Què fa un espai alternatiu? 
Where: Palau de la Virreina
La Rambla, 99
Barcelona
Barcelona

Activitats anteriors / Seminaris i conferències

Què fa un espai alternatiu? 

Què fa un espai alternatiu? 
Anna Colin

19.06.2019


Conferència d'Anna Colin
Comissariat per BAR project, dins el programa de formació pràctica en arts visuals BAR TOOL #2: RATHER THAN  MÁS BIEN QUE  ENLLOC DE

Dimecres 19 de juny, 19 h. Planta 0
Entrada gratuïta. Aforament limitat

 

A la seva presentació, Anna Colin compartirà les seves reflexions sobre la pregunta «què fa un espai alternatiu?» —tema de què tracta la seva recerca de doctorat—, realitzades a partir de projectes curatorials efectuats amb anterioritat i de la seva experiència a l’Open School East, així com d’una selecció d’espais i experiments pedagògics alternatius, artístics i socials internacionals, tant històrics com contemporanis.

L’espai alternatiu que constitueix l’objecte d’estudi de Colin és un centre social amb arrels locals i democràtiques, basat en l’educació, en el qual conviuen diferents formes d’aprenentatge, sociabilitats, públics i usos. L’estudi mira de respondre, des de perspectives arquitectòniques, educatives, sociològiques i econòmiques, a les preguntes següents: quina forma espacial adopten les alternatives? Quins models realistes de governança, financers i de negoci alternatius estan disponibles per a aquests espais? Què es necessita per continuar sent una alternativa a mesura que canvien les circumstàncies internes i externes? I com es relacionen els espais alternatius amb la producció a nivell més ampli, de tota la societat, d’alternatives polítiques, econòmiques i socials?

A continuació, tindrà lloc una xerrada entre la curadora i l’equip de BAR project entorn dels respectius projectes de pedagogia curatorial: Open School East i BAR TOOL.


Anna Colin és curadora, educadora i investigadora. Va cofundar i codirigir l’Open School East a Margate (Regne Unit), un espai alternatiu per a l’aprenentatge artístic i col·laboratiu. Colin també treballa com a curadora associada a Lafayette Anticipations – Fondation d’entreprise Galeries Lafayette a París, i és doctoranda a l’Escola de Geografia de la Universitat de Nottingham. Fou cocuradora, juntament amb Lydia Yee, de l’exposició itinerant British Art Show 8 (Leeds, Edimburg, Norwich i Southampton) els anys 2015 i 2016. Anteriorment havia estat directora associada de Bétonsalon – Centre d’Art i Recerca, París (2011-2012); curadora associada a La Maison populaire, Montreuil (2012), i curadora a Gasworks, Londres (2007-2010).

Anna Colin
Anna Colin