular de l’Associació de Veïnes de Porta (plaça dels Maquis) on les Dones Portenyes organitzen un taller per crear decoració sostenible per la Festa Major de Porta!
Organitza:
Ateneu la Bòbila de Porta Hi col·labora: Porta’m a l’hort, Can Valent, ASIA i Dones Portenyes.
On:
Hort de Can Valent (c. Pintor Alsamora, 14)
15 de març de 11.00 a 13.00 h

[Taller] La vida dels residus

Taller infantil a Porta’m a l’hort (de 5 a 10 anys). Vine a descobrir quant de temps triguen a descompondre’s els residus i quines alternatives tenim. També farem un taller per donar una segona vida a tots aquests residus.
Organitza:
Ateneu la Bòbila de Porta Hi col·labora: Porta’m a l’hort, Can Valent, ASIA i Dones Portenyes.
On:
Porta’m a l’hort (c. Piferrer, 122)
16 de març de 10.00 a 11.00 h

[Xerrada] Presentació de la “Guia amb 12 passos per un catering més sostenible“

Felipe Celis, del CETT UB, juntament amb Gaby Susanna, de la PAA, us presenten una guia en 12 passos per un catering + sostenible: Com? Capacitant els equips de treball, quantificant, fent còmplice el comensal i generant consciència! Objectiu: Alimentar el planeta sense carregar-nos-el. Dirigit a equips i empreses de serveis de catering comercials i de col·lectivitats.
Organitza:
Plataforma Aprofitem els Aliments i el centre universitari de referència de Turisme, Hoteleria i Gastronomia- UB (CETT)
On:
Innoba, c. Perú, 52
16 de març de 10.00 a 14.00 h

[Taller] Reutilitzem, prevenim, reduïm

Portes obertes del Pont Solidari i el Pont Alimentari per difondre la necessitat de reduir el consum i reutilitzar tot allò que es pugui abans de llençar
Organitza:
Fundació Banc de Recursos
On:
C. Gran de Gràcia 167, principal 2a
16 de març de 17.00 a 19.00 h

[Taller] Manualitats reciclades

Donem un segon ús als productes, no els llencem! On una persona veu un residu, una altra pot veure-hi un tresor, aprèn a fer-ho amb un taller molt divertit!
Organitza:
Monatur
On:
Espai Consum Responsable (AULA); rda. Sant Pau, 43-45
16 de març de 18.00 a 20.00 h

[Taula rodona] Mobilitat sostenible i el consum responsable

Taula rodona amb persones amb coneixements dins l’àmbit de la mobilitat sostenible, el reciclatge i la sostenibilitat ambiental.
Organitza:
BiciHub
On:
BiciHub, c. Pere IV, 58-60
16 de març de 19.00 a 20.00 h

[Xerrada] Sostenibilitat, producció i consum responsable en la moda

Compartirem les nostres experiències, reptes i aprenentatges com a ecoemprenedors de sostenibilitat, producció i consum responsable, i respectuós amb el medi ambient, per conscienciar les persones que una moda diferent és possible. Incidint en la sostenibilitat humana, ambiental i econòmica, per crear un món millor entre tots.
Organitza:
CC Can Deu. Plaça de la Concòrdia, 13
On:
Aula Ambiental de Les Corts. CC Can Deu
16 de març de 17.15 a 21.00 h

[Taula rodona] Economies feministes

Xerrada-debat sobre com les economies feministes desconstrueixen els conceptes d’economia ortodoxa, patriarcal i productivista.
Organitza:
El Garrofer, espai de debat
On:
Casal Mas Guinardó, pl. Salvador Riera, 2
17 de març de 11.00 a 13.30 h

[Taller] Estalviem energia fent bricolatge: il·luminació eficient

Aprendrem criteris i intentarem que la nostra il·luminació sigui més eficient energèticament. Ensenyarem les diferents bombetes que podem trobar al mercat i recomanarem les més eficients.
Organitza:
Millor Que Nou
On:
Reparat, millor que nou. C. Sepúlveda 45-47
17 de març de 14.00 a 15.00 h

[Acció] Li direm al Martí quants cigrons mengem

“L’objectiu és prendre consciència de com la nostra acció particular afecta l’entorn. Per això pesarem les restes d’un plat del menú al menjador de l’espai migdia de les escoles on tenim cuina. Després comunicarem el resultat al Martí, que és el pagès.”
Organitza:
F. ROCA, SL
On:
Bruc 21, 3r 1a
17 de març de 16.00 a 19.00 h

[Hackató] Hackató de traducció de Phabricator al català.

Phabricator és l’eina de gestió de projectes i planificació de tasques que fan servir les persones i entitats usuàries de CommonsCloud; també és utilitzada per altres comunitats com ara Wikimedia o KDE. Aquest programa encara no està totalment traduït al català (ni al castellà i altres llengües). Ens proposem fer una sessió per aconseguir traduir el màxim de contingut possible dels missatges del sistema. Les eines que fem servir en la llengua de qui les fa servir!
Organitza:
CommonsCloud.coop, femProcomuns
On:
Passatge Madoz 6, 2n 6a (pl. Reial)
17 de març de 17.30 a 20 h

[Taller] Cosmètica natural

Després de comprendre els principals riscos i efectes perjudicials d’alguns ingredients de la cosmètica tradicional en els animals, el medi ambient i la nostra salut, coneixerem alternatives de cosmètics naturals i ens en podrem elaborar una petita mostra.
Organitza:
Aula Ambiental Sagrada Família. Col·labora: Reparat als Municipis
On:
Aula Ambiental Sagrada Família, Lepant 281 (cantonada Provença)
17,19, 24 i 26 de març de 18 a 21 hores

[Curs] Curs de reutilització

Us animeu a aprendre mecànica de manera pràctica reutilitzant una bicicleta? El nostre curs de reutilització us brinda aquesta oportunitat, ja que l’objectiu principal és posar a punt una bicicleta i adquirir els coneixements necessaris per ser autosuficients en el manteniment de la vostra bici. El curs es desenvolupa en quatre sessions: Dimarts i dijous 17, 19, 24 i 26 de març.
Organitza:
Biciclot
On:
Biciclot, taller d’autoreparació del BiciHub al c. Pere IV, 58
17 de març de 18 a 20 h

[Xerrada-Exposició] No volem ser “carn de canó”. Per què mengem tanta carn i com afecta la nostra salut i la del planeta? de Justícia Alimentària Global.

