Estàs cercant pis de lloguer? Aviat signaràs el contracte i tens por que aquest inclogui una clàusula abusiva?
No et perdis el proper directe de l’Assessoria d’Habitatge compartit per a joves, amb la col·laboració del Punt infoJOVE Nou Barris!
S’emetrà en obert el dilluns 28 de juny a les 11 h, a través del Youtube dels serveis infoJOVE de Barcelona i del Twitter del Departament de Joventut.
Durant l’emissió, podràs fer arribar les teves consultes a través del xat interactiu. Al final, les ponents dedicaran un espai per respondre’t.
La sessió forma part de les trobades virtuals “La joventut connectada”, que pots recuperar en aquest llistat de reproducció i que inclouen activitats sobre els ajuts al pagament del lloguer i a subministraments, les mesures per evitar desnonaments, la regulació del preu del lloguer, les despeses en el contracte de lloguer o com accedir a un habitatge públic…
A través d’una exposició clara i entenedora de casos no desitjats que pots trobar-te cercant pis, se’t donaran eines i recursos per saber com enfrontar-los. Per exemple:
- Si signes o t’ofereixen signar un contracte poc habitual, o que et genera dubtes
- Si et demanden que paguis en concepte de despesa de contractació
- Si la persona propietària incompleix el deure de conservació de l’habitatge
Per a més informació
Una manera d’evitar conflictes en l’accés a un habitatge de lloguer és entendre el contracte que signes i conèixer els teus drets i les teves obligacions, així com les normatives que regulen els arrendaments urbans.
Recorda que, durant tot l’any, als serveis infoJOVE de Barcelona pots demanar cita per rebre assessorament especialitzat sobre:
- Com negociar amb la persona propietària, coneixent els propis drets i deures, per evitar veure’s perjudicat/ada
- Models i revisió de contractes de compartició i lloguer: la seva formalització, durada i finalització
- L’actualització del preu del lloguer i el retorn de la fiança
- Com donar d’alta serveis com l’aigua o el gas
- Les normes de convivència: compartició d’espais comuns i la distribució de despeses
- La resolució de conflictes amb els companys/es i amb la persona propietària
- La possibilitat de sotsarrendar el pis a terceres persones
- L’accés a habitatges compartits o a alternatives d’habitatge com són els Habitatges amb
Protecció Oficial (HPO), la cessió d’ús o la masoveria urbana - Com sol·licitar ajuts al lloguer o a la rehabilitació, prestacions o subvencions
A més, el servei d’Assessoria en habitatge compartit, organitza tallers (com el que té lloc virtualment el 28 de juny), publica materials amb informació comprensible sobre habitatge i et comparteix un butlletí farcit de bons consells i recursos.
Informa-te’n a l’apartat “Eines i recursos de l’Assessoria d’Habitatge compartit”.