Propostes ambientals per un any nou

dilluns, 8. gener 2024 - 11:32

L’Aula Ambiental del districte de Sant Andreu ofereix un programa d’activitats i formacions gratuïtes en matèria de medi ambient a la nostra ciutat.

L’Aula Ambiental del districte de Sant Andreu ofereix un programa d’activitats i formacions gratuïtes en matèria de medi ambient a la nostra ciutat.

Comença el 2024 i l’Aula Ambiental de Sant Andreu porta una nova edició del seu programa trimestral d’activitats. Totes les activitats són gratuïtes! Aquest hivern, es proposen tres grans temàtiques, alhora que s’estrena una gran novetat: un pòdcast!

LA VIDA DELS OBJECTES

Realment cal comprar sistemàticament objectes nous per proveïr-se del que necessitem? Com es pot allargar la vida dels objectes que ens rodegen en el nostre quotidià? En aquest cicle s’organitzarà un mercat d’intercanvi i reparació d’objectes, un taller per aprendre a reparar electrodomèstics i una visita a una experiència inspiradora: un taller d’upcycling.

AIGUA, UN RECURS PREUAT

La sequera s’agreuja… Abans de l’aplicació de restriccions severes, i si ens plantegéssim quins usos fem de l’aigua? És just o desmesurat? De quina forma es pot reduir o optimitzar?

Per entendre el cicle de l’aigua a la ciutat i els costos reals del seu consum, aquest cicle proposa dues activitats: una xerrada i una sortida al riu Besòs. D’altra banda, també porta propostes per reduir l’ús innecessari d’aigua potable: una formació per la construcció d’un vàter sec mancomunat i un taller per aprendre a fabricar productes de neteja ecològics casolans.

EL RACÓ DE L’HORT

Finalment, un raconet destinat a horticultura urbana recull una sèrie d’activitats variades per a diferents públics i interessos. Per als més implicats i pels curiosos, hi haurà taller sobre remeis naturals per l’hort i presentacions per conèixer quines estratègies seguir per enfrontar la sequera a l’hort i quines i què són les plantes autòctones. Per als més emprenedors, s’aprendrà a construir bancals i a iniciar i mantenir un hort vertical en dues formacions diferents. Finalment, per als més petits hi haurà una sessió de contacontes a La Torre de La Sagrera.

PÒDCAST: NOVETAT

En col·laboració amb La Veïnal i Ràdio Trinijove, l’Aula Ambiental estrena un pòdcast sobre transició ecològica el divendres 16 de febrer. S’hi s’entrevistarà una experta en la temàtica, l’Eva Vilaseca, en una sessió oberta en el teatre de l’Ateneu L’Harmonia. Per qui tingui dubtes i preguntes sobre transició ecològica que vulgui plantejar a l’experta, podrà transmetre’ls a l’Aula Ambiental abans del pòdcast (a santandreuambiental@bcn.cat, per Whatsapp al 650 97 61 71 o a través d’aquest formulari) o exposar-los directament el 16 de febrer.

Podeu consultar detalladament el programa d’hivern 2024 i com realitzar inscripcions a les activitats en la pàgina web de l’Aula. Per a més informació, també es pot contactar amb l’Aula Ambiental de Sant Andreu a través del correu santandreuambiental@bcn.cat o del telèfon 699 90 23 59.