Debat veïnal emmarcat en l’exposició que alimenta la campanya contra l’excés de consum de carn i els seus efectes en la salut tant de les persones. com del planeta, amb l’exposició “Carn de canó”. Repte important en barris amb problemes de salut relacionats amb una alimentació carregada de carn i amb poques opcions de consum conscient. En el marc del tema de consum alimentari conscient.
Organitza:
La Fàbric@ cooperativa. Col·laboren: Taula Eix Pere IV, AVV Sant Martí
On:
Casal Ca l’Isidret, c. Josep Pla, 174
17 de març de 18 a 19.30h

[Xerrada] La seguretat dels aliments a la llar

Normes bàsiques de seguretat alimentària un cop tenim els aliments a casa. Parlarem de com els conservem, tant si són crus com cuinats o congelats. Activitat interactiva.
Organitza:
CC Vallvidrera - Vázquez Montalbán
On:
CC Vallvidrera, c. Reis Catòlics, 16
17 de març de 18 a 20 h

[Taller] Cosmètica natural

Elaborarem diverses receptes de productes per a la pell, la cara, el cos i la higiene general.<br>Suplement material: 3€<br>*Consulta el web per saber el material que hauries de portar el dia de l’activitat.
Organitza:
CC Vil·la Urània. Col·labora: Zero Waste BCN
On:
CC Vil·la Urània, c. Saragossa, 29
17 de març de 18.30 a 21.30 h

[Taller] Begudes vegetals, malbaratament zero

Aprendrem a fer begudes vegetals a partir d’arròs, civada i fruits secs i elaborarem delicioses trufes crudiveganes i granola casolana amb tot allò que ens podrien semblar residus alimentaris.<br>Tallerista: Marta Toledo<br>Preu: 14,92€. Suplement per a ingredients: 6€
Organitza:
CC El Sortidor
On:
CC El Sortidor. Pl. Sortidor, 12.
17 de març de 18.30 a 19.30 h

[Xerrada] Consum i economia circular

Un consumidor ben informat és el primer pas per cuidar el planeta. Economia circular, més enllà de les 3 R
Organitza:
Revo Prosperitat Sostenible
On:
Espai Consum Responsable (SALA); rda. Sant Pau, 43-45
17 de març de 19 a 20.30 h

[Taller] Vinagre i ecofeminisme

Parlem d’ecofeminisme mentre aprofitem les peles de fruites per fer el nostre propi vinagre. Apropem-nos a la sobirania alimentària des de la nostra cuina. Visibilitzem tasques feminitzades i donem valor als processos lents i ancestrals. Un col·loqui alimentari i participatiu amb Cuchara, Associació d’Emancipació alimentària.
Organitza:
Cuchara
On:
Ateneu El Poblet, c. Nàpols, 268
18 de març de 8.00 a 23.00 h

[Mercat] Fem mercat social: t’apropem productes de proximitat amb valor social i solidaris!

Incorporar criteris socials i ambientals en els hàbits de consum i de viure en la ciutadania és una eina que promou l’economia social i solidària que contribueix a la lluita contra el canvi climàtic. Des del mercat social de Voluntaris.cat et volem apropar als productes de consum responsable i de proximitat elaborats per les més de 37 entitats socials que els ofereixen al nostre web www.elmercatsocial.cat Hi trobaràs alimentació, decoració, complements, roba i molt més! El proper dia 18 o 25 de març aprofita la promoció i gaudeix de transport gratuït en totes les teves compres. Fes mercat social: un petit gest que arrela el consum responsable al nostre territori!
Organitza:
Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS)
On:
www.elmercatsocial.cat
18 de març de 10.00 a 11.30 h

[Xerrada-taller] Tast per identificar el valor afegit del cafè de comerç just

Tast de cafè per aprendre a detectar les propietats del cafè i descobrir les injustícies del mercat internacional, les conseqüències del canvi climàtic i el valor afegit del comerç just. Aforament limitat; cal confirmar assistència a coordinació@lacoordi.cat
Organitza:
LaCoordi
On:
Grup ECOS (Casp, 43)
18 de març de 11.30 a 12.30 h

[Xerrada] Consum gràfic responsable

El tema principal de la xerrada serà la transició de materials consumibles gràfics tradicionals a productes ecològics amb un alt compromís sostenible que redueixen les emissions, es duen a terme mitjançant el reciclatge d’altres productes i eliminen partícules altament nocives per al medi ambient.
Organitza:
Open Print
On:
Espai Consum Responsable (AULA); rda. Sant Pau, 43-45
18 de març de 15 a 16.30 h

[Taula rodona] Estalvi comunitari i emprenedoria migrant

Amb la metodologia de les CAF, Servei Solidari ofereix, mitjançant la formació i l’empoderament, unes eines simples per fer front a les necessitats derivades del recurrent problema d’accés a un crèdit per posar en marxa un projecte d’emprenedoria que afecta especialment les persones migrades.
Organitza:
Fundación Servei Solidari
On:
Espai Consum Responsable (AULA); rda. Sant Pau, 43-45
18 de març de 16 a 17.30 h

[Taller] Tallers de sabons

Amb aquest taller contribuirem a mantenir el nostre ecosistema, tindrem un sabó molt bo tant per la pell com per la roba, cuidarem l’ecologia i per què no, la nostra butxaca.
Organitza:
Hotel Barcelona 1882
On:
Hotel Barcelona 1882, c. Còrsega, 482
18 de març de 18 a 19.30 h

[Taller] Crea una bossa de tela amb texans vells!

La producció de texans contamina grans quantitats d’aigua cada any, però amb una mica de creativitat els podem allargar la vida i crear unes boniques bosses de tela. Tant si tens texans vells com si no, vine a aquest taller i els transformarem en una tote bag per substituir les bosses de plàstic i practicar el consum responsable!
Organitza:
Aula Ambiental Bosc Turull
On:
Aula Ambiental Bosc Turull (pg. Turull 2)
18 de març de 18 a 20 h

[Taller] Manteniment i reparació de joguines elèctriques

Es farà una explicació sobre com mantenir de manera adequada les nostres joguines. També s’explicarà com fer les reparacions més simples per mirar d’allargar la vida de les nostres joguines.
Organitza:
Millor Que Nou
On:
Reparat, Millor Que Nou. C. Sepúlveda 45-47
18 de març de 18 a 19 h

[Xerrada] Les noves tecnologies al món financer

La xerrada està enfocada a explicar què són les Fintech, quins són els riscos que hem de tenir en compte i quins són els beneficis que en podem treure.
Organitza:
AICEC-ADICAE
On:
Innoba, c. Perú, 52
18 de març de 18 a 20 h

[Exposició] RobinGood - Alimentos con Alma

Des de RobinGood tenim una inquietud pel consum responsable, el desenvolupament i la integració social. Volem ajudar a generar un impacte social, treballant amb empreses socials i així contribuir a mantenir o millorar les condicions d’aquells que hi treballen. RobinGood pretén humanitzar i sensibilitzar els consumidors, fent que la compra de productes d’alimentació realci l’impacte social.
Organitza:
RobinGood
On:
Espai Consum Responsable (SALA); rda. Sant Pau, 43-45
18 de març de 18 a 19 h

[Trobada] Un cafè amb FoodCoop

Si esteu interessats/ades a conèixer el projecte del supermercat cooperatiu i participatiu de Barcelona (foodcoopbcn.cat) i hi voleu participar, veniu a fer un cafè amb nosaltres i us ho expliquem!
Organitza:
FoodCoop BCN
On:
Espai Consum Responsable (AULA); rda. Sant Pau, 43-45
18 de març de 19 a 21 h

[Trobada] Grup de consum agroecològic EcoRocaguinarda

Grup de consum de verdures agroecològiques, gestionat comunitàriament i directe de la cooperativa productora.
Organitza:
Rocaguinarda Hi col·labora: Cooperativa Rocaguinarda
On:
AVV Joan Maragall. La Bisbal, 42
18 de març de 19 a 21 h

[Xerrada] Presentació del llibre La bossa o la vida. El 99% contra l’emergència climàtica, de Salvador Lladó.

