Cicle de transicions: debats per a una nova economia

Cicle de transicions: debats per a una nova economia. Segueix el "Cicle de transicions: debats per a una nova economia"

 

Cicle de transicions: debats per a una nova economia

El Cicle de Transicions: debats per a una nova economia va iniciar-se el passat dissabte amb la conferència de l’economista Kate Raworth davant de més de 150 persones, on va desgranar “economia del Dònut” que està adoptant la ciutat de Barcelona i de la qual ella n’és la ideòloga. Si no vau poder assistir-hi  o voleu torna a veure-la  AQUÍ la podeu trobar.

Aquesta va ser la primera d’un seguit seguit de conferències amb experts de reconeixement internacional, per portar al carrer el debat sobre les principals crisis socioambientals a les quals ens enfrontem com a societat a causa, principalment, del model econòmic vigent. 

Les properes conferències són el 20 i 22 de febrer i són obertes a tota la ciutadania

Conferència Josep Maria Antó – Salut planetària

Investigador Sènior i Exdirector Científic de ISGlobal i Catedràtic de Medicina de la UPF-Hospital del Mar.

Des del 2016 lidera una estratègia per a la Salut Planetària tant a ISGlobal com a la UPF i perquè aquest nou concepte es difongui i s’adopti internacionalment. És codirector del Màster Interuniversitari de Salut Planetària UOC-UPF-ISGlobal, que va iniciar-se al 2021. Actualment és copresident de la plataforma Europea del Lancet Countdown on Health and Climate Change.

La salut planetària ha sorgit recentment com una nova àrea de coneixement centrada a caracteritzar la interrelació entre la salut humana i la salut dels sistemes naturals de la Terra greument afectats per causes antròpiques, així com molt especialment en la traducció del coneixement en respostes polítiques, econòmiques i socials que tinguin co-beneficis per la salut humana i la salut del Planeta.

Dia:  dilluns, 20 de juny de 2022

Hora: de 18 a 19 h

Lloc: Institut d’Estudis Catalans (C. del Carme, 47

Conferència Giorgos Kallis – Cultura dels límits

Llicenciat en Química i màster en Enginyeria Ambiental per l’Imperial College, doctorat en Política Ambiental per la Universitat de l’Egeu i un segon màster en Economia per la Barcelona Graduate School of Economics. És professor de l’ICREA, on imparteix classes d’economia ecològica, i ecologia política i decreixement.

Al llibre ‘Límits. Per què Malthus es va equivocar i per què els ecologistes haurien de preocupar-se’ fa una defensa dels límits, en contra de la fantasia de les societats modernes amb expansió il·limitada. Descarta la noció de límits com a escassetat i defensa l’autolimitació com a llibertat.

Dia: dimecres, 22 de juny de 2022

Hora:  de 18 a 19 h

Lloc: Institut d’Estudis Catalans (C. del Carme, 47

 Saskia Sassen – Ciutats i globalització

Llicenciada en Filosofia i Ciències Polítiques per la Universitat de Buenos Aires i en Sociologia i Economia a la Universitat de Notre Dame. El 2013, va ser guardonada amb el premi Príncep d’Astúries de Ciències Socials.

El 1991 encunya el concepte de ‘ciutat global’ (acceptat i utilitzat en totes les ciències socials) en un assaig que porta el mateix nom, com a referència per entendre la transformació que el neoliberalisme ha dut a terme a les grans metròpolis mundials.

 Data per concretar prevista per la tardor

 Podeu inscriure-us clicant AQUÍ 

Us hi esperem!