Hivern i fred són sinònims d’una cuina i unes receptes que emanen escalfor, vitamines i que ens fan aprofitar el millor de la nostra gastronomia de proximitat.
Ja al mes d’octubre i novembre van apareixent les primeres cols i altres verdures que es mantenen ben vives dins la cuina d’hivern com el bròquil, el porro o l’api. I quina fruita escollirem? doncs les figues i el raïm són les primeres en despuntar quan arriba la tardor. I després, no poden faltar les pomes, les peres, el codony, la magrana o els caquis.
Apunta bé aquesta llista perquè quan vagis al mercat no t’oblidis de res!
- Codony
- Anguila del Delta de l’Ebre
- Calçots
- Carxofes (d’El Prat de Llobregat i del Delta de l’Ebre)
- Castanyes (que es van acabant al finals de gener)
- Taronges i clementines
- Cols
- Escarola
- Endívia
- Api
- Bròquil
- Fajol
- Galeres
- Garoina
- Gerret
- Naps
- Porros
- Tòfona negre (amb una petita quantitat, guanyaràs molt sabor als plats!)
- Capó
- Cèrvol i carns de la temporada de caça
Si vols idees de com cuinar algun d’aquests aliments, pots mirar al nostre bloc i com sempre, preguntar als paradistes del teu mercat que t’indicaran com treure el major profit dels ingredients de temporada.
Afegeix un comentari