Cicle Camins de Natura a Barcelona

Amb l'Aula Ambiental de la Sagrada Família, l'Aula Ambiental de les Corts, l'Aula Ambiental Bosc Turull i el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola, hem visitat l'exposició Camins de Natura i hem fet els tres recorreguts que proposa per la ciutat de Barcelona.

Fa 40 anys es va crear el primer itinerari de natura a Catalunya i va ser un dels primers indicis clars que l'educació ambiental ja havia aterrat en territori català. L'exposició vol commemorar aquest esdeveniment i alhora els 30 anys de la Societat Catalana d'Educació Ambiental. Tot això, a través d'un recorregut visual per diferents espais naturals de Catalunya en què els itineraris i la interpretació del paisatge ajuden a comprometre la població en la salvaguarda dels ecosistemes.

En aquest cicle, vam visitar l'exposició i després es van oferir els 3 recorreguts de la ciutat de Barcelona.

- Descobrim Vallcarca des del bosc Turull

Vam passejar pels aspectes històrics, ambientals i paisatgístics de Vallcarca tot passant pel bosc Turull i arribant al mirador del Parc Güell, i descobreint els aspectes ambientals de l’àrea forestal. Entre els barris de Vallcarca i el Coll (districte de Gràcia), hi ha l’Aula Ambiental Bosc Turull, un equipament d’educació ambiental de titularitat municipal dins la zona boscosa del Parc Güell, propera a la font de Sant Salvador. Forma part del corredor verd que comunica el Parc Güell amb el turó del Putget i es troba dins el futur Parc dels Tres Turons (turó de la Creueta del Coll, turó del Carmel i turó de la Rovira).

- Camins d'aigua: georecerca dels camins de l'aigua al Gòtic

Gimcana per als amants de les apps i les xarxes socials per conèixer el cicle urbà de l’aigua a través de pistes sobre les fonts de beure més emblemàtiques de Barcelona. Un itinerari a l’aire lliure en què diversos reptes ens van portar a redescobrir el vincle entre les diferents fonts. El recorregut no està fixat, el nostre enginy i la velocitat per moure'ns ens van portar pels diversos punts marcats.

- Les deus del pantà

La muntanya de Collserola amaga espais tan especials com el pantà de Vallvidrera, envoltat del misteri de les seves fonts i d'una rica i variada biodiversitat que vam descobrir, a més de petits tresors patrimonials ocults en aquest indret. Ruta circular amb origen i final al pantà de Vallvidrera