Conversa al voltant del llibre La bossa o la vida. El 99% contra l’emergència climàtica, de Salvador Lladó. Un llibre que es pregunta si és possible combatre l’emergència climàtica. La resposta de l’autor és un esperançador i rotund sí. Tot i això, la victòria serà impossible si lluitem amb les armes que l’1% ens està posant a les mans, de manera deshonesta, per sortir al camp de batalla.
Organitza:
Tigre de Paper Edicions
On:
Ateneu Rebel, c. Font Honrada, 32-34
18 de març de 19 a 21 h

[Taller] Taller de cuina creativa i d’aprofitament

Taller de cuina creativa i d’aprofitament al màxim de verdures i fruites de primavera
Organitza:
sObres Mestres
On:
Espai Consum Responsable (rda. Sant Pau, 43-45)
19 de març de 10.00 a 20.00 h

[Exposició] Contra el canvi climàtic… Jo reutilitzo, i tu? Calcula les emissions que pots evitar!

Exposició “Contra el canvi climàtic... Jo reutilitzo, i tu?” on podràs aprendre a calcular les emissions de GEH que pots evitar.
Organitza:
Fundació Engrunes, hi col·labora AERESS
On:
C. Mallorca 467 / gran via de les Corts Catalanes 851/ c. Sant Màrius, 53
19 de març de 12.00 a 16.00 h

[Mercat] Mercat d’intercanvi de roba

Mercat d’intercanvi de roba al campus universitari Diagonal-Besòs per promoure la reutilització de la roba i en contra del model consumista i de fast-fashion que existeix.
Organitza:
Assemblea Ecologista de l’EEBE
On:
Campus Diagonal-Besòs, UPC. Av. Maristany, 16.
19 de març de 17.00 a 20.00 h

[Taller] Reciclatge creatiu dels teus texans vells: pots decoratius

Taller d’upcycling creatiu amb texans vells. Aprendrem a reduir el residu tèxtil i reutilitzar roba vella creant pots decoratius. A càrrec de Gustavo Villazán, artesà tèxtil que desenvolupa la seva activitat sota la marca LaBombilla BCN.
Organitza:
Biblioteca Camp de l’Arpa - Caterina Albert
On:
Biblioteca Camp de l’Arpa - Caterina Albert. C. Indústria, 295
19 de març de 18.00 a 20.00 h

[Documental] Projecció de Les coses bones de la vida i taula rodona

Cinefòrum Les coses bones de la vida, una minisèrie sobre l’acció comunitària a Barcelona per reflexionar sobre el consum en l’àmbit comunitari.
Organitza:
Ateneu La Bòbila de Porta, Porta’m a l’hort, Can Valent, ASIA i Dones Portenyes
On:
CC Can Verdaguer, C. Piferrer, 94
19 de març de 18.00 a 20.00 h

[Taller] És sostenible la vida digital?

Publicar una story a Instagram, repassar el nostre mur de Facebook, tornar a veure aquella sèrie tan bona de Netflix... Quines conseqüències tenen per al planeta les nostres vides digitals?
Organitza:
Colectic, Equipaments Lliures, Pangea
On:
Espai Consum Responsable (SALA); rda. Sant Pau, 43-45
19 de març de 18.00 a 20.00 h

[Taller]Taller de compreses de tela

Taller de compreses de tela autoconfeccionades per conèixer alternatives més sostenibles.
Organitza:
Aquí t’escoltem
On:
Espai Jove Garcilaso, c. Garcilaso, 103
19 de març de 18.00 a 20.00 h

[Taller] Canviem de l’economia lineal a la circular

Explicarem els conceptes d’economia lineal i circular i parlarem sobre com han canviat els hàbits de consum al llarg dels anys, d’on venim i cap a on anem.<br>Aprendre del passat per millorar el futur. Durant la xerrada qüestionarem els hàbits adquirits que estan destruint el nostre planeta i afectant la nostra salut. També buscarem alternatives sostenibles repensant els productes i la manera de relacionar-nos-hi.
Organitza:
Millor Que Nou
On:
Reparat, Millor Que Nou. Barcelona, c. Sepúlveda, 45-47
19 de març de 18.00 a 20.00 h

[Taller] Fem bosses amb texans

Crearem bosses originals i úniques fetes amb texans vells. Canviarem la manera de veure els residus que generem i potenciarem la creativitat i l’enginy dels participants.
Organitza:
Millor Que Nou
On:
Reparat, Millor Que Nou. Barcelona, c. Sepúlveda, 45-47
17,19, 24 i 26 de març de 18 a 21 hores

[Curs] Curs de reutilització

Us animeu a aprendre mecànica de manera pràctica reutilitzant una bicicleta? El nostre curs de reutilització us brinda aquesta oportunitat, ja que l’objectiu principal és posar a punt una bicicleta i adquirir els coneixements necessaris per ser autosuficients en el manteniment de la vostra bici. El curs es desenvolupa en quatre sessions: Dimarts i dijous 17, 19, 24 i 26 de març.
Organitza:
Biciclot
On:
Biciclot, taller d’autoreparació del BiciHub al c. Pere IV, 58
19 de març de 18.00 a 20.00 h

[Xerrada-Taller] La Biblioteca de les Coses, un servei de préstec

La Biblioteca de les Coses és un projecte de l’economia social i solidària, un projecte comunitari que ofereix a la ciutadania una manera de viure i concebre una societat residu zero. En aquesta xerrada-taller, explicarem com va néixer el projecte i com funciona, i farem un taller per explicar com funcionen alguns dels productes estrella de la Biblioteca de les Coses.
Organitza:
Rezero i Nusos Cooperativa, hi col·laboren Taula Eix Pere IV i Casal Ca l’Isidret
On:
Casal Ca l’Isidret (c. Josep Pla, 174)
19 de març de 18.30 a 20.30 h

