Apropeu-vos virtualment a La Casa de l'Aigua

Medi ambient i sostenibilitat. La Casa de l’Aigua de Trinitat Nova presenta diferents propostes per aquests dies de confinament.

La Casa de l’Aigua de Trinitat Nova és un equipament de referència al barri i un espai emblemàtic a la ciutat pel seu interès històric i arquitectònic d’estil modernista. Actualment aquest equipament tan singular acull l’Aula Ambiental de la Casa de l’Aigua de Trinitat Nova.

Aquests dies s’ha sumat a les iniciatives que estan sorgint per difondre la història i la cultura dels barris durant el confinament i ha presentat una visita virtual per les seves instal·lacions amb l’objectiu d’apropar l’equipament a la ciutadania. A més, des de l’Aula Ambiental també ha preparat diferents activitats que es podran realitzar des de casa.

 

La visita virtual

 A partir d’un mapa històric de l’abastiment d’aigua a Barcelona s’ha dissenyat una  visita guiada interactiva per les instal·lacions, que inclouen la casa de cloració, els antics dipòsits i la galeria subterrània que les uneix amb Trinitat Vella. A més, la visita també permet conèixer altres espais rellevants de la història de l’abastiment d’aigua a la ciutat, com ara el Reixagó i la mina antiga de Montcada, el Rec Comtal o el pont dels Tres Ulls.

El recurs, que combina text, fotografia i vídeo en 360º , inclou text adaptat i audiolectura. Aquest tour virtual serveix per apropar a la ciutadania les visites guiades que s’hi efectuen habitualment els dissabtes i el primer diumenge de mes i que s’han hagut de parar a causa de la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem.

 

Altres activitats

Des de l’Aula Ambiental han preparat tot un seguit d’activitats perquè en pugueu gaudir des de casa. Es publicaran a la seva pàgina de facebook tots els divendres de maig:

Agenda “Fes-ho a casa”

 8 de maig: Mots encreuats en família

15 de maig: Tutorial: com fer sabó des de casa

22 de maig: Percussió corporal

29 de maig: Plantem llavors de manera original

Tot i que l’equipament roman físicament tancat continua a disposició del públic per a consultes i aclariments al correu electrònic: casadelaiguadt8@bcn.cat. Per a més informació sobre les activitats podeu contactar amb l’Aula Ambiental a través del correu electrònic: casadelaigua@scea.cat