Lectures sostenibles: recull Fars de Sol 2021

Fars de Sol i sostenibilitat. Per acabar aquest any amb un toc de sostenibilitat, llegeix el recull dels Fars de Sol d’aquest any 2021.

Aquest 2021, des de la Fàbrica del Sol, hem tingut l’oportunitat de conversar amb 6 persones rellevants dins la cultura ambiental i la sostenibilitat, des de diversos àmbits laborals i personals. 

Per tancar l’any, aquest mes de desembre, agrupem aquestes entrevistes amb el nom de Fars de Sol en aquest article, per tal que les tingueu en mà i pugueu llegir-les amb calma. 

  • Marina Di Masso i Marta G. Rivera: “El canvi climàtic redueix la productivitat i la qualitat dels aliments

La Marina Di Masso i la Marta G. Rivera treballen a la Càtedra d’Agroecologia de la Universitat de Vic i totes dues porten les ulleres liles del feminisme posades.  Creuen, defensen  i treballen per la sobirania alimentària.  La Marta a més, ha participat en  l’elaboració del capítol sobre àrees rurals i de seguretat alimentària del Grup Intergovernamental de Canvi Climàtic

Llegeix l’entrevista sencera, clicant aquí

  • Irati Mogollón : “Vivim en espais que no responen a les nostres necessitats”

Irati Mogollón és Doctora internacional en sociologia, especialitzada en sistemes col·laboratius i sociologia de les emocions. Està acostumada a treballar en temes de sostenibilitat de la vida, conciliació i en els últims cinc anys en gerontologia feminista i en apoderament de la gent gran.

Llegeix l’entrevista sencera, clicant aquí

  • Jordi Ficapal: “Els bons llocs per ser visitats ho són perquè són bons per viure-hi”

En Jordi Ficapal és antropòleg, professió que l’ha portat a observar la vida des de diferents punts de vista. La seva trajectòria professional va començar en projectes de cooperació al desenvolupament, però des de fa més de dues dècades la docència forma part de la seva vida. Essent director de la Càtedra de Turisme Responsable i Innovació de la Universitat Ramon Llull, expert sobre el turisme i els seus impactes, en aquest cas a Barcelona.

Llegeix l’entrevista sencera, clicant aquí

  • Oriol Muntané i José Luís Castro: “Les cobertes fresques són una solució barata i eficaç per refredar casa nostra, les ciutats i fer front al canvi climàtic”

L’Oriol Muntané és arquitecte, treballa a Poma Arquitectura, un despatx especialitzat en les rehabilitacions amb eficiència i també fa de professor associat de la UPC en l’àrea de tecnologia i és membre d’AUS, Arquitectura per la sostenibilitat. El seu gran projecte són els seus tres fills.

En Jose Luis Castro Aguilar va fer el doctorat en física a Sydney, en eficiència energètica en edificis i post-doc a Boston. Ara treballa en recerca aplicada en projectes d’intel·ligència artificial en energia. Ha viscut en 7 països d’arreu del món.

Llegeix l’entrevista sencera, clicant aquí.

  • Miquel Ortega: “Cada microgram menys de contaminació, són vides salvades”

En Miquel Ortega és fill de Barcelona. Físic i doctor en ciències ambientals, fa més de 20 anys que es dedica a l’elaboració de polítiques públiques ambientals. Es cofundador de la consultoria ENT i de  Fundació ENT, on ara està treballant. Compagina la feina amb la recerca i actualment és investigador vinculat de la UAB. Coordina el web Contaminació.Barcelona.

Llegeix l’entrevista sencera, clicant aquí

  • Sandra Saura: “Moltes teories desenvolupades per dones s’invisibilitzen perquè són revolucionàries”

La Sandra Saura Mas és investigadora del CREAF i professora titular de la UAB a la unitat d’ ecologia. La seva passió per la natura se li va despertar als 15 anys, al fer un camp de treball als aiguamolls de l’Empordà, i des de llavors que la natura l’apassiona. És la representant d’igualtat de la facultat de biociències i ha escrit i creat diversos recursos per a promoure docència amb perspectiva de gènere.

Llegeix l’entrevista sencera, clicant aquí

Finalment, per estar al dia de tot el què passa a la ciutat de Barcelona sobre ecologia urbana i sostenibilitat, us convidem a inscriure’s al butlletí mensual de l’Agenda + Sostenible. Moltes gràcies!