Programa d’activitats d’hivern de l’Aula Ambiental de Ciutat Vella

Activitats d'hivern. A partir del dia 13 de gener, inscriu-te al nou programa d’activitats de l’Aula Ambiental de Ciutat Vella.

Malgrat les dificultats, l’equip de l’Aula Ambiental de Ciutat Vella ha seguit treballant per presentar-te un programa d’hivern farcit de propostes per estendre la cultura de la sostenibilitat al districte. Més d’una desena activitats pensades per a realitzar-se presencialment però preparades per impartir-se en format virtual si l’actualitat ho exigeix. En totes elles s’extremaran les precaucions i s’ha limitat l’aforament, per tal de garantir al màxim les mesures sanitàries.

 

Programa de gener a abril

El programa comença el 18 de gener amb una visita molt especial a La Fàbrica del Sol, que et permetrà descobrir les diferents solucions ambientals que conté i que l’han convertit en un edifici demostratiu.  El dia 23 de gener tindrà lloc “Mou-te amb el sol”, un taller familiar per descobrir l’energia solar i construir un cotxe que es mou amb aquesta energia. El dia 26 de gener se celebra el Dia Mundial de l’Educació Ambiental, et proposem celebrar-lo amb “#EA26 Mil tomàquets i una granota” l’activitat familiar per conèixer el llibre “Mil tomates y una rana” que et permetrà aventurar-te a cuidar un hort, de la mà del seu autor, l’Alex Nogués. Al febrer podràs entendre el funcionament dels nous comptadors digitals amb l’activitat “Tot el que s’amaga en un comptador digital”

I et proposem commemorar el dia 8 de març  amb “Acció poètica ecofeminista”,  un recital d’spoken word, en què paraula i cos es fusionen. El dimecres dia 10 podràs gaudir d’Espais de trobada, un recorregut per les fonts de Ciutat Vella que et permetrà descobrir el seu valor cultural, històric i natural. Per acabar el quadrimestre, el 30 d’abril hem programat  “Tocant a sometent”, un recorregut per Ciutat Vella que et permetrà prendre consciència dels sons i sorolls amb els que convivim diàriament.

 

Cicle d’activitats “Aprenent del passat” 

Durant els mesos de febrer i març, tindràs l’ oportunitat de descobrir la història del Districte amb el cicle “Aprenent del passat”, gràcies a les següents propostes: 

De Montjuïc a la Ribera

Dimarts 23: dues visites d’una hora i mitja de durada: a les 17 h i a les 17.30 h (presencial)

Itinerari històric pel barri de la Ribera per descobrir els orígens de la pedra emprada en l’edificació i alhora comprendre’n el llegat. 

 

Del Montseny a les Drassanes 

Dijous 25:  dues visites d’una hora i mitja de durada: a les 16 i a les 17:30 h (presencial) 

Visita a les Drassanes Reials en què esbrinarem d’on provenia la fusta destinada a la construcció d’embarcacions singulars. 

 

Del Besòs al Gòtic

Dimarts 2 de març: dues visites d’una hora i mitja de durada: a les 17 h i a les 17.30 h (presencial). 

Ruta històrica pel Gòtic per explorar l’abastiment d’aigua al barri i el seu paper en la societat.

 

Energia de proximitat

Dimecres 3 de març d’11 a 12.30 h i dijous 4 de març de 17.30 a 19 h (presencial)

Itinerari històric per la Barceloneta centrat en el proveïment d’energia a la ciutat. 

Descarrega’t el programa en pdf aquí. 

Inscripcions

Totes les activitats són gratuïtes però cal inscripció prèvia. Inscriu-te a partir del dia 13 de gener a les 11 h des del  web de La Fàbrica del Sol