[Taller] Trucs Zero Waste: viure sense generar gairebé residus és possible

A casa, a la feina, a l’escola, al bany, de viatge... el nostre dia a dia està fet de petites accions que tenen un impacte directe en la quantitat de residus que generem. Aprendre a identificar-les i conèixer quins canvis podem fer per reduir i minimitzar la nostra generació de residus mitjançant accions concretes.
Organitza:
Go Zero Waste
On:
Espai Consum Responsable (AULA); rda. Sant Pau, 43-45
19 de març de 18.30 a 20.30 h

[Xerrada] La transició ecològica a Barcelona... Què hi podem fer

Xerrada-debat sobre canvis d’hàbits possibles i bones pràctiques existents de consum responsable i de transició ecològica, de Barcelona i d’altres llocs.
Organitza:
Xarxa CooperaSec i Associació SomlaClau - ecologia i transició urbana
On:
Espai CooperaSec, c. Blai, 34, local
19 de març de 18.30 a 20.00 h

[Taller] Fem llibretes amb materials reciclats

Amb l’Associació Zero Waste Barcelona, farem llibretes amb diferents materials reciclats. Taller gratuït, places limitades! Es prioritzaran les persones de menys de 30 anys!
Organitza:
Consell de la Joventut de Barcelona, hi col·labora Associació Zero Waste Bcn
On:
Espai Jove La Fontana, c. Gran de Gràcia, 190
19 de març de 18.30 a 20.30 h

[Taula rodona] Ciutat i experiències ecofeministes

Ciutat i sostenibilitat semblen dos termes en oposició. Ens trobem per parlar sobre algunes problemàtiques que enfrontem a la ciutat de Barcelona, com plantegem resistències i alternatives des de la base i quina és la situació de les dones en aquestes lluites.Hi col·labora: Col·lectiu Punt 6, Foodcoop, Rezero, Sindillar/Sindihogar
Organitza:
Àrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona
On:
La Bonne (Espai La Cuina), c. Sant Pere Més Baix, 7
19 de març de 18.30 a 20.15 h

[Taula rodona] Cafè tertúlia: Study Tour d’Oikocredit a Ghana, experiències i reflexions des de les finances ètiques

Taula rodona amb els participants de l’Study Tour d’Oikocredit 2020 que s’ha dut a terme a Ghana. Ens parlaran de les experiències viscudes i de les organitzacions que hi han visitat, finançades per Oikocredit sota criteris de banca ètica. Parlarem de l’impacte social i ambiental positiu que poden tenir les nostres inversions a països del sud global.Hi col·laboren: La Coordi - Comerç Just i Finances Ètiques
Organitza:
Associació Oikocredit Catalunya
On:
Oikocredit (c. Casp, 43, baixos)
19 de març de 19 a 21 h

[Xerrada] Mitos alimentarios y emergencia climática

Mites alimentaris i emergència climàtica. Xerrada impartida per Laura Ciurans (@laura.ciurans). Dietista i nutricionista amb estudis a la Universitat de Barcelona.Hi col·labora: Bambusan - Terapia y Bienestar Asociación Cultural
Organitza:
Ancestrales - Saberes Colectivos en Alimentación y Bienestar Integral
On:
Ancestrales Asociación Cultural. C. Entença 7, local 2
19 de març de 19 a 21 h

[Documental] La febre de l’or: Mercuri, de la mina al plat. Consum responsable, medi ambient i salut global

Xerrada/documental: La febre de l’or: Mercuri, de la mina al plat. Consum responsable, medi ambient i salut global. Abordarem les problemàtiques globals a escala social, ambiental i sobre la salut vinculades a aquest tipus de mineria per tal de debatre i reflexionar sobre les alternatives existents en forma de consum crític i responsable. A càrrec de Francesc Álvarez i Estel Peix, de Medicus Mundi Mediterrània.
Organitza:
Aula Ambiental de Les Corts
On:
CC Can Deu. Pl. Concòrdia, 13
19 de març de 19 a 21 h

[Documental] Nugkui, l’esperit del cacau

Nugkui, l’esperit del cacau. Un documental per valorar i visibilitzar el treball dels eterns oblidats de la xocolata, els homes i dones, habitants de les terres alt amazòniques del nord de Perú, que mantenen viva la tradició del cultiu, la transformació i l’ús del cacau, heretat dels seus ancestres.Hi col·labora: Altekio, Grufides.
Organitza:
Enginyeria Sense Fronteres
On:
Cinemes Girona (c. Girona, 175)
20 de març de 9.00 a 19.00 h

[Jornada] III Jornada d’Economia Solidària i Ecològica: Teixint alternatives per a una transició ecològica justa

Trobada anual estratègica davant l’emergència climàtica de les iniciatives de l’ESS a Catalunya. Enguany s’iniciarà el pla d’acció per la transició ecològica de la XES i es cercaran confluències per treballar pel canvi de model econòmic per la transició. Es comptarà amb ponents convidats com David Fernàndez (Coop57), entre d’altres pendents de confirmar.
Organitza:
Xarxa d’Economia Solidària ( XES)
On:
Ateneu l’Harmonia, Fabra i Coats
20 de març de 15.30 a 17.30 h

[Xerrada] Del mar al teu plat. Visita a la llotja

Vine a descobrir la llotja de pescadors de la Barceloneta: coneix el procés de com arriba el peix al teu plat i aprèn a consumir-lo d’una manera més responsable i sostenible. Veurem com arriben les barques, aprendrem sobre l’ofici de pescador i els diferents tipus de pesca i reconeixerem les espècies locals. Per acabar, assistirem a la subhasta en directe del peix, exclusiva per a restaurants i majoristes. Grup: mín. 6 persones - Màx. 25 persones. Preu: 12 €, menors 8 €.
Organitza:
El Rusc Que Diu Sí!
On:
Confraria de Pescadors de la Barceloneta, c. Escar, 26
20 de març de 17.30 a 20.00 h

[Xerrada] Morir bé, una necessitat bàsica. Saps com vols fer-ho?

