Nou mapa col•laboratiu dels impactes ambientals mundials de Barcelona

22/12/2020 - 11:38 h

Redacció

LaFede.cat, en el marc del conveni amb l’Ajuntament, elabora un mapa col•laboratiu en un procés conduït per l’Observatori del Deute en la Globalització.

LaFede.cat en el marc del conveni amb l’Ajuntament, elabora un mapa col•laboratiu en un procés conduït per l’Observatori del Deute en la Globalització.

El mapa s’ha elaborat a través de dos tallers en els que han participat persones membres d’organitzacions especialitzades, entitats, Ajuntament i moviments socials (Ecologistes en Acció, Fridays for Future, ESF, SETEM, etc). La metodologia utilitzada és la cartografia crítica comunitària, la construcció d’un mapa col·lectiu que tracta de territorialitzar les injustícies ambientals i climàtiques que genera la ciutat. El mapatge comunitari és una eina molt poderosa, ja que permet visualitzar qui es mobilitza i per què, ajuda a desafiar les narratives dominants, i ens ajuda a entendre millor la nostra realitat i la relació amb l’entorn.

S’ha fet un esforç considerable per concentrar les problemàtiques principals en deu punts assenyalats en aquest mapa.  Alguns  relacionats amb el que consumim, altres amb empreses que es troben a Barcelona i que duen a terme pràctiques qüestionables al sud, i també alguns relacionats amb agents que promouen pràctiques que poden ser perjudicials per al medi ambient, com l’auge del comerç electrònic o de la digitalització.

Us animem a conèixer aquesta producció col·lectiva i a difondre-la.