Missió Espai

L’Espai Bombers – Parc de la Prevenció es recolza en dos grans eixos:

  • Espai museístic que posa en valor la història del Cos de Bombers de Barcelona a través de l’exposició del seu patrimoni, i la seva vinculació amb la ciutat de Barcelona amb més de 180 anys de història.
  • Centre formatiu i divulgatiu dedicat a la prevenció i l’autoprotecció.

Aquest nou espai, inaugurat l’11 de Novembre de 2016, vol esdevenir una institució pública oberta a la ciutadania on es narra la història dels Bombers de Barcelona i on es vol impulsar la recerca i la divulgació del coneixement en l’àmbit de la prevenció i l’autoprotecció, amb voluntat de convertir-se en un centre de referència.

Què hi ha a l'Espai Bombers?

Els objectes exposats provenen de les col·leccions del cos de Bombers de Barcelona, que inclouen peces de tota mena. Entre tots ells, destaca la bomba Delahaye, més coneguda com a Genoveva, un dels vehicles històrics emblemàtics del Cos. A banda dels estris exposats, el museu compta amb diferents elements amb contingut audiovisual que permeten la interacció dels visitants. L'Espai també preveu que els usuaris puguin experimentar les sensacions que es poden tenir durant un incendi, pel que s'ha muntat un sistema audiovisual que reprodueix totes les etapes d'una intervenció real, des de la trucada del ciutadà fins la resolució final de la incidència.

El centre disposa de diverses aules per fer-hi sessions informatives o cursos sobre seguretat i prevenció, i també inclou un centre de reunió per a entitats com El Cau del Jubilat o l'Agrupació Cultural i Esportiva (ACE).