Preguntes freqüents Oci i lleure

Si tens ganes de realitzar activitats durant l’estiu el millor és donis una ullada a les campanyes d’estiu que es realitzen des de l’Ajuntament de Barcelona.

Aquest any s’ha impulsat la campanya de 100% Estiu adolescent on hi podràs trobar centenars de propostes d’activitats.
Per obtenir informació al respecte, el millor és entrar a la pàgina web de la campanya i cercar per activitats per temàtica o per proximitat/barri. Com podrem veure què és el que més ens interessa? A través de les opcions de filtratge que hi trobarem a la pàgina web. Totes les activitats que hi trobaràs allà funcionen amb inscripció prèvia i són totalment gratuïtes!

El link és el següent: https://guia.barcelona.cat/ca/llistat?pg=search&c=001200?002048000* 

 

D’altra banda, una altra alternativa que tenim és el “T’estiu Molt”. És una altra campanya municipal la qual ofereix moltes opcions d’oci per joves de de fins als 17 anys. Aquí també trobarem una gran varietat de tallers, activitats i casals per realitzar durant l’estiu. En aquest cas però, no totes les activitats són gratuïtes.

Aquí us deixem el link: https://www.barcelona.cat/vacances/ca/estiu-a-la-teva-mida.

L’oferta per fer tallers és amplíssima! A tots els Espais Jove podràs trobar tallers trimestrals o esporàdics. https://ajuntament.barcelona.cat/joves/ca/canal/espais-joves En aquesta web, pots veure tots els Espais Joves, anar a les seves pàgines i mirar quina és la seva programació! Els tallers tenen un cost molt reduït, així que pots consultar la programació que hi ha en els diferents Espais Jove i veure quines són les activitats que més t’interessen.

També tens altres alternatives per realitzar tallers, com per exemple els Casals de Joves de Barcelona, on també podràs trobar tallers trimestrals o puntuals a un preu molt reduït. En la següent pàgina web t’indiquen quins són tots els Casals de Joves de Barcelona: https://ajuntament.barcelona.cat/joves/es/canal/casals-de-joves .

Recorda que més enllà de visitar  la pàgina web pots seguir les xarxes socials dels equipaments que més et cridin l’atenció! Ja que allà podràs veure de més a prop les activitats i programació d’aquests centres.

Els Centres Cívics també són equipaments que ofereixen un nombre elevat de tallers, en el següent enllaç podràs veure i filtrar per tots els tallers per part dels Centres Cívics que s’ofereixen a Barcelona: https://ajuntament.barcelona.cat/centrescivics/es/cursos-y-talleres.

Els caus i esplais són entitats que t'ofereixen una gran quantitat d’activitats pel que fa al món del lleure.

A nivell d’oci, Casals, Espais Joves, Ateneus… tots aquests equipaments ofereixen una oferta cultural molt àmplia i assequible econòmicament. Els equipaments ofereixen una programació que varia durant l’any… Així que si vols estar al dia de quina és la seva oferta d’oci has de visitar la seva web i les seves xarxes socials!

Si vols unir-te a algun esplai o cau pero no tens ni idea de quin és el que et queda més a prop de casa… https://esplaisicaus.cat/ aquesta es la teva web! Aquí trobaràs recollides totes aquestes entitats del lleure i podràs filtrar-les per ubicació per veure quina és la que et queda més a prop.

Existeix una gran oferta de punts de trobada per a joves a Barcelona. La majoria d’Espais Joves i Casals de joves tenen tots un espai de trobada.

Què és un espai de trobada? Són espais on podràs compartir temps amb joves de la teva edat. Sovint, aquests espais estan equipats amb recursos perquè puguis gaudir i passar-t’ho bé amb altres joves. Jocs de taula, taules de ping pong, futbolins, etc. A més, estan dinamitzats per professionals els quals proposaran diverses activitats i tallers per realitzar en aquests mateixos espais. 

Si tens ganes de canviar d’aires, passar uns dies fora i provar experiències noves, els camps de treball poden ser una opció molt interessant per tu. Els camps de treball són projectes i serveis que els joves realitzen en la comunitat que els acull. Estan pensats per a joves des dels 14 fins als 29 anys.

