Tardor a l’Aula Ambiental de Ciutat Vella

Sostenibilitat. El programa d’activitats de l’Aula Ambiental de Ciutat Vella per aquest darrer quadrimestre de l'any arriba amb una bon grapat de propostes per estendre la cultura de la sostenibilitat al districte.

El programa d’activitats de l’Aula Ambiental de Ciutat Vella per aquest darrer quadrimestre de l'any arriba amb una bon grapat de propostes per estendre la cultura de la sostenibilitat al districte.

Oberta el setembre del 2018, aquest equipament es consolida com a punt de referència d’educació ambiental de proximitat i estén la cultura de la sostenibilitat amb tallers, visites, rutes i una forta presència en campanyes i esdeveniments de barri.

La programació arrenca el diumenge 22 de setembre amb les activitats del Dia sense cotxes a la Via Laietana, una jornada festiva amb activitats de foment de la mobilitat sostenible.
El dijous 26, es fa el taller L’Hort vertical al balcó, per aprendre a sembrar dues varietats de mongetera als nostres balcons. Una manera d’aprofi tar l’espai i enverdir la ciutat. El dissabte 28, una activitat familiar serà la protagonista. el Puzle participatiu a la Barceloneta, que ens ajudarà a conèixer l’economia circular i el residu zero, dos models de producció i consum sostenible,

A l’octubre s’organitzen tres visites, la primera al Parc del Laberint el dissabte 5 i les altres el divendres 18 i el dijous 24 a la Font Màgica de Montjuic.

El novembre arriba farcit de propostes, el dijous 7 es farà un recorregut pel Casc Antic, per descobrir els comerços del barri i la seva rica diversitat d’oficis. I el dimarts 19 dins el cicle ‘Claqueta i Acció’ es projecterà el documental Useless sobre l’impacte ambiental i social dels residus tèxtils i del menjar que llencem. En finalitzar es farà un cinefòrum per posar en comú hàbits de consum responsable.

A més amb el títol “Residu zero en 5 passos”: durant tot el mes es faran les següents activitats.

El millor residu és el que no generem
Dimarts 19, de 18 a 19.30h
El cicle d’activitats comença amb l’entrega d’un kit Residu Zero i una sessió d’assessorament per reduir residus en el nostre dia a dia.

La higiene que embruta
Dijous 21, de 18 a 19.30 h
Sessió informativa centrada en els productes de neteja i en les alternatives per adquirir hàbits d’higiene íntima i domèstica que no generin residus.

Els comerços sumen esforços
Dimarts 26, de 18 a 19.30 h
Farem un itinerari del mapa Barcelona + Sostenible i visitarem comerços del Born que incorporen criteris ambientals.

Acció local, efecte global
Dijous 28, de 18 a 19.30 h
Una conversa amb referents de la Fundació Rezero per comprendre l’abast de les nostres accions individuals de reducció de residus a curt i llarg termini.

Horitzó Residu Zero
Dimarts 10 de desembre, de 18 a 19.30 h
Un debat de cloenda per posar en comú idees, motivacions i formes de seguir avançant en l’assoliment de l’estil de vida Residu Zero.