Ada Colau destaca la importància de l’arribada dels fons europeus i la posició internacional de Barcelona en la reunió anual del Cercle d’Economia

17/06/2021 - 12:27 h

Jorge Luis Fuentealba Diez

Ada Colau va intervenir en l'obertura de la reunió anual del Cercle d’Economia juntament amb el president de de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, i el president de l’entitat, Javier Faus.

El 16 de juny, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va intervenir en l’obertura de la reunió anual del Cercle d’Economia, “La gran reconstrucció. Reptes i oportunitats per a l’empresa, l’economia i la política”, juntament amb el president de de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, i el president de l’entitat, Javier Faus. A més de convidar els empresaris a ser agents de canvi per impulsar l’economia digital i verda i posar Barcelona com exemple de lideratge i innovació, Ada Colau va situar els fons europeus com una gran oportunitat per fer un salt en els objectius que ja té plantejats la ciutat per afrontar la transició digital i climàtica, evitant el monocultiu i apostant per la diversificació econòmica. També va citar Wallbox com a exemple i cas d’èxit, una empresa amb seu a Barcelona, que aposta per l’economia verda, tecnològica i d’alt valor afegit.

D’altra banda, va defensar que Barcelona està ben posicionada internacionalment, recordant que els rànquings la situen entre les 20 millors capitals del món per viure i treballar, en segona posició mundial en atracció del sector tecnològic i en els primers llocs de la llista de ciutats més competitives en l’àmbit de la innovació. “El món està canviant, i Barcelona està ben posicionada per superar la pandèmia. Però no s’hi val fer més del mateix. Barcelona, amb un extraordinari dinamisme, ha de liderar aquesta transformació”, va dir.

A continuació de l’obertura de la reunió, es va celebrar la sessió “El món post Covid des de la perspectiva empresarial”, on van participar José María Álvarez-Pallete, president de Telefónica; Ana Botín, presidenta executiva del Banco Santander, i Pablo Isla, president d’Inditex. Al final de la jornada, va tenir lloc el sopar inaugural, que va comptar amb l’assistència de SM El Rei, Felip VI, i el president de la República de Corea, Moon Jae In.