Escola Eulàlia Bota
L’Eulàlia, que porta el nom de l’escola, va ser el disseny guanyador d’un concurs de gegants realitzat al centre i a partir d’aquí es va decidir construir-la. Així mateix, el Pirata Patapalo, la Princesa Liana, el Robot i en Kirikun van guanyar un concurs de disseny de capgrossos, i la Princesa, finalment, va convertir-se en una gegantona.
Totes aquestes figures van ser creades com a fruit del compromís i il·lusió de tots els pares i mares i nens i nenes de l’escola. Van ser fetes amb la participació de les famílies i són elles qui tenen cura i manteniment d’aquestes figures.
Implicació pedagògica actual en el centre
Els gegants i capgrossos són elements vius del centre. Estan exposats a l’entrada de l’escola i són protagonistes de totes les festes i diades especials que es fan al centre. Els docents en treuen profit en tots aquells moments que escau de treballar-hi.
Com ho viuen els infants?
Per als nens i les nenes són personatges molt estimats. Formen part de l’escola i de la seva història: l’Eulàlia, com a figura principal, com a representant del centre; la Bruixa Laia i l’Avi Setciències, com a personatges emblemàtics de la biblioteca, per incitar a la lectura, i la resta, com a fruit del treball de tots els nens i nenes, que són els portadors dels capgrossos i dels gegants petits.
Fitxa tècnica
- Gegantons: Eulàlia (2.45 m. i 16 kg.), Bruixa Laia (1.80 m. i 9 kg.), Princesa Liana (1.80 m. i 6 kg.) i Avi Setciències (1.53 m. i 5 kg.)
- Capgrossos: Pirata Patapalo, Robot OK9 i Kirikun (0.60 m. i 5 kg.)
- Material: Cartró, fusta i roba
- Estrena: 2007 (Eulàlia i Bruixa Laia), 2008 (Avi) i 2011 (Liana i capgrossos)
- Actuacions: Festes escolars i tradicionals, i participació en alguna edició de les Festes de Santa Eulàlia