La iniciativa Nou SI CUESB està conformada per dues actuacions. Per una part, l’actuació anomenada “Nou SI CUESB (Anàlisis)” consisteix en l’avantprojecte per l’anàlisi del desenvolupament del nou Sistema d’Informació pels Serveis d’Urgència i Emergència Socials de Barcelona. Per una altra part, l’actuació anomenada “Nou SI CUESB (Construcció)” consisteix en la construcció del nou Sistema d’Informació pels Serveis d’Urgència i Emergència Socials de Barcelona.

El CUESB és el recurs central i especialitzat per atendre qualsevol situació d’urgència emergència que es pugui produir a la ciutat de Barcelona i/o als municipis adherits de l’Àrea Metropolitana durant les 24 hores del dia, els 365 dies de l‘any. De manera que aquesta iniciativa parteix de la necessitat detectada de desenvolupar un nou sistema d’informació CUESB que permeti la gestió d’emergències i urgències socials, millorar la coordinació CUESB amb la resta d’actors implicats en les emergències socials (SPEIS, GUB, 010) i proporcionar capacitat per obtenir indicadors i prendre decisions referents a les emergències i urgències socials.

El Servei d’Urgències Socials presta atenció a les persones que trobant-se en l’àmbit municipal de Barcelona i en l’àmbit dels municipis de l’AMB adherits al conveni marc, presenten una situació d’urgència o d’alt risc social. Inclou serveis com ara informació, orientació i assessorament, allotjament, ajuts econòmics d’urgència i derivació a altres serveis primaris. El CUESB també incorpora altres serveis complementaris:

  • Centre d’Acolliment Nocturn d’Emergències (CANE) que dona resposta a un servei d’acolliment nocturn i a un servei de centre de dia per atendre a aquelles persones que pernocten al CANE amb necessitats d’atenció més intenses i específiques.
  • Servei d’Acolliment d’Urgències Socials que dona resposta a la necessitat d’allotjament a persones que es troben en situació d’urgència o d’alt risc social. Es tracta d’un ajut puntual abans de ser derivats al seu servei o municipi de referència.
  • Centre d’Estades Breus (SEB) que cobreix les necessitats bàsiques i d’atenció psicosocial de les persones que han estat víctimes d’una situació d’urgència o d’emergència que els impedeix retornar al seu domicili habitual.  En l’actualitat el CUESB està format per un equip professional format per treballadors/res socials, psicòlegs i personal qualificat organitzat en torns per tal de prestar atenció permanent.

Entre els beneficis a destacar d’aquesta iniciativa es troba que amb el nou sistema d’informació s’aconseguirà una millor gestió de les emergències i urgències socials. També una millora respecte a la coordinació CUESB amb la resta d’actors implicats en les emergències socials (SPEIS, GUB, 010) i la capacitat necessària per obtenir indicadors que ajudaran a prendre decisions referents a les emergències i urgències socials.

Els reptes del projecte

Juliol de 2022

Pas a producció amb la migració de les dades de l’aplicació anterior, que era del proveïdor del servei. 

0
professionals
0
Número d’Intervencions creades a 2022
0 %
disponibilitat mitja