Vincles BCN

Missatge d'error

Notice: Undefined index: environment in include_once() (line 618 of /var/www/apps/app0170/www/personesgrans/sites/default/settings.php).

VinclesBCN és un servei de l’ Àrea de Drets Socials de l’ Ajuntament de Barcelona que vol reforçar les relacions socials de les persones grans que se senten soles i millorar el seu benestar a través de la tecnologia i del suport d’equips de dinamització social. L’Ajuntament prestarà a les persones grans que siguin usuàries del servei una tauleta amb l’aplicació instal·lada i amb connexió a internet per poder utilitzar l’app VinclesBCN.

L’app Vincles és una aplicació accessible i molt intuïtiva que s’ha dissenyat pensant en la persona gran. Aquesta aplicació permet a l’usuari comunicar-se i interactuar mitjançant videotrucades i missatges de vídeo o veu, tant amb la seva família i amics com amb les persones grans que formen part del grup d’usuaris Vincles.

Els familiars i amics de la persona usuària s’hauran de descarregar l’aplicació Vincles al seu smartphone, disponible en Android i iOS.

A partir de l’octubre de 2021 poden sol·licitar també el servei VinclesBCN persones grans amb discapacitat auditiva. Es contactarà amb elles per correu electrònic o pel WhatsApp del mòbil que ens indiquin al formulari. Les persones grans sordes signants disposaran d’un dinamitzador amb formació en la llengua de signes.

Per poder-se beneficiar del projecte Vincles BCN, cal complir els requisits següents:

  • Tenir 65 anys o més.
  • Estar empadronat a la ciutat de Barcelona.
  • Sentir-se en situació de soledat.
  • Poder utilitzar la tauleta i estar motivat per usar el servei.
  • Tenir un nivell de català, castellà  i/o de la llengua de signes que permeti l'ús correcte de el servei.

Com puc sol·licitar participar en el projecte?

Els ciutadans interessats a formar part de la xarxa VinclesBCN poden trucar al telèfon 010 (gratuït),al telèfon 900 844 252, adreçar-se al seu Centre de Serveis Socials o al seu Centre d’Atenció Primària (CAP) o omplir el següent formulari.