Reconeixement al servei d’atenció a les víctimes de violència masclista i a la seguretat viària

El Servei d’Atenció a la Víctima (SAV) de la Guàrdia Urbana rep el premi Menina 2023 per la seva tasca integral pel que fa a l’atenció immediata i l’acompanyament de les víctimes de violència de gènere, que ha permès atendre 463 dones víctimes en 8 mesos. A més, 3 districtes ha estat reconeguts per no haver tingut morts en sinistres de trànsit durant el 2022, i l’Ajuntament, per una acció de seguretat relacionada amb l’oci nocturn.

..
29/11/2023 - 10:49 h - Seguretat i prevenció Ajuntament de Barcelona

El lliurament del premi Meninas el va fer la Delegació del Govern ahir, dimecres, amb motiu del 25 de Novembre, Dia internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. Aquests premis destaquen la tasca de persones i organitzacions compromeses amb l’erradicació de la violència masclista.

El guardó reconeix la tasca del SAV, ja que s’hi ofereix una atenció prioritària, integral i amb professionals especialitzats en aquest àmbit. El servei es troba situat a la Rambla, 43, el qual s’ha convertit en la primera dependència policial destinada exclusivament a l’atenció de víctimes de violència masclista, i també a Marie Curie, 20, a Nou Barris.

Amb aquest model d’atenció integral, la Guàrdia Urbana és un dels cossos policials més especialitzats en primera atenció a la víctima. També hi ha tot un ventall de serveis gratuïts i confidencials per prevenir, atendre i erradicar els casos de violència masclista.

Seguretat al front marítim i bones dades de sinistralitat

A més del premi Meninas, aquesta setmana hi ha hagut uns altres dos reconeixements. Aquest dilluns, els districtes de Ciutat Vella, Gràcia i Sant Andreu van rebre el premi Visión Zero, atorgat per l’Asociación de Ingenieros de Tráfico y Técnicos de Movilidad, com a districtes municipals sense morts en sinistres de trànsit el 2022.

En aquest cas el guardó, lliurat a Madrid, el va recollir un intendent de la Guàrdia Urbana. També hi va assistir el tècnic de mobilitat de l’Ajuntament Heribert Muñoz, que va participar en una conferència sobre seguretat viària.

També aquest dilluns, l’Ajuntament ha rebut el Golden Moon Awards per la col·laboració publicoprivada en matèria de seguretat vinculada a l’oci nocturn, per la gestió oferta al front marítim de la Barceloneta, on es concentren molts d’aquests locals.

El premi s’ha lliurat en el context de la novena edició del Congrés Internacional d’Oci Nocturn i la quarta edició del Congrés Nacional d’Oci, que ha tingut lloc a Barcelona. El guardó l’ha recollit el tercer tinent d’alcaldia, de Seguretat, Prevenció i Convivència, Albert Batlle, que ha estat l’encarregat d’inaugurar el congrés. També hi han participat la comissionada de Convivència, Montse Surroca, i una inspectora de la Guàrdia Urbana de Barcelona, en dues taules rodones.

Notícies relacionades