Escola Pegaso

En Pegàs va néixer de la necessitat de fer l’escola més visible als actes i celebracions dels barris de la Sagrera i Sant Andreu, amb la voluntat que fos un reclam per a la participació de les famílies i aconseguir, així, que s’impliquessin més en l’educació dels fills, en tot allò en què l’AMPA pot incidir. En Pegàs quasi sempre va acompanyat de música o de tabals del grup de l’escola, els Toc de Pegàs.

Implicació pedagògica actual en el centre

El centre no ha intervingut en la creació del Pegàs; la seva concepció i realització ha estat cosa de l’AMPA. Tot va ser gràcies a un pare de l’escola, en Quim Latorre, enginyer, que el va pensar i projectar. En la seva construcció hi van intervenir ell mateix i altres pares que el van ajudar.

El Pegàs s’empeny des d’un manillar de bicicleta que controla la direccionalitat i mou les potes gràcies a la transmissió en cadena des dels engranatges de les rodes. El moviment de les potes és aprofitat alhora per bellugar el cap; d’aquesta manera, s’aconsegueix que el seu pas tingui un efecte més “natural”. És tota una obra d’enginyeria en moviment.

Com ho viuen els infants?

Els nens i nenes es mostren molt participatius i tots el volen treure a passejar. Els més grans ja el porten amb supervisió dels pares i mares, atès que s’ha de tenir en compte que és de ferro i la seva llargada fa que sigui difícil de veure on acaba la figura per no fer mal a ningú.

Els més petits també tenen el seu moment de glòria, ja que poden pujar-hi a sobre a manera de genet.

Fitxa tècnica

  • Bèstia: Pegàs
  • Material: Ferro
  • Estrena: 2012
  • Actuacions: Festes dels barris (la Sagrera i Sant Andreu), cercaviles, Carnestoltes i altres actes puntuals
  • Alçada: 1.70 m.
  • Pes: 80 kg.
Pegàs, bèstia de l'Escola Pegaso