Podem gestionar i viure la mort com volem? Com ens condicionen els monopolis de les funeràries? <br>a) Mitja hora de màgia o mort, a càrrec de SerMagic<br>b) Xerrada a càrrec de Som Provisionals: iniciativa que vol posar la mort al centre de la vida, trencant el tabú que l’envolta, generant comunitat i impulsant l’empoderament en aquest camp.
Organitza:
La Lleialtat Santsenca (branca de consum responsable) Hi col·labora: Som Provisionals
On:
C. Olzinelles, 31
20 de març de 18.00 a 20.00 h

Aprenem a fer boc’n’rolls reutilitzant la roba

Al taller de boc’n’roll aprendràs a cosir el teu propi embolcall de l’entrepà amb tèxtils recuperats de Roba Amiga. Prevenim residus tèxtils i ens conscienciem que un consum responsable és possible amb el nostre boc’n’roll!
Organitza:
Solidança / Roba Amiga
On:
Botiga Solidança / Roba Amiga Sant Antoni: C. Casanova, 26
20 de març de 18.00 a 20.00 h

[Taller] Boc’n’roll

Taller de creació d’un embolcall per a l’entrepà amb material reciclat
Organitza:
Espai Jove Garcilaso
On:
Espai Jove Garcilaso, c. Garcilaso, 103
20 de març de 19.00 a 20.30 h

[Xerrada] Aigua i emergència climàtica

Barcelona està preparada per fer front a l’emergència climàtica? La gestió de l’aigua ha d’estar controlada per multinacionals? Intentarem donar resposta a aquests interrogants i a d’altres durant aquesta activitat.Hi col·labora: CC El Coll - La Bruguera.
Organitza:
Aula Ambiental Bosc Turull
On:
CC El Coll - La Bruguera (c. Aldea, 15-17)
21 de març de 11.00 a 14.00 h

[Mercat] Fira d’intercanvi de roba i accessoris i jornada de portes obertes a l’hort comunitari

Mercat d’intercanvi de roba de segona mà i jornada de treball a l’hort comunitari de la Barceloneta.
Organitza:
Grup d’Ecoconsum La Sardineta
On:
Jardí Antònia Vilàs, La Barceloneta
21 de març de 10.00 a 16.00 h

[Mercat] Fem Mercat de primavera a Vallcarca!

Vine al Fem Mercat de Vallcarca, un espai de trobada per impulsar el consum responsable al barri. Hi trobaràs productes ecològics, activitats, espai infantil, dinar, música... A més, l’Aula Ambiental hi serà donant a conèixer el programa de compostatge comunitari i la granja de cucs.
Organitza:
Fem Mercat Vallcarca
On:
Plaça del metro de Vallcarca
21 de març de 18.00 a 19.00 h

[Xerrada]Presentació del projecte Ecosmètika

Plàstic zero al lavabo (productes d’higiene personal elaborats amb plantes mediterrànies i el seu ús com a ingredients actius per la seva elaboració. Cerquem crear una consciència del consum responsable i el deixar d’utilitzar envasos de plàstic al lavabo.
Organitza:
Ateneu La Bòbila de Porta, Porta’m a l’hort, Can Valent, ASIA i Dones Portenyes
On:
CC Can Verdaguer (c. Piferrer, 94)
21 de març de 18.00 a 19.00 h

[Xerrada] Día Mundial del Agua y emergencia climática

“Nuestro plástico: del cielo al infierno, y al fondo del mar”. Ponent: Ignacia Viñes. Metgessa veterinària i promotora del projecte “Mundo Zero” (organització per a la conservació del medi ambient a Barcelona).Hi col·labora: Bambusan - Terapia y Bienestar Asociación Cultural.
Organitza:
Asociación Cultural - Ancestrales.org
On:
C. Entença 7, local
22 de març de 9.00 a 14.00 h

[Trobada] Supercelebració! 2n aniversari de Food Coop

Activitats familiars, tertúlia sobre el supermercat cooperatiu i ecovermut musical a la plaça de Masadas. No t'ho perdis!Col·labora PEMB
Organitza:
Food Coop BCN
On:
Pl. Masadas, La Sagrera
22 de març de 10.00 a 14.00 h

[Taller] Passeig pel bosc, collita i esmorzar de verdures del camp d’un agricultor

És l’oportunitat de descobrir un entorn natural i sorprenent als afores de Barcelona (barri de Gràcia), de descobrir l’interès per consumir productes locals i de temporada! Farem un taller de preparació d’amanides crues, una manera senzilla de degustar la natura.
Organitza:
Gonomad. Col·labora la rural de Collserola
On:
Des de l’estació de La Floresta, FGC, fins a La Rural de Collserola
22 de març de 11.00 a 14:30 h

[Mercat] De mà en mà, mercat d’intercanvi sostenible

Mercat d’intercanvi sostenible, donant una nova vida útil a objectes que anaven a esdevenir un residu. Porta tot allò que no necessitis i que encara pugui tenir una nova vida, i emporta’t el que et faci falta! Inscripció prèvia a justiciaclimatica@scicat.org. Podem proporcionar algunes taules i cadires.
Organitza:
Servei Civil Internacional de Catalunya
On:
C. Carme, 95, baixos 2a
22 de març de 13.00 a 16.00 h

[Xerrada] Día Mundial del Agua: El consumo de agua, microplásticos y cambio climático

El consumo de agua, microplásticos y cambio climático.<br>A càrrec del Dr. Juan Navarro García.
Organitza:
Asociación Cultural - Ancestrales.org. Col·labora: Bambusan - Terapia y Bienestar Asociación Cultural
On:
C. Entença 7, local 2
23 de març de 17.00 a 18.00 h

[Xerrada] Consum responsable i emergència climàtica

Xerrada informativa sobre com els consumidors podem contribuir a una societat solidària, justa i sostenible, la reducció de l’impacte o petjada ecològics, i el consum responsable, conscient i sostenible.
Organitza:
FACUA Catalunya
On:
C. Leiva, 25
24 de març de 17.00 - 19.00 h

[Taller] Mongetes màgiques 24f20 - Taller creatiu d’experiència d’usuari/ària de CommonsCloud

Taller per conèixer totes les eines de CommonsCloud a través de la creació col·lectiva de narracions. Obert tant a persones usuàries del núvol digital com a les que no en són i el volen conèixer.<br>Aprendrem com funciona l’Oficina, l’Àgora i el Gestor de Projectes, i contribuirem a fer el testeig de les eines i a millorar l’experiència d’usuari/ària dels serveis de CommonsCloud.<br>Farem narracions col·lectives, il·lustrant-les i compartint fitxers de text i d’imatge a través de l’Oficina i ens organitzarem fent servir les tasques del Gestor de Projectes.
Organitza:
CommonsCloud.coop - femProcomuns
On:
Ptge. Madoz, 6, 2n 6a (pl. Reial)
24 de març de 17.00 - 19.00 h

[Taller] Fem un menú pel bon clima!

Taller col·laboratiu de cuina sostenible i saludable a partir de les aportacions de receptes de veïnat procedent de diferents contextos culturals adaptades als ingredients autòctons.Hi col·labora: Taula Eix Pere IV i Apropem-nos.
Organitza:
La Fàbric@ cooperativa
On:
La cuina del Casal de Poble Nou, rbla. Poblenou, 49
24 de març de 17 a 19 h

[Taller] Fem un menú pel bon clima!

