La Cursa de Bombers, al detall

Dl, 25/11/2019 - 16:49

Curses. La ciutat ha gaudit d'una nova Cursa de Bombers! Un circuit que, com ja és habitual, ha transcorregut per alguns dels llocs més emblemàtics de Barcelona com l’estació de França o l’Arc de Triomf.

Més de 15.000 persones han participat a la 21a Cursa de Bombers de Barcelona, corrent colze a colze amb l’equip de bombers de Barcelona. Artur Bossy i Marisa Casanueva han estat els atletes més ràpids, mentre que Daniel Álvarez i Marta González han estat els primers bombers en creuar la línia de meta. Així han quedat els dos podis:

Podi masculí:
1. Artur Bossy 29’44”
2. Mourad Mounin 30’07”
3. Mourad el Banouri 30’21”

Podi femení:
1. Marisa Casanueva 34’17”
2. Marta Catroviejo 34’56”
3. Naima Alibou 35’04”

Després de la gran festa del 2018 amb la celebració del 20è aniversari de la cursa, aquest any s’ha treballat per seguir creixent i ser la prova de 10 quilòmetres més popular a nivell nacional. Per això, la cursa ha tornat a oferir als participants i acompanyants una sortida única que ha estat el punt de partida més enèrgic amb l’actuació Doctor Prats en directe.

Els bombers i bomberes, al capdavant

Com ja és habitual, 10 minuts abans de l’inici de la cursa popular (08:50 hores) ha tingut lloc la sortida dels cossos de bombers de Barcelona, que han estat els guies de la prova. Ells i elles, juntament amb bombers i bomberes d’altres entitats i també provinents d’altres països, han estat els encarregats de prendre la primera sortida. Aquest fet, ha permès que durant tot el recorregut, els 15.000 participants s’hagin anat creuant amb els bombers i bomberes i hagin pogut fer esport amb un dels cossos més emblemàtics de la ciutat.

Més dones que mai

Des dels seus inicis, la Cursa de Bombers ha treballat per fer una prova amb una alta participació femenina. Amb l’objectiu de seguir creixent en aquest sector, la prova ha tornat a impulsar el ‘Women’s Club’, un club que ha permès a les dones preparar-se amb unes sessions específiques prèvies al dia de la prova i poder així registrar millors marques el dia de la cursa.

Una participació d’elit

Igual que en l’edició del passat 2018, l’acte ha comptat amb corredors d’elit, inclsos els dos vencedors de l’any passat , la Marta Galimany i el Marc Alcalà. Tots dos han tornat a ser a la línia de sortida d’enguany malgrat que no han pogut revalidar les respectives victòries.

Esport i solidaritat, un binomi ferm

Una edició més, la cursa segueix treballant per ser la prova més solidària i ha ofert diferents alternatives per ajudar a aquells que més ho necessiten: el xip blanc i els reptes solidaris.  En aquesta edició, s’ha realitzat una col·laboració amb Caritas i amb la fundació migranodearena.org per brindar l’oportunitat de convertir els reptes esportius dels participants en reptes solidaris.