El Bicing pedala encara més lluny

Mobilitat i transports. Els pròxims mesos s'instal·laran 97 noves estacions a la ciutat, 10 de les quals als barris de Sant Martí, i es duplicarà l’oferta de vehicles elèctrics

Els pròxims mesos s'instal·laran 97 noves estacions a la ciutat, 10 de les quals als barris de Sant Martí, i es duplicarà l’oferta de vehicles elèctrics

La nova fase de desplegament del servei de Bicing pretén reforçar-ne la presència en zones de la ciutat on hi ha molta demanda, i donar més cobertura als barris de la ciutat. Un cop acabi la implantació de les noves estacions n’hi haurà un total de 519 a tota la ciutat, totes mixtes amb bicicletes elèctriques i mecàniques.

Les 97 noves estacions s’ubicaran a 20 barris de la ciutat, dels quals n’hi ha 11 que s’incorporen a la xarxa. Són els següents: la Marina del Prat Vermell (a Sant-Montjuïc), Vallcarca i els Penitents, la Salut, la Vall d’Hebron, la Clota (a Horta-Guinardó), Canyelles, les Roquetes, el Verdun, la Trinitat Nova i Ciutat Meridiana (a Nou Barris).

D’aquestes 97 noves estacions, n’hi haurà 10 als barris de Sant Martí, que sumades a les 85 que ja existien, provocaran que el Districte de Sant Martí es converteixi en un dels més ben dotats per aquesta infraestructura modèlica en la mobilitat urbana, una clara aposta per al seguiment de l’Agenda 2030.

Mapa de disponibilitat provisional
En el mapa pots visualitzar les estacions en funcionament i
veure en temps real la disponibilitat de bicicletes i ancoratges en cada estació.

Més bicicletes elèctriques

El parc de bicicletes elèctriques passarà de 1.000 a 2.000 unitats per donar cobertura a l’alta demanda d’aquests vehicles, que s’utilitzen de mitjana més que els mecànics: 9,27 usos per bici i dia en el primer cas, i 6,01 en el segon.

El nou model d’estacions mixtes ha impulsat la utilització dels vehicles elèctrics, i si continua l’increment d’ús, es valorarà ampliar-ne encara més el parc. De moment, un cop acabi la segona fase de desplegament del nou Bicing el mes de març, el servei mantindrà un volum total de 7.000 vehicles, 2.000 dels quals seran elèctrics.

L’ús del Bicing creix

Un any després d’implantar-se el nou model de Bicing, l’ús del servei s’ha incrementat un 9%, amb 1.161.847 usos més durant l’any 2019 i ha sumat 11.000 abonats més respecte del model anterior.

Un 46,2% de les persones usuàries són dones i un 53,8% són homes. La majoria tenen una edat compresa entre els 25 i els 34 anys, utilitzen el servei de Bicing entre un i cinc cops a la setmana, ho fan principalment per anar i tornar de la feina i prefereixen el vehicle elèctric.

Són dades de l’Índex de satisfacció del client 2019, que situen l’horari del servei amb una puntuació de 8,2 —com l’aspecte més ben valorat— per davant del manteniment de les estacions, que té un 8; la comoditat, amb un 7,7, i l’adequació del model a l’ús, amb un 7,4.

La puntuació global del servei és d’un 6,9.