Taller col·laboratiu de cuina sostenible i saludable a partir de les aportacions de receptes de veïnat procedent de diferents contextos culturals adaptades als ingredients autòctons.
Organitza:
La Fàbric@ cooperativa. Col·laboren: Taula Eix Pere IV i Apropem-nos
On:
La cuina del Casal de Poble Nou, rbla. Poblenou, 49
24 de març de 17.30 a 19.30 h

[Taller] Aprofita, aprofita! Taller de compostatge urbà

Compostar les restes orgàniques té molts beneficis: reduïm residus i els gestionem correctament, contribuïm a la naturalització de la ciutat tot tancant el cicle de la matèria i promovem la fertilització orgànica dels horts i espais verds urbans, tan necessaris per combatre l’emergència climàtica. Vine i aprenem juntes a compostar!
Organitza:
Aula Ambiental del Districte de Sant Andreu. Col·labora: Solidança i CAP Casernes
On:
Hort del CAP Casernes (c. Fernando Pessoa)
24 de març de 17.30 - 19.30h

[Taller] Cuina d’aprofitament

Parlarem del malbaratament alimentari i les seves causes i conseqüències. Veurem alternatives que hi ha en l’àmbit de territori i què podem fer a casa per a reduir el malbaratament. Inclou una part pràctica d’aprofitament extrem a la cuina: pestos d’aprofitament i elaboració de vinagres per aprofitar les restes de fruita. Cal portar un pot de vidre amb tapa per endur-se’n el vinagre i el suplement de material.Hi col·labora: BCN ZeroWaste
Organitza:
CC Vil·la Urània
On:
CC Vil·la Urània, c. Saragossa, 29
24 de març de 17:30 a 19:30 h

[Taller] Cuina d’aprofitament

Parlarem del malbaratament alimentari i les seves causes i conseqüències. Veurem alternatives que hi ha en l’àmbit de territori i què podem fer a casa per a reduir el malbaratament. Inclou una part pràctica d’aprofitament extrem a la cuina: pestos d’aprofitament i elaboració de vinagres per aprofitar les restes de fruita. Cal portar un pot de vidre amb tapa per endur-se’n el vinagre i el suplement de material.
Organitza:
CC Vil·la Urània
On:
CC Vil·la Urània, c. Saragossa, 29
17,19, 24 i 26 de març de 18.00 a 21.00 h

[Curs] Curs de reutilització

Us animeu a aprendre mecànica de manera pràctica reutilitzant una bicicleta? El nostre curs de reutilització us brinda aquesta oportunitat, ja que l’objectiu principal és posar a punt una bicicleta i adquirir els coneixements necessaris per ser autosuficients en el manteniment de la vostra bici. El curs es desenvolupa en quatre sessions: Dimarts i dijous 17, 19, 24 i 26 de març.
Organitza:
Biciclot
On:
Biciclot Biciclot, taller d’autoreparació del BiciHub al c. Pere IV, 58
24 de març de 18.00 a 19.00 h

[Taller] Coneixem les fibres i on habiten

Cotó Roig i el contacte amb les fibres tèxtils
Organitza:
Cotó Roig
On:
Espai Consum Responsable (AULA); rda. Sant Pau, 43-45
24 de març de 18.30 a 20.30 h

[Xerrada] Arquitectura verda i sostenible en el marc del cohabitatge

El cohabitatge com un model constructiu basat en la sostenibilitat i la salut, un model d’accessibilitat que encaixa en l’economia social, circular i solidària, i un model de convivència col·laborativa que fomenta la vida en comunitat. En aquesta xerrada coneixereu com s’interrelacionen aquests tres aspectes centrant-nos en l’arquitectura verda i sostenible.
Organitza:
Fundació Hàbitat 8 Impuls
On:
Espai Consum Responsable (SALA); rda. Sant Pau, 43-45
24 de març de 18:30 a 21:30 h

[Taller] RRR - Festa de la reparació i la reducció de residus

Fem barri, reduïm residus i construïm economia circular amb l’ajuda de voluntaris i veïns que t’ensenyaran a reparar els teus electrodomèstics, aparells elèctrics o a compostar les teves escombraries per generar adob orgànic d’alta qualitat, entre altres propostes com ara la tenda <!-- tenda? Es vol dir botiga? No queda clar pel context. -->gratis o l’espai d’intercanvi de receptes d’aprofitament i de temporada amb la gent de la cooperativa de consum ecològic del casc antic
Organitza:
Ecoconcern Innovació Social - Educahorts - Reestarters Barcelona - Tota Cuca Viu, cooperativa de consum
On:
RAI / ECOCONCERN, c. Carders, 12, principal
25 de març de 11.00 a 12.00 h

[Xerrada-visita] Visita la nevera solidària

Al Casal de Barri EAMP al Clot - Camp de l’Arpa hi trobareu una nevera solidària oberta les 24 hores. Us explicarem com funciona aquest projecte per lluitar contra el malbaratament alimentari i les conseqüències socials i ambientals que té aquesta problemàtica
Organitza:
Casal de Barri Espai Antoni Miró Peris
On:
Pl. Carme Montoriol, 10
25 de març de 17.00 a 19.30 h

[Xerrada] El consum responsable, palanca de canvi? Espai de conversa, enxarxament i presentació de projectes del Consum Responsable a la ciutat.

Vols conèixer projectes i entitats de consum responsable de Barcelona? Vols explorar col·laboracions?Vols pensar plegats on estem i cap on anem amb el consum responsable a la ciutat?
Organitza:
Ajuntament de Barcelona
On:
Espai Consum Responsable (SALA); rda. Sant Pau, 43-45
25 de març de 17.00 a 19.00 h

[Taller] Taller de reciclatge de samarretes

Porta’ns una samarreta vella de cotó que ja no et vols posar i la transformem en deu minuts en una bossa per anar comprar. Amb només tisores i sense cosir. D’aquesta manera evitarem utilitzar bosses de plàstic i donem una segona vida a allò que ja no fem servir!
Organitza:
MamaG
On:
Ptge. Garrofers, 1, el Guinardó
25 de març de 17.00 a 19.00 h

[Visites] Controlem les emissions de gasos d’efecte hivernacle a l’habitatge cooperatiu Princesa49

Al projecte d’habitatge cooperatiu Princesa49 controlem les emissions de gasos d’efecte hivernacle mitjançant l’anàlisi del consum d’energia i aigua que fan les veïnes. Vine i coneix amb més detall el projecte i les mesures d’eficiència energètica i optimització de recursos que s’han dut a terme!
Organitza:
Sostre Cívic
On:
Princesa49 (c. Princesa, 49)
25 de març de 17.00 a 19.00 h

[Taller] I si omplim de verd la ciutat? Taller d’hort vertical

Ens preparem per la temporada d’hort coneixent el cicle de les plantes i construint un hort vertical a partir de materials reutilitzats. Vine a aprendre com crear més espais verds a la ciutat!
Organitza:
Aula Ambiental del Districte de Sant Andreu
On:
CC Bon Pastor. Pl. Robert Gerhard, 3
25 de març de 18.00 a 19.30 h

[Itinerari] Consumir de forma responsable a Sarrià

Un itinerari per conèixer iniciatives de consum responsable al barri de Sarrià.
Organitza:
La Fàbrica del Sol
On:
Porta de la Casa Orlandai. C. Jaume Piquet, 23
25 de març de 19.00 a 21.00 h

[Xerrada] Cosmètica natural i consum conscient

A càrrec d’Ana Palombella.Hi col·labora: Bambusan - Terapia y Bienestar Asociación Cultural.
Organitza:
Asociación Cultural - Ancestrales.org
On:
C. Entença 7, local 2
26 de març de 9.00 a 13.30 h

[Taller] Allarga la vida, repara amb nosaltres!

