Barcelona Cultura

Ramon Marull


Ramon Marull i Huguet

Ramon Marull i Huguet

Barcelona, 3 de maig de 1877 – 9 de desembre de 1967 Empresari, filàntrop i col·leccionista.


Fill de l’empresari Ramon Marull i Sala i d’Àngela Huguet i Riera. La seva formació professional fou de tècnic industrial, que amplià amb estudis a Anglaterra i als Estats Units d’Amèrica.

Establert de nou a Barcelona, treballà a l’empresa paterna Ramon Marull e Hijos, juntament amb el seu germà Pere, enginyer industrial per l’Escola Superior de Barcelona (1902)  i format també a Anglaterra i a Nova York (1904).

L’empresa familiar, fundada  l’any 1862, es dedicava a fabricar teles metàl·liques i enreixats: teles de seda per a garbellar farina (únic representant d’una casa de Zurich)  i tota classe d’aparells moderns per a les fàbriques de farina.

Adaptant-se als nous temps i de la mà de Ramon i Pere Marull, l’empresa va derivar amb èxit cap a la confecció de teles de fil d’acer per aplicar a les construccions de formigó armat i per substituir l’encanyissat dels cels rasos, van ser els proveïdors de les principals empreses de construcció del moment. Tenia la seva seu, taller i fàbrica a Sant Martí de Provençals, i despatx als carrers Vilanova i Consell de Cent de Barcelona.