L’Espai Bombers promou i participa en les activitats del “Viu Montjuïc”

Dj, 29/09/2022 - 12:20

Seguretat i Prevenció. Els dies 8 i 9 d’octubre es podrà visitar aquest espai i participar en activitats guiades de manera gratuïta.

El cap de setmana del 8 i 9 d’octubre tindrà lloc la segona edició de “Viu Montjuïc”, una iniciativa que vol posicionar el parc de Montjuïc com un espai obert a la ciutadania i amb una oferta de natura i lleure de qualitat per a tots els públics gràcies a la col·laboració d’una trentena d’equipaments.

L’Espai Bombers, entitat promotora d’aquesta acció, hi participa divulgant les bones pràctiques en prevenció d’incendis. Així, Bombers de Barcelona i l’Associació d’Amics del Jardí Botànic de Barcelona, guiats per l’Institut Botànic de Barcelona i el Jardí Botànic de Barcelona, proposen una activitat al voltant de l’ecologia del foc.

Es tracta d’un itinerari que permetrà passejar per l’interior del Jardí Botànic i travessar una de les pinedes de la muntanya i s’acabarà amb una parada davant del vehicle PREvenim, de Bombers de Barcelona. Durant 90 minuts es compartirà la problemàtica del foc i es donaran a conèixer els principals consells de prevenció que s’han de tenir en compte, així com les actuacions que cal emprendre en cas d’emergència. Aquesta activitat, per a la qual és necessària inscripció prèvia, se celebrarà el 8 i 9 d’octubre en dues sessions, a les 10.00 i 12.00 hores.

A més, el dissabte 8 d’octubre l’Espai Bombers oferirà una visita guiada per les seves instal·lacions, mentre que el diumenge, a les 11.30 hores, tindrà lloc un taller familiar dirigit a famílies amb nens i nenes d’entre 6 i 12 anys. Mitjançant les peces exhibides al museu i els recursos audiovisuals, s’explica la figura del bomber i les seves funcions al llarg de la història i fins als nostres dies.

A més de l’espai museístic, el centre també disposa de diverses aules on es poden realitzar sessions informatives, formacions i tallers escolars sobre prevenció i seguretat.