Des d’una estructura que medeix i captura la contaminació de l’aire fins a convertir els Encants en un espai de ball, debat i lleure: Model. Festival d’Arquitectures de Barcelona converteix del 20 al 30 d’abril els entorns del Parc de les Glòries en un laboratori d’experimentació arquitectònica : Servei de Premsa

Des d’una estructura que medeix i captura la contaminació de l’aire fins a convertir els Encants en un espai de ball, debat i lleure: Model. Festival d’Arquitectures de Barcelona converteix del 20 al 30 d’abril els entorns del Parc de les Glòries en un laboratori d’experimentació arquitectònica

14/04/2023



Temps estimat de lectura: 1 minut

Del 20 al 30 d’abril se celebra la segona edició de Model. Festival d’Arquitectures de Barcelona a l’entorn del Parc de les Glòries.

Glòries acollirà 5 instal·lacions efímeres, que convertiran la Gran Via en un espai públic de cures, els voltants del DHUB en una gran estructura d’estudi de l’aire o que faran de la coberta d’un pàrquing una gran zona verda per a insectes pol·linitzadors.

El 23 d’abril, coincidint amb Sant Jordi, el Mercat dels Encants es convertirà en la seu de la Fira del Llibre d’Arquitectura Model, una jornada amb vermut, debats, presentacions de llibres i actuacions.

Com a novetat d’enguany, el festival presenta Camp Model, un curs gratuït d’arquitectura experimental amb la col·laboració de BAU, EINA, ELISAVA, ESDI, ETSAB, IAAC, LCI i Massana.

També neix Salons Model, una iniciativa per visitar en grups tancats algunes de les biblioteques privades més especials de la ciutat: la d’Oriol Bohigas i Beth Galí, la d’Enric Miralles i Benedetta Tagliabue i la biblioteca proustiana, realment única, de Ferran Cuito.

El dissabte 22 d’abril al mirador de la Torre Glòries se celebrarà la segona edició de Protocol Barcelona, un acte on arquitectes i pensadors d’arreu del món faran recomanacions per construir el Protocol 2023, un document conjunt sobre el futur de les ciutats.

 

Descarregar dossier de premsa en format PDF (català)

Descarregar dossier de premsa en format PDF (castellà)





Paraules clau

Model. Festival d’Arquitectures de Barcelona/