Els estudiants d’electricitat ens ajudaran a reparar els petits electrodomèstics que tenim per casa i que no acaben de funcionar, per tal d’allargar-los la vida. Vine a aprendre a ser més manetes amb la teva torradora, assecador de cabells, cafetera o el que tinguis per casa!
Organitza:
Impulsem SCCL
On:
Jardins dels Horts de Sant Pau
26 de març de 18.00 a 20.00 h

[Xerrada] Els vàters secs com són? Impacte ambiental i social del sistema actual i opcions de consum responsable

Els vàters secs com són? Impacte ambiental i social del sistema actual i opcions de consum responsable, a càrrec de Laura Halminen, de Saneseco, que ens parlarà de la implantació de sanitaris ecològics que funcionen sense aigua, una tecnologia avançada, higiènica i sostenible des del punt de vista ambiental i econòmic.
Organitza:
Coordinadora d’Entitats per la Lleialtat Santsenca (branca de consum responsable)
On:
C. Olzinelles, 31 (Edifici Lleialtat Santsenca)
26 de març de 18 a 20 h

[Xerrada] Refrenem el canvi climàtic amb la nostra alimentació

El sistema alimentari té un gran impacte ambiental que nosaltres, persones consumidores, podem contribuir a apaivagar o tot el contrari, continuar fent més gran. Observarem processos des de les mans pageses al plat urbà, compartirem dubtes, inquietuds, temors, barreres, per afinar en les nostres decisions de consum i, també, per facilitar-nos una alimentació més sostenible en tots els sentits.
Organitza:
Tarpuna SCCL
On:
Espai Consum Responsable (rda. Sant Pau, 43-45)
17,19, 24 i 26 de març de 18 a 21 hores

[Curs] Curs de reutilització

Us animeu a aprendre mecànica de manera pràctica reutilitzant una bicicleta? El nostre curs de reutilització us brinda aquesta oportunitat, ja que l’objectiu principal és posar a punt una bicicleta i adquirir els coneixements necessaris per ser autosuficients en el manteniment de la vostra bici. El curs es desenvolupa en quatre sessions: Dimarts i dijous 17, 19, 24 i 26 de març.
Organitza:
Biciclot
On:
Biciclot, taller d’autoreparació del BiciHub al c. Pere IV, 58
26 de març de 18.30 a 19 h

[Conta-contes] El conte del consum de la Sara

Vine a escoltar la història que ens explica la Sara per aconseguir un món millor.
Organitza:
Hotel Barcelona Catedral
On:
c. Capellans, 4
26 de març de 19.00 a 20.00 h

[Trobada] Presentació de #Multiplica. Curs de capacitació professional per a la promoció i divulgació del consum conscient

Presentació de la primera edició del curs bàsic de capacitació professional per a la promoció i la divulgació del consum conscient, que se celebrarà entre abril i juny. Vine a la sessió informativa! I recorda que cal confirmar assistència.Més informació <a href="http://www.multiplica.coop" target="_blank">aquí</a>.
Organitza:
Opcions i Espai Ambiental Cooperativa
On:
Espai Consum Responsable (rda. Sant Pau, 43-45)
26 de març de 19 a 21.30 h

[Taller] Algas: sus beneficios y cómo cocinarlas + Cosmética Natural con especias de uso común

Taller pràctic 2 x 1 algues: quins beneficis aporten i com cuinarles + Cosmètica natural amb espècies d’ús comú. Impartit per Sandra Pérez, infermera i terapeuta.Hi col·labora: Bambusan - Terapia y Bienestar Asociación Cultural
Organitza:
Asociación Cultural - Ancestrales.org
On:
C. Entença, 7, local 2
27 de març de 10.00 a 13.00 h

[Itinerari] Aliments per a una ciutat

Una ruta des de Mercabarna fins al Banc dels Aliments per conèixer com es distribueixen els productes alimentaris i els seus excedents. L'inici de la ruta és la parada d’autobús (del bus 109) al carrer Major, davant l’edifici central de Mercabarna anomenat Centre Directiu (edifici alt i blanc). S’hi pot arribar en metro amb la línia L9 Sud, parada Mercabarna. Després cal caminar fins al lloc de trobada esmentat.
Organitza:
La Fàbrica del Sol
On:
Parada del bus 109 al carrer Major
27 de març de 11.00 a 12.30 h

[Taller] Cus la teva funda per al mòbil

Taller d’iniciació en la costura: cus la teva pròpia funda per al mòbil. Tallarem i cosirem una funda amb teixit original africà i costura d’acordió. Una bonica manera d’iniciar-nos en el món de la costura i crear ponts amb la tecnologia. No es necessiten coneixements previs.
Organitza:
Laloladeáfrica
On:
Espai Consum Responsable (AULA); rda. Sant Pau, 43-45
27 de març de 17.15 a 19.00 h

[Taller] Elaboració d’embolcall d’entrepà

Confeccionarem un estoig pràctic amb teles aprofitades.
Organitza:
CC Vallvidrera - Vázquez Montalbán
On:
CC Vallvidrera, c. Reis Catòlics, 16
27 de març de 15.30 a 17.30 h

[Xerrada] Del mar al teu plat. Visita a la llot

Vine a descobrir la llotja de pescadors de la Barceloneta: coneix el procés de com arriba el peix al teu plat i aprèn a consumir-lo d’una manera més responsable i sostenible. Veurem com arriben les barques, aprendrem sobre l’ofici de pescador i els diferents tipus de pesca i reconeixerem les espècies locals. Per acabar, assistirem a la subhasta en directe del peix, exclusiva per a restaurants i majoristes. Grup: mín. 6 persones - Màx. 25 persones. Preu: 12 €, menors 8 €.
Organitza:
El Rusc Que Diu Sí!
On:
Confraria de Pescadors de la Barceloneta, c. Escar, 26
27 de març de 18.00 a 19.00 h

[Documental] Claqueta i acció! Documental Food city

Projecció del documental Food City sobre l’abastiment local d’aliments.
Organitza:
Aula Ambiental de Ciutat Vella
On:
CC Pati Llimona. C. Regomir, 3
27 de març de 17.00 a 18.30 h

[Xerrada] Energies renovables, eficiència energètica i consum responsable: factors clau davant l’emergència climàtica