Existeix un ampli ventall de modalitats de camps de treball: de quinze dies, de sis mesos, a Catalunya o fora...

Aquests tipus de projectes es realitzen des de la Direcció General de Joventut i Associacions Juvenils.

En el següent link: https://jovecat.gencat.cat/ca/temes/vacances_i_estades/camps_de_treball/ trobaràs tota la informació necessària i referent als camps de treball: dates, terminis de preinscripció, documentació necessària, destinacions, preus...

Si estàs interessat o interessada en fer teatre a Barcelona, tens diverses possibilitats. Des de Centre Cívics, Casals o equipaments juvenils a les fàbriques de creació.

A continuació et deixem un enllaç on podràs aprofundir en les diferents possibilitats que tens per fer teatre : https://ajuntament.barcelona.cat/joves/ca/content/arts-esc%C3%A8niques

Si disposes d’un dispositiu electrònic però no tens Internet,  totes les biblioteques de Barcelona disposen de Wi-Fi Gratuït:

  • Wi-fi biblioteques: Amb aquest servei qualsevol persona amb carnet de biblioteques i un dispositiu mòbil (ordinador portàtil, agenda personal digital (PDA), telèfon mòbil de 3a generació, portàtil MAC, etc.) pot connectar-se a Internet.
    Per fer ús del servei és necessari que la persona usuària tingui una targeta de xarxa correctament configurada i que disposi del carnet de biblioteques, ja que el número i el PIN serviran com a validació per entrar a la xarxa.

  • Wi-fi convidat: El servei permet que una persona sense carnet de biblioteca pugui fer ús puntual de la xarxa wifi durant 24 hores.
    Per fer-ne ús, cal seleccionar la xarxa amb el nom GUEST_BIBLIOTECA i introduir el nom i el telèfon en el portal de validació que hi apareix, també cal acceptar les condicions d’ús del servei

En cas que no tinguis ordinador, tablet o mòbil, no et preocupis! Totes les biblioteques tenen ordinadors els quals podràs reservar prèviament. Per realitzar la reserva hauràs de disposar del carnet de biblioteques.

Per a més informació respecte Espais Multimèdia i reserva d’ordinador visita el següent enllaç: https://ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/ca/canal/connectar-se-internet

A Barcelona hi ha diferents Centres Cívics que estan equipats amb espais i materials per assajar amb la teva formació musical. Tenen bucs d’assaig disponibles els quals es poden llogar per hores. https://ajuntament.barcelona.cat/centrescivics/ca/activitat/busques-un-buc-dassaig Aquí podràs veure quins Centres Cívics tenen local d’assaig, si vols saber en quines condicions es lloguen t’hauràs de posar en contacte amb l’espai que més t’interessi.

A l’Espai Jove Garcilaso també tenen bucs per assajar: https://espaijovegarcilaso.org/projecte-musical/bucs-dassaig/

A l’Espai Jove Boca Nord també disposen de locals d’assaig:
https://ajuntament.barcelona.cat/bocanord/serveis/bucs-assaig/

Si el que busques es practicar de forma gratuïta, has de buscar una cessió d’espai. Sovint, Casals de Joves o Ateneus tenen locals d’assaig que te’ls cedeixen de forma gratuïta. En aquests espais, normalment, la retribució que hauràs de fer serà participant en la organització, ja que solen funcionar de manera autogestionada i és vital que les persones que en fan ús s’hi impliquin.

El camp de les arts escèniques és un camp molt divers i el ventall de possibilitats és molt ampli! Existeixen moltíssimes entitats que et poden ser de gran ajuda per endinsar-te en aquest món:

https://ajuntament.barcelona.cat/joves/ca/content/arts-esceniques En aquest link podràs trobar linkades totes les web de les entitats mencionades anteriorment.

A més, també existeixen molts altres espais on es poden practicar les arts escèniques  a nivell aficionat o no reglat. Equipaments com Casals de Joves, Casals de Barri, Espais Joves, Associacions de Veïns... sovint tenen grups de teatre on també hi podries participar. 

Així que si el que busques és aquest tipus de participació, el millor que pots fer és apropar-te als equipaments que tinguis més a prop i preguntar!