Barcelona proposa debatre sobre el futur del turisme urbà amb un cicle d’actes i conferències al CCCB

El Tinent d'Alcaldia Jordi Valls participa a la conferència inaugural del cicle “El desig de viatjar: ser turista al s. XXI”, a càrrec de l’escriptor Geoff Dyer i moderat per la periodista i escriptora Laura Fernández.

..
25/11/2024 - 12:48 h - Turisme DCPER

El tinent d’alcaldia d’Economia, Hisenda, Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Valls, va participar divendres a la conferència inaugural del cicle “El desig de viatjar: ser turista al s. XXI”, a càrrec de l’escriptor Geoff Dyer i moderat per la periodista i escriptora Laura Fernández. Amb aquest acte, s’inaugura un calendari d’actes, xerrades, tallers i conferències que se celebraran del 2025 al 2027 conjuntament entre l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), i que proposa reflexionar sobre el futur del turisme urbà i l’efecte en les ciutats i les persones.

L’acte inaugural ha consistit en una conversa entre l’escriptor Geoff Dyer i la periodista i escriptora Laura Fernández sobre el sentit i l’anhel de viatjar en un moment en què el turisme s’ha convertit en un fenomen global. Es tracta d’obrir una reflexió sobre el turisme com a fenomen singular arrelat a la societat i alhora com a sector econòmic de gran impacte a escala global, des del punt de vista de les ciutats i amb la mirada posada en el futur a mig i llarg termini.

L’escriptor anglès Geoff Dyer hi ha reflexionat a obres com Amor en Venecia, muerte en Benarés (Literatura Random House, 2010) o Arenas blancas (Literatura Random House, 2017), on s’endinsa en l’experiència del viatger contemporani, sovint capturat en la paradoxa d’aspirar a una experiència única i autèntica, tot i ser conscient que forma part d’una escenografia curosament planificada. En aquesta sessió, Dyer conversa amb l’escriptora i periodista Laura Férnandez, que, recentment, ha publicat Hay un monstruo en el lago (En Debate, 2024), una reflexió sobre la construcció del relat turístic al voltant del mite del llac Ness, i junts buscaran respostes a preguntes del nostre temps: què significa viatjar? Per què visitem els llocs que visitem? Què hi ha darrera d’aquesta experiència que ens és tan profundament atractiva?