Andrés Olave, director general d’Escandinava de Electricidad, parlarà sobre la necessitat d’avançar cap a un model d’energia basat en fonts 100% d’origen renovable, per tal de contribuir a la sostenibilitat i la cura del planeta.
Organitza:
Escandinava de Electricidad
On:
Espai Consum Responsable (SALA); rda. Sant Pau, 43-45
27 de març de 19.00 a 21.00 h

[Taller] Cuina amb olives

Cuinarem algunes receptes mediterrànies amb aquest ingredient estrella, adaptades a casa nostra i als productes de temporada. Farem servir les olives que vam deixar fermentant al taller que vam fer a la tardor.
Organitza:
Cuchara
On:
CC El Sortidor, pl. Sortidor, 12
28 de març de 10.00 a 12.00 h

[Itinerari] Coneguem el Nou Barris més sostenible

Itinerari per conèixer les iniciatives socials i ambientals: botigues, horts comunitaris i mercats que aposten per un model de consum respectuós i responsable. Activitat organitzada conjuntament amb el Castell de Torre Baró.
Organitza:
Casa de l’Aigua i Castell Torre Baró
On:
Sortida de metro L4 Via Júlia
29 de març de 10.00 a 18.00 h

[Jornada] Alternatives de consum a Porta

La crisi climàtica ja és aquí i cal que tothom aporti el seu gra de sorra per revertir la situació, de manera que el nostre objectiu és fer d’aparador de diverses accions que cada persona pot prendre per pal·liar la greu crisi. Així, tindrem una taula rodona d’experts, alternatives de consum, alternatives de gestió, assessorament energètic, passi del documental I, etcètera. Tot plegat, amenitzat amb un vermut amb productes de proximitat i ecològics i música.
Organitza:
Ateneu la Bòbila de Porta
On:
Barri de Porta
28 de març de 17.30 a 20.30 h

[Taller] Contra l’obsolescència programada: llarga vida al teu mòbil o

Allarga la vida al teu ordinador o mòbil, aprenent a reinstal·lar-lo i a optimitzar-lo perquè vagi millor que el primer dia, i en puguis gaudir uns quants anys més. Frenem l’obsolescència programada i reduïm els residus electrònics, tot estalviant diners! Porta el teu ordinador o mòbil (amb les dades importants ja salvades).
Organitza:
Servei Civil Internacional de Catalunya
On:
C. Carme, 95, baixos 2a
31 de març de 18.00 a 19.30 h

[Taller] Autoreparació de petits electrodomèstics

A partir dels electrodomèstics que podran portar els participants, altres procedents de deixalleries o material aportat pel tallerista, descobrirem quins són els problemes habituals dels nostres petits electrodomèstics com ara torradores, batedores, microones, cafeteres elèctriques, molinets, etcètera, i algunes recomanacions per mantenir, reparar i netejar adequadament els electrodomèstics per allargar-ne la vida.<br>Es recomana portar petits electrodomèstics de casa.
Organitza:
CC Vil·la Urània
On:
CC Vil·la Urània, c. Saragossa, 29
28 de març de 18.00 a 20.00 h

[Taller] Taller pràctic: ¿Enfermos o intoxicados?

A càrrec del Dr. Juan Navarro García.Hi col·labora: Bambusan - Terapia y Bienestar Asociación Cultural.
Organitza:
Asociación Cultural - Ancestrales.org
On:
C. Entença, 7, local 2
1 d'abril de 17.00 a 19.00 h

[Taller] Taller-degustació per substituir el cacau i el cafè d’ús quotidià

A través del taller didàctic i informatiu , veurem com és possible substituir el nostre consum de cafè i de cacau utilitzant productes locals. Al final del taller, podrem degustar un berenar amb un gust molt mediterrani!
Organitza:
GoNomad
On:
Espai Consum Responsable (AULA); rda. Sant Pau, 43-45
2 d'abril de 17.00 a 19.00 h

[Xerrada] Compres sense sortir de casa? Drets i consells per comprar per internet

Saps quins són els teus drets a l’hora de comprar per internet? Parlarem sobre quines són les eines per poder fer una compra en línia segura, responsable i crítica.
Organitza:
AICEC-ADICAE
On:
Espai Consum Responsable (SALA); rda. Sant Pau, 43-45
3 d'abril de 17.30 a 20.00 h

[Taller] Cicle menstrual sostenible i conscient

Una altra experiència menstrual és possible. Menstruació conscient i reducció de residus.
Organitza:
ilen - cultura menstrual, salut i plaer femení
On:
Espai Consum Responsable (AULA); rda. Sant Pau, 43-45
5 d'abril de 10.00 a 15.00 h

[Xerrada] La Festa del Consum Responsable a #ObrimCarrers

El consum responsable surt al carrer! Vine, intercanvia, aprèn, diverteix-te, passa a l’acciói moltes més sorpreses per gaudir del consum responsable, la ciutat i els carrers!<br>Entre altres activitats, hi trobaràs:<ul><li>Jocs, tallers i espectacles!</li><li>Punt d’Informació en Consum Responsable. A càrrec de: Espai Consum Responsable</li><li>Flea Market! Mercat de segona mà. Venda i intercanvi de roba, accessoris, llibres i música de segona mà en bon estat per a donar una vida més llarga als productes i reduir els residus. A càrrec de: Flea Market.</li><li>Install Party. Porta la teva factura! Diversos operadors de serveis bàsics de l’economia social i solidària en un mateix punt per facilitar-te el trànsit a un subministrament d’energia, telefonia, mobilitat, assegurances i altres serveis més sostenibles. A càrrec de: Opcions.</li></ul>Hi col·labora Flea Market, Opcions
Organitza:
Ajuntament de Barcelona
On:
C. Aragó- entre pl. Letamendi i Balmes
Del 13 al 29 de març de 9.00 a 20.00 h

[Exposició] Exposició sobre finances ètiques i desenvolupament sostenible

1.700 milions de persones al nostre món viuen en situació de pobresa, i a la majoria no els manquen capacitats, sinó accés a recursos. En aquesta exposició podràs conèixer com, més enllà de col·laborar fent donacions a ONG de cooperació, els teus diners també poden contribuir a un desenvolupament sostenible del sud global a través de les finances ètiques.Hi col·labora FETS - Finançament Ètic i Solidari
Organitza:
Associació Oikocredit Catalunya
On:
Espai Consum Responsable (vestíbul); rda. Sant Pau, 43-45
Del 13 al 29 de març de 10.00 a 22.00 h

[Exposició] Consumim felicitat!

Ecologistes en Acció, una de les organitzacions que ha impulsat durant anys la jornada del Dia sense Compres i un bon nombre de campanyes que qüestionen la manera en què entenem i vivim el consum, analitza justament aquesta connexió entre el model de consum i la felicitat.Hi col·labora: Ecologistes en Acció
Organitza:
La Lleialtat Santsenca
On:
C. Olzinelles, 31 (Edifici Lleialtat Santsenca)