Participeu en les Festes d’Arquitectura amb els Bombers de Barcelona

Dl, 24/04/2023 - 09:00

Seguretat i prevenció. El diumenge 30 d’abril es durà a terme una jornada participativa al MUHBA.

El diumenge 30 d’abril l’Espai Oliva Artés del MUHBA s’afegirà a l’edició d’enguany de les Festes d’Arquitectura del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, amb l’exposició dels Bombers de Barcelona “Protegir Barcelona. Bombers i prevenció d’incendis, 1833-2022” com a protagonista.

En el marc de la jornada, a més de donar a conèixer la història de la fàbrica i les transformacions que ha viscut, es descobrirà en profunditat l’exposició “Protegir Barcelona. Bombers i prevenció d’incendis, 1833-2022”, Joan Pedreny, excap de la Divisió de Protecció Civil i Prevenció dels Bombers de Barcelona. Aquesta producció explica com s’han aplicat les mesures de prevenció d’incendis a la ciutat des que es va crear el cos de Bombers de Barcelona, el 1833, fins als nostres dies.

Després, amb les indicacions que donarà l’arquitecte i coreògraf Toni Mira, es podrà participar en una coreografia familiar amb els ballarins de la seva companyia.

L’activitat es desenvoluparà al mateix espai expositiu del MUHBA (carrer d’Espronceda, 142-146), i per assistir-hi cal inscriure-s’hi aquí.

L’horari de la jornada serà el següent:

11.00 h Benvinguda a la festa!, COAC Barcelona 

11.15 h Projecte “Laboratori urbà”, Joan Roca, director del MUHBA 

11.45 h Presentació  de l’exposició “Protegir Barcelona”, Joan Pedreny, arquitecte i excap de la Divisió de Protecció Civil i Prevenció dels Bombers de Barcelona 

12.30 h MUHBALLA! Experiment sensorial de dansa i poètica visual, Toni Mira, arquitecte i coreògraf 

Les Festes d’Arquitectura s’organitzen cada any en diferents espais de la ciutat amb l’objectiu de reivindicar espais o edificis concrets, al voltant dels quals s’organitzen visites guiades, xerrades, concerts i diferents tipus de tallers.