Un total de 24 escoles comencen a transformar-se amb el pla Clima Escola Barcelona

Aprofitant les vacances escolars, 24 centres educatius de 8 districtes de la ciutat han començat les obres necessàries per millorar el confort tèrmic i la sostenibilitat de les seves instal·lacions. Aquestes escoles formen part de la primera tongada d'actuacions que, fins al 2029, transformarà 170 escoles amb recursos procedents de l'impost turístic i seguint les directrius del pla Clima Escola Barcelona.

..
11/07/2024 - 13:10 h - Educació i estudis Ajuntament de Barcelona

Els projectes que s’estan executant consisteixen en la instal·lació de sistemes de climatització i renovació de l’aire amb aparells d’aerotèrmia, més eficaços gràcies al control domotitzat. A més, en 23 dels centres es preveu instal·lar plaques fotovoltaiques que aportin part del subministrament energètic necessari per cobrir la demanda d’aquests nous sistemes aerotèrmics.

Les obres actuals, que s’allargaran durant les setmanes d’estiu aprofitant l’aturada de l’activitat docent, es duen a terme a les escoles següents:

  • Ciutat Vella: Escola Drassanes i Escola Mediterrània
  • L’Eixample: Escola Fructuós Gelabert, Escola dels Encants, Escola Els Llorers, Escola Fort Pienc i Escola Mallorca
  • Les Corts: Escola Anglesola
  • Sarrià – Sant Gervasi: CEE Municipal Vil·la Joana
  • Gràcia: Escola Josep Maria de Sagarra i Escola L’Univers
  • Horta-Guinardó: CEE La Ginesta
  • Sant Andreu: equipament de l’antiga Escola Ramon y Cajal, Escola Can Fabra, Escola Eulàlia Bota, Escola Ignasi Iglésias i Escola La Maquinista
  • Sant Martí: Escola Fluvià, Escola La Mar Bella, Escola L’Arc de Sant Martí, Escola Pere IV, Escola Provençals, Escola Sant Martí i La Llacuna del Poblenou

D’aquesta manera, 8.373 alumnes i les seves comunitats educatives començaran el proper curs escolar en espais completament climatitzats i preparats per afrontar, amb el confort necessari, tant els mesos d’hivern com la temporada de primavera i estiu.

Les obres d’aquest primer paquet d’escoles, impulsades per l’Ajuntament de Barcelona a través del Consorci d’Educació de Barcelona, suposen una inversió de 14.160.000 euros, que, com la resta d’actuacions del pla Clima Escola Barcelona, es financen directament amb la recaptació del recàrrec sobre l’impost turístic.