Visitar els espais naturals més singulars entre amics

Sostenibilitat. Estan obertes les inscripcions per muntar un grup i fer visites exclusives als espais naturals més singulars de Barcelona

La programació de l’Agenda + Sostenible de Barcelona no s’atura i, aquesta setmana, estan en marxa diverses visites disponibles per a grups personalitzats.

Una de les novetats del catàleg municipal és la visita botànica als jardins que hi ha a l’interior de l’edifici històric de la Universitat de Barcelona, que són molt més que un escenari cultural i estudiantil. La visita “Un respir als jardins de la UB” permet descobrir el Jardí Ferran Soldevila, l’espai verd més important de l’Eixample. Ocupa gairebé una hectàrea de superfície i posseeix una gran riquesa vegetal al bell mig de la ciutat. La propera data disponible és el dimarts 30 de maig a les 18h. 

En la mateixa línia, el programa de visites que coordina la XEAB, Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona, ofereix la possibilitat de conèixer a fons “Els jardins senyorials de Sarrià”. Aquests espais verds són el resultat d’una agradable fusió entre les espècies originals d’uns antics jardins privats i les plantacions introduïdes quan es van remodelar per fer-los públics. La propera data disponible és el dilluns 29 de maig a les 18h. 

La programació permet fer visites a espais històrics però també als més actuals. Una de les rutes més destacades que es poden reservar és “El disseny sostenible de la Clariana”: una oportunitat per entendre sobre el terreny com s’ha transformat el Parc de les Glòries. La propera data disponible és el dimecres 31 de maig a les 18h. 

Es poden fer reserves de grups amb un mínim de 5 persones: amics, veïns, familiars, empreses, etc.