Final del concurs intern de rescat en altura del cos de Bombers

Dc, 06/04/2022 - 13:45

Seguretat i prevenció. L’escenari de l’edició d’enguany ha estat la Terminal APM del port de Barcelona.

El concurs té lloc cada dos anys i serveix per formar més de 150 efectius de tots els parcs i torns de la ciutat en rescat en altura. L’escenari ha estat la Terminal APM del port de Barcelona, on hi ha grues, ascensors, contenidors i altres elements característics que permeten la configuració d’escenaris de treball en altura.

El concurs és un conjunt d’accions en forma de competició, de participació voluntària per a les bomberes i els bombers. Els components i els materials de l’equip són els mateixos que tenen al servei, i les maniobres que han de fer són semblants a les que es podrien trobar en una intervenció real.

Els bombers i bomberes de Barcelona fan mòduls de formació obligatòria de rescat en altura. Han rebut més de 120 hores de formació i han participat en 8 ocasions en diversos concursos nacionals i internacionals. Són un servei capdavanter pel que fa als materials i les tècniques de rescat en altura i aquest alt nivell assolit té a veure amb les experiències obtingudes en els diferents concursos.

Divendres, 8 d’abril, s’entregaran els guardons a l’Espai Bombers. L’equip més ben classificat participarà en el Rescue Great Day, a la ciutat de Sevilla, al maig d’aquest any.