S’executa la pavimentació a la plaça de Tetuan en el marc del Pla de Manteniment Integral : Servei de Premsa

S’executa la pavimentació a la plaça de Tetuan en el marc del Pla de Manteniment Integral

25/05/2024Temps estimat de lectura: 4 minuts

La plaça de Tetuan renovarà el paviment de la calçada tant a la banda muntanya com a la mar, durant dos caps de setmana, avui i demà 25 i 26 de maig i els pròxims 1 i 2 de juny, amb talls de circulació i afectacions de la mobilitat en aquesta zona. És una actuació que forma part del Pla de Manteniment Integral en el marc del Pla Endreça amb la voluntat d’executar intervencions planificades i preventives per mantenir l’espai públic en bon estat.

Aquest cap de setmana, 25 i 26 de maig, es treballarà al costat muntanya de la plaça de Tetuan i es tallarà el carril de circulació i els ramals d’accés i sortida de la Gran Via i el passeig de Sant Joan. La circulació de vehicles per la banda de mar estarà habilitada.

A la Gran Via, la circulació en sentit Llobregat es desviarà pels carrers de Roger de Flor, Diputació i Bailèn, amb reincorporació al lateral de muntanya de la Gran Via. En sentit Besòs, de la plaça de Tetuan quedaran tres dels quatre carrils de circulació, a la Gran Via, a partir de la cruïlla amb el carrer de Girona i fins a la cruïlla amb el carrer de Bailèn. També quedarà tallat el gir en sentit pujada des de la Gran Via cap al passeig de Sant Joan, i per continuar en aquesta direcció els vehicles hauran de girar pel carrer de Sicília.

També hi haurà afectació al passeig de Sant Joan, entre el carrer de la Diputació i la plaça de Tetuan, un tram on només hi podrà accedir veïnat i serveis. Les afectacions també obliguen a desviar les línies d’autobús 7, H12, D50, 19, V19, 6 i 54 i s’anul·laran parades en aquest àmbit. També hi ha afectacions als carrils bici de la zona.

Tots els detalls sobre les actuacions a la plaça de Tetuan es poden consultar al web d’obres.

El cap de setmana de l’1 i el 2 de juny els treballs es realitzaran a la banda mar de la plaça i als ramals d’accés i sortida de  la Gran Via i del passeig de Sant Joan. Dissabte quedarà un únic carril de circulació pel costat de mar i un carril pel costat de muntanya, i diumenge només hi haurà un carril de circulació pel costat de muntanya. Hi haurà altres talls i afectacions a tot l’àmbit i al passeig de Sant Joan, entre la plaça de Tetuan i el carrer Casp es mantindrà tallada la circulació amb accés només a veïnat i serveis.

Aquestes actuacions afectaran les línies 7, H12 i X1 que circulen per Gran Via i també comportaran desviaments de la D50, 19, V19, 6 i 54. També quedarà tallat el carril bici del passeig de Sant Joan al tram entre la plaça de Tetuan i el carrer Casp.

 

Actuacions en xarxa viària bàsica i vies emblemàtiques

Aquest 2024 s’ha iniciat el desenvolupament de les actuacions de pavimentació previstes al Pla de Manteniment Integral que preveu renovar uns 600.000 m2 d’asfalt fins al 2028 amb un pressupost de 28,9 milions d’euros.

Es tracta d’actuacions planificades i preventives per evitar les incidències i el deteriorament de l’espai públic arreu de la ciutat. Amb cada pavimentació es torna a pintar també la senyalització horitzontal, posant especial atenció als passos de vianants, els carrils bici i els entorns escolars.

Aquestes són les actuacions de pavimentació previstes al Pla de Manteniment Integral per a l’any 2024.

 

 

Hi ha actuacions previstes que ja s’ha realitzat les últimes setmanes com per exemple les de la Via Júlia o el passeig de Santa Coloma. Altres, com és el cas de la rambla de Catalunya, també s’estan fent aquests dies.

De cara a l’estiu, per minimitzar els inconvenients per a la ciutadania, es realitzaran les actuacions als diferents trams de l’avinguda Diagonal, al carrer de Sants i de la Creu Coberta i a la Via Favència. La resta d’actuacions es realitzaran durant la tardor i les pavimentacions del carrer del Foc i el passeig de la Zona Franca es compassaran amb les obres d’ampliació de la xarxa d’aigua freàtica.

Les pavimentacions són algunes de les prop de 3.000 actuacions que preveu realitzar el Pla de manteniment integral (PMI) des d’aquest 2024 i fins al 2028 emmarcades en el Pla Endreça. Unes actuacions distribuïdes als 73 barris de la ciutat i que serveixen per mantenir, renovar i transformar l’espai públic amb una dotació de 435 milions d’euros.

Paraules clau

Pla de Manteniment Integral/ plaça de Tetuan/