Obre la vuitena convocatòria de subvencions Enfortim l’Economia Social i Solidària, amb un pressupost de 935.000 euros : Servei de Premsa

Obre la vuitena convocatòria de subvencions Enfortim l’Economia Social i Solidària, amb un pressupost de 935.000 euros

15/04/2024



Temps estimat de lectura: 4 minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha convocat la vuitena edició de les subvencions Enfortim l’Economia Social i Solidària, que compta amb un pressupost inicial de 935.000 euros. Aquestes subvencions poden arribar a finançar el 80% del cost de les accions dels projectes que hi optin i el període per presentar sol·licituds ha començat aquest dilluns i s’allargarà fins al pròxim 13 de maig (inclòs en el termini).

 

 

Aquest programa de subvencions s’enfoca a impulsar projectes que fomentin activitats que tinguin per finalitat enfortir les empreses i organitzacions de l’Economia Social i Solidària (ESS) i contribuir, mitjançant la intercooperació, a l’assoliment dels objectius de l’Acord i Estratègia #ESSBCN203 de l’ESS a Barcelona 2030. Les sol·licituds s’han de presentar de manera telemàtica a través del tràmit específic.

Els projectes que optin a aquestes subvencions han de començar durant l’any 2024 i poden tenir una durada màxima de 12 mesos.

La convocatòria d’aquest 2024 està organitzada en dos àmbits temàtics: Enfortiment i Intercooperació. I dins de cadascun dels àmbits hi ha tres modalitats:

 

Àmbit temàtic A: Enfortiment

 

Àmbit temàtic B: Intercooperació

 

Respecte a la convocatòria anterior d’aquestes subvencions, en l’edició 2024 destaca la redefinició de la modalitat de digitalització, que s’ha actualitzat en relació a les noves necessitats d’aquest repte transversal d’empreses i organitzacions. Aquesta modalitat té com a objectius afavorir la incorporació d’eines digitals, processos de digitalització, millora de les competències digitals i accés a la tecnologia per incrementar la viabilitat, l’escabilitat i el creixement de les empreses de l’ESS. També es busca que tot això es faci amb criteris de sostenibilitat i preferiblement de codi obert, projectes de plataformització que desenvolupen activitats basades en plataformes digitals i la intercooperació digital de l’ESS, així com l’enfortiment de les empreses tecnològiques d’ESS. També destaca com a novetat que la possibilitat de tenir persones en pràctiques es fa transversal en bona part de les modalitats (es permet a les modalitats Ab, Ac i Bb) en lloc de tenir una modalitat específica per a aquesta acció.

Per informar sobre els detalls d’aquesta vuitena convocatòria de les subvencions i resoldre possibles dubtes, s’han programat una sessió informativa presencial i tres més d’online:

Presencial:

Online

Tota la informació sobre la convocatòria es pot consultar en aquest enllaç: Barcelona.cat/enfortim-ess

També es pot fer el seguiment de les informacions referides a aquestes subvencions a l’apartat  notícies de barcelona.cat/economia social





Paraules clau

Enfortim l’Economia Social i Solidària/