L’experiència dels bombers de Barcelona, al servei de l’Equip Europeu de Protecció Civil a Haití

Dt, 19/10/2021 - 17:20

Seguretat. David Douglas, bomber i arquitecte tècnic, explica en primera persona la seva experiència a Haití, un país sacsejat per un fort terratrèmol aquest estiu.

Dos membres del cos de bombers de Barcelona van ser seleccionats per Protecció Civil de l’Estat i per encàrrec de la Unió Europea per viatjar a Haití a assistir en les tasques de rescat després del terratrèmol de gran magnitud de l’agost. Un d’ells, David Douglas, bomber i arquitecte tècnic, ha explicat en primera persona la seva experiència en un seminari web retransmès des de l’Espai Bombers.

Arquitecte tècnic de formació, David Douglas ha explicat en primera persona la seva experiència professional en aquesta missió europea. L’objectiu principal era avaluar l’estat estructural de carreteres i d’edificis com hospitals i escoles, i formava part d’un equip d’ajut per a la reconstrucció d’Haití i d’avaluació de necessitats.

El terratrèmol va causar més de dos milers de morts i molts ferits. Conjuntament amb dotze bombers més de sis països europeus, va col·laborar en les tasques de recuperació del país, la reconstrucció i la intervenció d’estructures col·lapsades.

Sebastià Massagué, cap del Servei de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament, ha iniciat l’acte, que s’ha retransmès des de l’Espai Bombers – Parc de la Prevenció. Ha fet referències normatives a col·laboracions i missions internacionals.

Rosa Mata, cap del Servei de Logística i Operativa Territorial de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya, ha explicat el mecanisme d’emergències internacionals de Protecció Civil que requereix la cooperació conjunta per atendre països afectats per una emergència que sobrepassa les seves capacitats.