Activitats / Vídeo


Què fa un espai alternatiu? 
Anna Colin

19.06.2019


Conferència d'Anna Colin
Comissariat per BAR project, dins el programa de formació pràctica en arts visuals BAR TOOL #2: RATHER THAN  MÁS BIEN QUE  ENLLOC DE

 

A la seva presentació, Anna Colin compartirà les seves reflexions sobre la pregunta «què fa un espai alternatiu?» —tema de què tracta la seva recerca de doctorat—, realitzades a partir de projectes curatorials efectuats amb anterioritat i de la seva experiència a l’Open School East, així com d’una selecció d’espais i experiments pedagògics alternatius, artístics i socials internacionals, tant històrics com contemporanis.

L’espai alternatiu que constitueix l’objecte d’estudi de Colin és un centre social amb arrels locals i democràtiques, basat en l’educació, en el qual conviuen diferents formes d’aprenentatge, sociabilitats, públics i usos. L’estudi mira de respondre, des de perspectives arquitectòniques, educatives, sociològiques i econòmiques, a les preguntes següents: quina forma espacial adopten les alternatives? Quins models realistes de governança, financers i de negoci alternatius estan disponibles per a aquests espais? Què es necessita per continuar sent una alternativa a mesura que canvien les circumstàncies internes i externes? I com es relacionen els espais alternatius amb la producció a nivell més ampli, de tota la societat, d’alternatives polítiques, econòmiques i socials?

A continuació, tindrà lloc una xerrada entre la curadora i l’equip de BAR project entorn dels respectius projectes de pedagogia curatorial: Open School East i BAR TOOL.