L'art de visitar un jardí: el Parc del Castell de l'Oreneta

Un parc forestal amb una història molt senyorial.

El parc del Castell de l'Oreneta és un gran espai forestal que esdevé lloc de connexió de Barcelona amb la serra de Collserola. 17 hectàrees al peu de Sant Pere Màrtir que són el resultat de la suma de dues finques rurals, i on el que queda d'un castell, el de l'Oreneta, dóna el seu nom al parc.

El parc del Castell de l'Oreneta està situat en els terrenys ocupats antigament per dues finques: la masia de Can Bonavia, de la família del comte Milà, i la del Castell de l'Oreneta, de la família Tous, que va construir-hi el castell que dóna nom al parc.

Durant molts anys, els terrenys van ser propietat de la Creu Roja, que hi volia construir un hospital, un projecte que finalment no es va dur a terme. És per aquest motiu que l'espai va romandre tancat i aïllat de la ciutat, fins que va ser adquirit per l'Ajuntament de Barcelona, que el va obrir al públic com a parc l'any 1978.

En aquest parc destaquen dos arbres per la seva excepcionalitat: un enorme eucaliptus que trobarem en un dels revolts del camí que porta el nom d'aquesta espècie arbòria i un cirerer de Santa Llúcia. Aixopluga’t a l’ombra d’un bosc mediterrani poblat per tarongers, ametllers i oliveres que ens recorden el passat agrícola d’aquest espai.

Dia i hora: 
Dimarts de 16 a 18 h o de 18 a 20 h. Dimecres i dijous de 10 a 12 h, de 12 a 14 h, de 16 a 18 h o de 18 a 20 h. Divendres de 10 a 12 h, de 12 a 14 h o 16 a 18 h. Alguns dissabtes de 10 a 12 h o de 12 a 14 h.
Observacions: 

Durada: 1,5 - 2 h.
Nombre màxim de participants: 25 (mínim 10)
Preu: sotmesa a un preu públic. Consulteu les condicions de pagament als arxius relacionats.
Idioma: català
Accessibilitat: no apta per a persones amb mobilitat reduïda

Cap reserva és vàlida sense la confirmació del personal de La Fàbrica del Sol. El dia i l’hora s’assignen segons les demandes dels grups interessats, estrictament per ordre d’arribada. La reserva està sotmesa a la disponibilitat d'educadors/es. Les anul·lacions s’han d’informar amb un mínim de 48 h d’antelació.

Les sol·licituds de reserva d'activitats s'han de fer amb una previsió mínima de 15 dies.

Recordeu llegir l'apartat d'horari, observacions i arxius relacionats abans de sol·licitar l'activitat.

Arxius relacionats
Adreça:  
Carrer de Montevideo, 26, 08034 Barcelona, Spain
Punt de trobada: 
Entrada principal del parc. C. de Montevideo 43-45. Com arribar-hi? FGC: Reina Elisenda (L6 i L12); bus: H4, V3, 68, 75, 130