Hivern i fred són sinònims d’una cuina i unes receptes que emanen escalfor, vitamines i que ens fan aprofitar el millor de la nostra gastronomia de proximitat.Ja al mes d’octubre i novembre van apareixent les primeres cols i altres verdures que es mantenen ben vives dins la cuina d’hivern com el bròquil, el porro o l’api. I quina fruita escollirem? doncs les figues i el... Seguir llegint
Entre tots els beneficis del bròquil cal remarca les seves propietats antioxidants i el seu alt contingut en proteïnes i el fet que no conté colesterol ni greixos.El bròquil és una verdura de la família de les bràssiques, la mateixa a la que pertany la col, ideal per a la cuina del dia a dia i per fer varietat d’acompanyaments. Afegint-lo a la nostra dieta aconseguim, per exemple, prevenir... Seguir llegint
Quan es parla de les croquetes sovint ens ve al cap un plat molt comú que sempre ha estat present a la nostra cuina, però i si us diguéssim que el seu origen no és clar que tingui les nostres arrels gastronòmiques? Sovint se les considera un plat senzill i poc consistent. Moltes generacions de famílies han vist les croquetes com un menjar ràpid de cuinar i, sobretot, econòmic. De fet, en... Seguir llegint
Els millors productes frescos són els que ens arriben de prop i els que són de temporada. Per això, quan és hivern, i de la mateixa manera que canviem el nostre armari, cal canviar la safata o el calaix de la fruita i la verdura. Quan adeqüem la dieta a la temporada (en aquest cas, l’hivern) estem adaptant el nostre cos a l’estació de l’any que li pertoca. Als mercats... Seguir llegint